|
Radek Kroutil

OSVČ, Štěchovice Praha-západ
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 05.05.2009, 22:10 » |
|
Pokud nemá ujasněno, tak ode všeho jeden kousek. Jak znám investory, tak časem budou chtít všechno a možná ještě něco víc (třeba kameru), pohybové čidlo, osvětlení chodníku apod
|
Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb. tel: 603234575 Email: elkr@elkr.czwww.elkr.cz
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 05.05.2009, 22:23 » |
|
Většinou používám tento. http://209.85.129.132/search?q=cache:ttOqoqD6lTQJ:www.prakab.cz/fileadmin/content/prakab/Products/Sdelovaci_kabely_a_vodice/Sdelovaci_kabely_a_vodice/TCEKFLE.pdf+tcekfle&cd=1&hl=cs&ct=clnk&gl=cz&client=firefox-aPokud chcete mít jistotu, přidejte ještě coaxiální kabel a dokážete zapojit v podstatě jakékoliv možné varianty domácích telefónů, video, audio a další podobné vylomeniny. Osobně preferuji a sám doma připravuji variantu, že když nezvednu sluchátko, třeba po 5tém zazvonění, přehodí to hovor na můj mobil a já s nima mluvím, jako bych byl doma. Nebo poku mám zaalrmováno, volá mi to hned. Výborné pro ty, co jsou jako já 90% času v terénu. Navíc bych položil kabel k ovládání světla , nebo i pro světlo u vrátek jak podotknul správně Radek. Nakonec stejně po čase zjistíte, že by se hodilo ještě něco 
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Pavel Hosner
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 23.07.2009, 22:45 » |
|
, veden radou nezakládat duplicitní téma, píši svuj dotaz sem - snad správně.
Plánuji o prázdniny rekonstrukci dvorku u rodinného domu, napadlo mne při té příležitosti nechat položit i chráničku k vratům (vjezd) pro případ že bych za pár let vyhrál ve Sportce a pořídil si elektrická. Můj dotaz tedy zní jaké kabely do ní nechat vložit. V úvodním příspěvku je napsáno "kabel pro el.vrata(230V st.)." což není moc konkrétní - kolik žil se většinou používá? Stačí L-N-PE nebo ještě nějaká spínaná fáze a podobně? Jaký mívají vrata příkon?
Díky předem za rady z praxe. Nědelám si iluze ža za několik let bych mel možnost do chráničky zatáhnout jiný kabel, štěstí by už předtím vybrala ta Sportka.
|
|
|
|
Václav 3
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 24.07.2009, 08:49 » |
|
Vrata mají příkon několik set W maximálně, takže stačí přívod 3Cx2,5, který je použit spíše z důvodu větší mechanické odolnosti a elektricky je předimenzovaný (pokud není délka přívodu extrémní) . Neopomeňte připravit chráničku s protahovacím drátem mezi sloupky vrat, aby bylo možno zapojit ochranná čidla.
|
|
|
|
Radek Kroutil

OSVČ, Štěchovice Praha-západ
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 24.07.2009, 13:05 » |
|
Spíš bych tam pro sichr ještě natáhnul CYKY 5Cx2,5. Nikdy nevíte, co příde za čas za novinky. Třeba pán vyhraje až za dvacet let  a co víme, co bude za novinky... 
|
Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb. tel: 603234575 Email: elkr@elkr.czwww.elkr.cz
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 24.07.2009, 13:49 » |
|
Popřípadě ještě zatáhnout nějaký SYKFY 10x2x0,5 do trubky..není to drahé a můžete celkem dost věcí zapojit....pro napojení slaboproudů... . Jde to i jinými typy ale za více kaček....
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
XL
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 24.07.2009, 15:22 » |
|
Nejlepší kabel pro strýčka Příhodu je dostatečně dimenzovaná chránička nebo raději dvě. A nesmí se dovnitř zapomenout natáhnou protahovací vlasec který se časem nerozpadne a ucpat konce (proti různé havěti). SYKFY bych tam ale nedával, ten je pro vnitřní použití.
|
|
|
|
Dingo
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 24.07.2009, 21:33 » |
|
Nejlepší kabel pro strýčka Příhodu je dostatečně dimenzovaná chránička nebo raději dvě. A nesmí se dovnitř zapomenout natáhnou protahovací vlasec který se časem nerozpadne a ucpat konce (proti různé havěti). SYKFY bych tam ale nedával, ten je pro vnitřní použití.
Taky si myslím, že když člověk neví, tak je ideální jen pořádná "roura" s protahovacím vlascem a v budoucnu není problém tam pak natahat co je třeba.
|
|
|
|