Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!


+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Opravy a servis, údržba, rekonstrukce
| | |-+  Jak vyřešit problém s fází na všech kontaktech zásuvky?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 2 [3] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Jak vyřešit problém s fází na všech kontaktech zásuvky?  (Přečteno 6771 krát)
Martin Procházka, Slaný
Neverifikovaný uživatel @6
******
Offline Offline



« Odpověď #36 kdy: 05.05.2024, 14:02 »

Dovolím si malý povzdech nad kvalitou našeho školství a též vyjadřuji pochybnost o věrohodnosti příspěvku. Nedokážu si představit, že někdo může navrhovat složitější elektroniku a neporadit si s "pár dráty",  což tato starší elektroinstala ce bezpochyby je. Stačí si jen vzít k srdci myšlenky pánů Ohma a Kirchhoffa, kreslit, měřit a přemýšlet o tom.

Pokud se toto téma skutečně zakládá na pravdivých tvrzeních, tak si dovolím ještě jednu poznámku z "neelektrické" strany:
Jedním z konzervantů současného stavu je i sám tazatel, který se, byť možná v dobré víře, snaží instalaci "opravovat". Pokud je kabeláž v pořádku, tak prostě jediné správné řešení je všechny krabičky, přístroje a rozvaděče, které vypadají jako na těch fotkách, udělat znovu a lépe. Všechny ostatní pokusy o parciální opravu budou ve výsledku náročnější a dražší.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Milan Hudec
*
Offline Offline



« Odpověď #37 kdy: 06.05.2024, 07:02 »

Dovolím si malý povzdech nad kvalitou našeho školství a též vyjadřuji pochybnost o věrohodnosti příspěvku. Nedokážu si představit, že někdo může navrhovat složitější elektroniku a neporadit si s "pár dráty",   což tato starší elektroinstala ce bezpochyby je. Stačí si jen vzít k srdci myšlenky pánů Ohma a Kirchhoffa, kreslit, měřit a přemýšlet o tom.


Závady v instalaci jsou spíše detektivní činností, mnohy je třeba se vžít do role pachatele nekorektního zapojení a odp9vědět si proč? (Nezbyl mu vodič, přerušil se jeden vodič někde, skutečně nevěděl jak se to zapojuje, půjčil si zem z trubky radiátoru, a což takové zapojení schodistáků, možnosti jsou tři a většina zná jen tu poslední...... .
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jan Šus.
Neverifikovaný uživatel @6
******
Offline Offline



« Odpověď #38 kdy: 06.05.2024, 16:40 »

Jsu amatér asi poučený, dost věcí si troufnu sám. Ale tady je jednoduchá oprava. Pokud jsou dráty v trubce nebo husím krku, tak je vytáhnu od zásuvky do nejbližší krabice a vyměním je, pokud je stejná závada i v té krabici, tak jdu o jednu krabici dál až dojdu do rozvaděče! angel: Teoreticky k tomu nepotřebuju ani žádnej měřák pokud vím kama ty dráty vedou. Pokud jsou ve zdi tak odpojit a natáhnout lištou když nechtějí žádnou zásadní opravu. Nejrychlejší a asi i nejlevnější řešení, který snad odpovídá i normám (pravidlům). Afro
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Václav Třetí
*
Offline Offline



« Odpověď #39 kdy: 07.05.2024, 03:34 »

Metod hledání závady v rozvodech je více. Základem je systematičnost a logické uvažování. Je třeba znát topologii rozvodu nebo si ji dohledat.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Václav 3

Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Řidič tvrdej život má... ,  stejně tak vesnickej elektrikář
Miroš Jan
OSVČ - živnostník
*
Offline Offline



telefon +420 604791991


« Odpověď #40 kdy: 07.05.2024, 08:08 »

Je třeba znát topologii rozvodu nebo si ji dohledat.

