| 
			| 

| Lad Smi Neverifikovaný uživatel @1

| 
								|  | «  kdy: 10.01.2017, 20:21 » |  | 

Ve starém domě na půdě jsem si chtěl zapojit světlo se senzorem, bohužel jsem narazil na problém, který skýtala krabice, v níž byly zapojeny velmi chaoticky kabely. Tak chci poprosit o radu, jak to správně zapojit. Nakreslil jsem takové primitivní schéma (viz připojený obrázek). Stav před tím, než jsem chtěl zapojit světlo s pohybovým senzorem, stav,který fungoval x let a který zapojoval někdo někdy: Vypínačem se při vstupu na půdu vypíná jak světlo, tak zásuvka. Jak prosím připojit světlo se senzorem a zachovat i stávající světlo a zásuvku. |  
						| 
								| 

Scan.jpg (215.85 KB, 2338x1700 - prohlédnuto 10844 krát.) 
 |  
								|  |  Zaznamenáno | 
 |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Pavel Horský ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B

| 
								|  | « Odpověď #2 kdy: 11.01.2017, 16:46 » |  | 

Fiha, moderator ma asi  ked to pustil dalej, ta "schema" je uzasna :-)

Co má moderátor? |  
						| 
								|  |  
								|  |  Zaznamenáno | 

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím  Revizní technik E2A, E2Bhttp://www.severocech.cz/  mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz |  |  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Hugo K. 

| 
								|  | « Odpověď #5 kdy: 11.01.2017, 18:56 » |  | 

Takové zapojení se učí děti na základce ve fyzice.

Bejvávalo,bejvávalo. Před téměř 50 lety s náma učitel v dílnách,tuším 7.třída,dělal lampičku na 220V. Dnes by si to netroufl, taky by mohl skončit u soudu. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Zaznamenáno | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Jan Bocek 

| 
								|  | « Odpověď #6 kdy: 11.01.2017, 19:18 » |  | 

Já v tom obrázku chybu nevidím. 
 Já také ne. Dotaz je jen jak to zapojit, ne jak to instalovat. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Zaznamenáno | 

specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů                    revize elektrického zařízení E1B telefon:        777 273 732 email:           jan.bocek@safeb.cz |  |  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Jiří Schwarz 

| 
								|  | « Odpověď #9 kdy: 12.01.2017, 06:34 » |  | 

Nevidíte chybu?Otázkou je,jestli je to opravdu tak zapojené, jestli se vypínačem vypíná i ta zásuvka...
 Pak bychom se mohli bavit o tom, že okruh by měl mít "plný počet vodičů",  takže buď "desítka PEN" nebo N a PE, také by se dalo diskutovat o tom, jestli to není rozvod na "dřevu",  pak by tam podobně jako v dřevostavbě byl vhodný chránič...

|  
						| 
								|  |  
								|  |  Zaznamenáno | 

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
 |  |  | 
	|  |