O. Přichystal
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 13.03.2008, 21:56 » |
|
Dá se nějak zapojit světlo s ventilátorem aby obojí spínalo současně?
|
|
|
|
Pavel Vágner
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 13.03.2008, 22:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
O. Přichystal
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 13.03.2008, 23:25 » |
|
kolego Přichystal, to víte že to jde, jen je nutne znát stav, jaky ted ve vaší koupelně je. Na takovou otazku Vam nikdo neodpoví. Je přiliš všeobecná a řešeni zda se byt trivialní.
Zatím nemám ještě nic tak jsem myslel, jestli je nejake řešení. Nebo co by bylo nejlepší.
|
|
|
|
|
Miroslav Škop
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 14.03.2008, 18:07 » |
|
p.KRIKL - to existuje čidlo , které pozná " příliš zafuněný" prostor WC ? Jaký je to typ ?
|
|
|
|
|
|
O. Přichystal
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 14.03.2008, 23:22 » |
|
To Dolžal: Třeba. problem je trošku ve vystupu těchto prvků. Nemají spinací kontakt, takže běžný elektrikář se těchto věcí bojí jak čert křížku. Nejsem bohužel na svem PC. Pošlu sem podrobnější info.
 myslím že bude pro mě lepší raději koupit ten Časový spínač pod vypínač CS3-1B. Abych nemusel kupovat nějaká ty čídla tak se bude chodit na velkou do lesa to mám kousek. Jinak všem  a až zase budu potřebovat poradit tak mě tu budete zase chvilku trpět.  . Přichystal
|
|
|
|
Bublis
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 03.05.2016, 12:11 » |
|
, mám dotaz ohledně zapojení ventilátoru se svítidlem s pohybovým čidlem. Stropní svítidlo je zapojené se svítidlem. Tedy normálně sepne svítidlo, zapne ventilátor, světlo zhasne a ventilátor doběhne. Toto vše funguje pouze do doby, kdy na svítidlo nainstaluji stínidlo (skleněný kryt). Pak vše proběhne jak má, ovšem ihned se sepne nový cyklus, aniž by v místnosti někdo byl. Bez stínidla vše funguje, jak má. Zkusil jsem již mnoho nastavení LUX a Sense (vnější osvětlení a vzdálenost), ale nic nefunguje, stále se stínidlem spíná znovu a znovu... Ptám se tedy, zda to opravdu může být nastavením těchto potenciometrů nebo zda nemůže být vadné čidlo? Opakuji, bez zástinu skleněným krytem funguje normálně?  mnohokrát Stoulil
|
|
|
|
|
|
Bublis
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 03.05.2016, 16:48 » |
|
Omlouvám se a doplňuji info, čidlo je zabudované ve svítidle pod krytem, který je z mléčného skla. Tento kryt když nandám, tak to začne spínat opětovně... Žárovku (LED 9W) jsem vyměnil za normální tepelnou kouli 40W a stále stejný problém, bez stínidla funguje, se stínidlem ne...
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 04.05.2016, 23:45 » |
|
S největší pravděpodobnos tí nejde o PIR čidlo, ale o radar. Dál předpokládám že jde o malou místnost, kde tyto radary trpí několika problémy. Jinak je velmi rád používám.
Instalujte světlo s infra čidlem a bude pravděpodobně po problému.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 30.09.2022, 19:33 » |
|
Momentálně řeším stropní pohybové čidlo na WC, aby mělo dva spínací kontakty. Jeden pro světlo a druhý pro ventilator. Ale aby ventilator sepnul i ve dne, kdy se světlo nerozsvítí.
To pravděpodobně jen tak neseženete (osobně neznám), nebo alespoň ne v rozumné cenové relaci. Schůdnější, rychlejší a levnější bude, použít dvě PIRka. Jen prosím ne ABB tango, ty jsou nespolehlivé.
Drtivá většina případů kdy tato čidla odchází, jde na úkor zapojení nevhodných zátěží na kontakty těchto PIRek. Tedy sama čidla za to pravděpodobně nemohou. Jen to někdo špatně vybral, pro konkrétní aplikaci. To se týká i použití mnoha relátek, stykačů a podobně. Toliko poznatky z praxe.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|