Přesně Václave.
K tomu poslouží lokátor, který jsem tu uváděl. na zdravi
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
Václav Třetí
*
Offline Offline



« Odpověď #41 kdy: 07.05.2024, 15:20 »

Jenže s lokátory se musí umět pracovat. A také, není lokátor jako lokátor. Princip bývá obdobný, v detailech se liší a reakce a dosah také nebývají shodné. Prostě se s tím musí každý nejprve naučit pracovat. Hoch se sice chlubí, že má drahý multimetr, ale je otázka, čemu říká drahý. Lokátor je jiná cenová kategorie, ten si každý nekoupí, hlavně v Bau... ho nemají.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Václav 3

Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Řidič tvrdej život má... ,  stejně tak vesnickej elektrikář
Martin Kurka
*
Offline Offline



Projektant automatizace a strojů


« Odpověď #42 kdy: 08.05.2024, 00:23 »

Lokátor je jiná cenová kategorie, ten si každý nekoupí, hlavně v Bau... ho nemají.
I bývají a v bau ceně. A dokonce i na něco mohou stačit.

Ale jak píšete:
A také, není lokátor jako lokátor. Princip bývá obdobný, v detailech se liší a reakce a dosah také nebývají shodné.


Autorovi dotazu bych doporučil pozvat si elektrikáře nejprve na základní učesání instalace a  koukat mu přes rameno, jak se správně dělá řemeslo. Správné zkracování, svorkování a popisování vodičů, připojování v logickém pořadí apod. Zcela jistě se najde a odstraní i některé záhadné závady. Učesání se bude muset udělat tak jako tak a teprve poté lze vytvořit schema současného stavu. Toto schema, nebo i dokumentace formou tabulky je práce kterou může připravit i elév v oboru. Na základě nějakého rozumného poznání reálného stavu lze pod vedením zkušeného odborníka udělat i zjednodušený projekt. Z rozvahy co se dá použít a co je nutné opravit, vyměnit a předělat vyjde zjednodušený rozpočet. A bez poznání současného stavu projekt a ekonomickou rozvahu nepřipravíte optimálně. Něco "rekonstruované" jde použít a má cenu zachránit, něco rozhodně ne. Všechno vytrhat a začít znovu, umí každý a ne vždy se takový přístup setká s pochopením investora - i když ve výsledku může thání přijít levněji v elektropráci, ale  v následném zednickém zapravení apod. mohou náklady vyskočit pěkně vysoko.


* Lokátor 1.JPG (101.93 KB, 1486x783 - prohlédnuto 102 krát.)

* Lokátor 2.JPG (145.64 KB, 850x1284 - prohlédnuto 79 krát.)

* Lokátor 3.JPG (189.99 KB, 831x1064 - prohlédnuto 80 krát.)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Nikdy není dost času,aby se to udělalo dobře. Ale pak je dost času, aby se to udělalo znovu

Teorie=vše víme ale nic nefunguje
Praxe=vše funguje a nevíme proč
Teorie spojena s praxí=nic nefunguje a nikdo neví proč

Vysoce odborných omylů se dopouští jen specialisté

Ďábel je skryt v detailu
Miroš Jan
OSVČ - živnostník
*
Offline Offline



telefon +420 604791991


« Odpověď #43 kdy: 09.05.2024, 12:45 »

Kolego Kurko, díval jsemse na ty lokátory, ale připadá mě to jako dětská hračka. Smutek
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7
*******
Offline Offline



« Odpověď #44 kdy: 09.05.2024, 14:09 »

S věcí podobnou tomu ST-LA ve žluté barvě z alíku za 600 mám zkušenost. Jasně, nikdy to nebude Megger CI, ale v rozsahu chalupy to funguje a jezedácký elektrikáři s tím celkem úspěšně (o 30cm vedle proti RD 7000 stokrát dražšímu) našli kabel 60 v zemi.
Ono to vnitřně nemá daleko k tomu  C.A.,  ken je to slabší, ne tak robustní a ne tak user friendly.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jiří Kantner
Neverifikovaný uživatel @7
*******
Offline Offline



« Odpověď #45 kdy: 10.05.2024, 10:23 »

Kolego Kurko, díval jsemse na ty lokátory, ale připadá mě to jako dětská hračka. Smutek
Dokud nebudu mít zkušenost s nějakým typem lokátoru zde uvedeným, netroufám si hodnotit.
Na druhou stranu není to jaderný reaktor....tak že proti profi zařízením očekávám horší uživatelský komfort a horší odolnost proti hrubému zacházení, citlivost může být horší a je otázka o kolik.
Těžko si bude člověk, kterého to neživí, pořizovat zařízení v ceně přes deset tisíc.
Za určitých podmínek se dá půběh kabelu zjistit AM přijímačem a širokopásmovým zdrojem rušení -např, triakovým regulátorem ,  který necháme procovat do zátěže. Ne není to výbava profíka  ale než dorazí balíček z temu nebo aliexpresu tak by mohl být problém nalezen a závada opravena. Autor dotazu už  delší dobu nekomunikuje, takže tady teoretizujeme a pěstujeme akademickou debatu pro vlastní potěšení.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #46 kdy: 10.05.2024, 11:40 »

... Autor dotazu už  delší dobu nekomunikuje, ...

Tak snad mu neublížil nějaký stav daný přerušeným PEN vodičem

Hledali jsme vedení ve stropě, de jsou hurdisky a v nich "spousta drátů"
Poměrně kvalitní (a ne právě levný) lokátor Bosch to vedení nenašel, vyskakovalo tam na displeji nějaké hlášení, které ani v návodu nebylo popsané
(anglicky něco zhruba o tom, že je tam příliš odrazů, které nelze vyhodnotit)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Jiří Kantner
Neverifikovaný uživatel @7
*******
Offline Offline



« Odpověď #47 kdy: 10.05.2024, 12:27 »

ještě k lokalizaci kabelové poruchy: Přístrojů je spousta a jsou také různé metody jakými se porucha zjišťuje. Ne vše, co je použitelné na dlouhé kabely s výbornou homogenitou primárních parametrů se dá aplikovat na rozvodu elektřiny v domě. Pokud přistroj pracuje jako reflektometr a měří vzdálenost svodu (zkratu) pomocí příjmu odraženého impulsu vyslaného do vedení, je spousta faktorů, které mohou ovlivnit výsledek. Každá metoda má za určitých okolností své slabiny a je potřeba aby ten kdo měřák používá, tahle omezení znal.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
*
Offline Offline



váš elektrikář a revizní technik


« Odpověď #48 kdy: 10.05.2024, 21:25 »

Nejen kvalitní vybavení, ale hlavně zkušenosti z praxe pomáhají s hledáním závad a problémů v instalacích. ZA tu dobu co se tady diskutuje nad přístroji od 500Kč po 100tisKč, mohla být ta porucha odstraněna pozvaným kolegou minimálně 36x  podivej  na zdravi jen za použití vadasky, žárovky, nebo revizního přístroje za 100tiskč.  angel Afro tanecek
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz ,  revize@fraja.cz ,  tel: 728171585
Stran: 1 2 [3] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

 Musí být fáze stále ještě vlevo?
 Je veliký problém, že v jednom případě mám na jeden jistič 12 zásuvek?
 Prý zásuvka NESMÍ být umístěna za spotřebičem?
 Jak správně zapojit 5.pólovou na 4. pólovou zásuvku?
 Jak nejvýhodněji a nejbezpečněji zapojit zásuvky?
 Je stanovena minimální výška zásuvky nad kuchyňskou linkou?
 Kolik zásuvek je možno napojit na jistič 10A?
 Jak vysoko se umisťují v RD zásuvky a vypínače?
 Jak zapojit zásuvky za sebe?
 Může být v jiném kraji jinak zapojená třífázová zásuvka?
 Jak připojit zásuvky pro použití na zahradě?
 Jak zapojit zásuvku a zástrčku pro 400V (380V)?
 Jak zapojit zasuvku v dome se starym rozvodem?
 Jak spojim dvojkolík se zástrckou se tremi koliky?
 Jak zapojit prodlužovací přívod 400V 5 vodičů na 4?
 Jak zapojit zásuvku dvěma vodiči?
 Jak zapojit 1Fázovou zásuvku z 3fázové?
 Jak připojit kabel CY 6mm na zásuvky v koupelně?
 Pokud musí mít antoníček pětipólovou zásuvku, musí být pátý kolík uzemněn?
 Mohu na 3 fázový obvod 400V pro sporák zapojit 1f zásuvky 230V?
 Mohu přidat další zásuvku do stávajícího rozvodu?
 Lze dvoužilový okruh doplnit dodatečně jednou žílou na třížilový?
 Jak připojím do 5 kolíkové zásuvky spotřebiče s 4 kolíkovou vidlicí?
 Kolik zásuvek 32A (400V) může být na jednom jističi?
 Jak připojit staré 4 kolíkové 3f zásuvky na proudový chránič?
 Jak ovládat zásuvku bez nějakých stavebních úprav?
 Jak zapojit zásuvku 400V z rozvaděče ?
 Jak byste mi poradili rozfázovat zásuvky na elektrospotřebiče?
 Jak mám zapojit zářivku, na které je i dvojzásuvka?
 Jak bezpečně zapojit světla a zásuvky ve sklepě?
 Je moje zásuvka alespoň trochu solidně zapojená?
 Jak zapojit krabici pro vývod do zahrady?
 Jak připojit přívodní kabel k 5.pólové zásuvce, když v rozvaděči mám 4 vodiče?
 Jak zapojit vodiče u zásuvky, která má u fáze jen jeden šroub?
 Jak zapojit 230V z 400V?
 Je v CR fazovy vodic v zasuvce je vlevo?
 Jak mám správně zapojit prodlužovačku 230V?
 Jak zapojit prodloužení 400V z pěti na čtyři vodiče?
 Mohu připojit připojit zásuvky na světelný okruh osvětleného sportoviště?
 Je možno připojit další zásuvku přes flexo šnůru ?
 Kolik mohu napojit dvojitych zasuvek do zasuvkoveho okruhu?
 Mohu připojit jednu zásuvku z třífázového obvodu?
 Jak rozdělit všechny okruhy elektroinstalace mezi 3 fáze?
 Jaké máte zkušenosti se zapojováním nulování do bezšroubových zásuvek?
 Jak napojit další zásuvku mědí na rozvod v hliníku 2,5mm
 Mohu u zapojení prodlužovacího kabelu s redukcí z 5/4 kolík nezapojit modrý?
 Jaká napětí naměřím mezi kolíky v zásuvkách?
 Jaký materiál použít pro montáž vícenasobných zásuvek?
 Je bezpečné přepojení vidlice 400V/4 pol na 400V 5/5pol?
 Jak napojím nový třívodičový rozvod na starý dvouvodičový?
 Mohu vypínat vypínačem najednou všechny zásuvky počítačového pracoviště?
 Jak propojit více zásuvek od počítačů v rozvaděči?
 Dovoľuje norma zapojenie 1- fáz. zásuvky v sieti TNC tromi vodičmi?
 Ako zapojiť starú zástrčku 400V (380V) CZ3243?
 Jak zrealizovat přívod pro venkovní zás. 230V/16A?
 Jak připojit novou zás. 400V 5P do starého rozvaděče v soustavě TN-C ?
 Jakým způsobem mohu propojit 3F zásuvku 32A-6h s klasickou 1F zásuvkou na 230V?
 Existuje neaky sposob urobenia 3 fazovej zasuvky z jednej fazy ?
 Jak je to barvami žil a s třífázovým napětím?
 Jaký použít průřez kabelu pro jednu zásuvku připojenou ze světelného okruhu?
 Jak mám zapojit zásuvku, když mám napětí na L i N vodiči?
 Ako zapojim vodice veducich do zasuvky s tmavo a svetlozelenymi barvami?
 Mohou být zapojené 3f zásuvky o různého jm. proudu na jeden jistič?
 Je akceptovateľné napájanie zásuvky z dvoch strán dvojžilovým káblom ?
 Kolikatižilovým kabelem se zapojuje třífázová zásuvka?
 Je průřez vodičů 1,5mm2 pro zásuvky v pořádku?
 Jak připojit další třetí kabel či vodič na stávající průběžnou zásuvku?
 Mohou se na zásuvkové obvody použít Wagosvorky?
 Mohou být zásuvky pro PC taženy kabelem CYKY 3Cx1,5 a jištěny jističem B13A?
 Lze přepojit laboratorní mlýn z pětikolíkové na čtyřkolíkovou vidlici?
 Mohu na zásuvku v TN-C nasmyčkovat novou v TN-S ?
 Je možné namiesto jednoduchej zásuvky zapojiť dvojitú?
 Záleží na zapojení zdířek v zásuvce pro 230V?
 Mohu ponechat takto zapojené zásuvky?
 Mohou být dva zásuvkové obvody (8 a 6 zásuvek) jištěny společným 16A jističem?
 Není lepší o dvouvodičového rozvodu odpojit kolík zásuvek před fíčkem?
 Je nastavení kabelu drátem při výměně zásuvky v pořádku?
 Je průřez vodiče 2,5 mm dostačující pro zásuvkový obvod v RD?
 Mohu zapojit zasuvky 230V z jiného obvodu 400V se stejnou hodnotou jističe 16A?
 Mohu připojit zásuvku z průběžné krabice nižším průřezem?
 Jak lze vytvořit redukci z 400V na 230V?
 Je mozne zapojenie zasuviek iba v serii?
 Je pravda, že dle nové normy lze na zásuvku zapojit fázový vodič vpravo i vlevo?
 Lze dodatečně přizemnit zásuvkový obvod?
 Jaké je správné zapojení zásuvek ve vícerámečkovém Tangu?
 Je mozne namiesto dvojitej zasuvky zapojit jednoduchu (s mensim poctom srobkov)?
 Odpojujete ze zásuvky spotřebiče při odchodu z domu?
 Lze připojit ze zásuvky na 400V další zásuvky?
 Lze zásuvku spínat kolébkovým spínačem?
 Musí být zásuvka 32A/400V v novostavbě přes proud. chránič?
 Jak připojit zasuvky a světla na 3f sít?
 Lze ze zásuvky 400V 4p dostat 3x230V pro 230V zásuvky?
 Můžete mi vysvětlit kde je na švýcarské zásuvce fáze?
 Jak prodloužit zásuvku ve starém hliníkovém rozvodu?
 Je nezapojený ochranný kolik v 3F zástrčke ohrozenie bezpečnosti?
 Jak správně připojit jednoúčelové zařízení - nabíječku pro elektromobil?
 Mohu použít N vodič z 1f zásuvky pro 3f+N+PE?
 Jsou v rozbočovací krabici dvě svorky (čokolády) na závadu?
 Lze napojit zásuvku ze světelné krabice?
 Lze zapojit novou zásuvku v síti TN-C?
 Mohu pro 2 zásuvkové obvody, každý z jiné fáze, použít sdružené vedení?
 Jak zapojit TV s třídrátovou zásuvkou do dvoudrátu?
 Mohou se nové zásuvky 230V napojit na kabel po zrušených akum. kamnech?
 Lze takto zapojit novou zásuvku do stávajícího okruhu?
 Mohu nainstalovat zásuvkovou skříň na pilíř?
 Proč nesmím zapojit ze zásuvky TNC druhou jako TNS?
 Kolik chyb najdete na této sbastlené zásuvce?
 Mám odpojt nebo propojit ochranný kolík s pracovní nulou u 2-žilových rozvodů?
 Jak zapojit běžnou zásuvku pod omítku?
 Da sa dvojvypinac 6/2 (asi 6+6 ci 5B) zapojit ako 5A?
 Jak v paneláku bezpečně odpojit a odstranit zásuvku?
 Jak zapojit zásuvku se dvěma černými a dvěma zelenožlutými vodiči?
 Je možný odběr jedné fáze ze třífázové zásuvky chráněné proudovým jističem ?
 Jak zapojit poslední zásuvku?
 Lze ze schodišťového vypínače vytvořit zásuvku?
 Mohu mít (rozfázované) zásuvkové pole připojené 3f/16A/5p vidlicí?
 Co může způsobit obráceně zapojené pracovní vodiče v zásuvce?
 Lze zapojit zásuvky bez preruseni vodicu?
 Lze takto zapojit zásuvky na 400V, aniž by "vypadával" proudový chránič?
 Záleží na barvách při zapojování zásuvky, pokud dodržuji klasický postup ?
 Lze v síti TNS zapojit zásuvku 400V ale pouze se 4 kolíky?
 Mohu přidat do obvodu další zásuvku a předřadit jí jistič 2A?
 Ako je mozne, ze toto zapojenie zasuvky funguje?
 Lze kombinovat venkovní zásuvky 400V a 230V?
 Mám v pořádku zapojení zásuvky v síti TN-C (hliník/měď)?
 Jak se správně zapojuje zásuvka ve starém dvouvodičovém rozvodu?
 Musi byt pripojen ochranny vodic v zásuvce vždy?
 Proč se v síti TN-C vodič PEN připojuje prvně na kolík a pak zdířku?
 Jak správně zapojit novou zásuvku?
 Může špatné zapojení zásuvky 230V poškodit jiné?
 Mohu jedním přívodem propojit tři zásuvky?
 Je hnědý vodič na ochranném kontaktu příčinou nefunkční lampy?
 Lze připojit k obyčejné 3f zásuvce zásuvku kombinovanou?
 Je rozbočení PEN vodiče wagosvorkou v zapojení zásuvky v pořádku?
 Mám správně zapojenou zásuvku?
 Je možné připojit pevné zásuvky ve stolu pohyblivou šňůrou do zásuvky?
 Ktore normy riesa pripojenie dvoj-zasuviek z roznych faz?
 Jak zapojit z přístroje zásuvky další dva odchozí kabely?
 Je možné v stí TN-C přidat novou zásuvku na zahradě pomocí jističochrániče?
 Je běžná změna průřezu (na menší) v zásuvkovém okruhu?
 Musí zásuvka spínat fázi nebo je jedno co?
 -------
 Je v pořádku v instalaci TN-S propojení kontaktu zásuvky PE a N?
 Jak s jistotou určit mezi ostatními vodiči, vodič ochranný?
 Odkial brat PEN pre nasledujucu zasuvku v TNC?
 Jak zapojit ochranný kolík zásuvky napájené solárním napájením?
 Lze na zásuvkový obvod veden 1,5 cu vodiči, připojit další zásuvku?
 Proč se u nulování propojoval PEN nepřerušeně pod více kontaktů?
 Jak velké je riziko úrazu pokud spínací zásuvka odpojuje N vodič?
 Kdy je u venkovní zásuvky potřeba uzemnění?
 Musí se zahradní zásuvkový sloupek uzemnit?
 Mohu napájet svářečku zásuvkovou redukcí 400V/230V?
 Lze do bezšroubových svorek zásuvky připojil rozdílné průřezy vodičů?
 Je správné propojení 3f zásuvek smyčkou?
 Lze zapojit výsuvný blok zásuvek Solight napevno do instalační krabice?
 Dokáže elektrikář udělat z 3F 400V zásuvky na 230V?
 Jak vyměnit zásuvku ve starém domě když tomu ale vůbec nerozumím?
 Je nutné propojit vodičem PE zásuvky v koupelně, pokud není kam?
 Nezopakujeme si zapojení zásuvek v síti TN-C a TN-C-S?
 Je propojení více zásuvek pomocí Wago špatně?
 Je v pořádku zapojení min. 8 zásuvek pomocí CYKY 3x1,5 s jističem 16A?
 Jsou nějaká pravidla pro propojování ochranných vodičů v jednotlivých okruzích?
 Jak zapojit bezšroubové zásuvky Swing?
 K čemu slouží u svorky zásuvek opěry vedle hlavy šroubu?
 Má smysl vypínat přívod indukční desky a zásuvky?
 Jak zapojit redukci z 400V TN-C na zásuvku 230V TN-S ?
 Jak propojit venkovní zásuvky pro povrchovou montáž?
 Lze připojit různé jističové okruhy jedním kabelem?
 Jak zapojit stroj na omítky do staré, oválné 380V zásuvky?
 Jak zaslepit dvoufázovou dvojzásuvku?
 Lze připojit zásuvku pro router na světelný obvod?
 Jak udělat novou 3 fázovou zásuvku?
 Jak se správě osadí zásuvky do lamina na zdi v kuchyni?
 Je možné zapojení zásuvek přes WAGO svorky z důvodu krátkých vodičů?
 Je zásuvka v koupelně zapojená po staru dvěma vodiči bezpečná?
 Jak připojit zásuvku ke staré sítí TN-C?
 Je možné vložit do zásuvkového okruhu další zásuvku?
 Za jakých okolností je možné připojit do starého obvodu novou zásuvku?

Aktuální slova KUTIL (1)



Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.047 sekund, 22 dotazů.