|
|
|
|
|
|
|
|
Jiří Kantner
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 12.09.2023, 21:53 » |
|
Člověk by řekl, že do tak malé skříňky se tak velký bor*el nemůže vejít.  A teď vážně. Přívod je 5 žilový kabel, tipuju že 2,5mm2 a směrem k bazénu jde 4 žilový 3xL a 1xPE, vzhledem k tomu čím je bazén osazen, je tam potřeba napájení 230V, takže vodič PE směrem k bazénu je ve funkci PEN. Vodič PEN tu nemá co dělat! Netuším jestli bazén opravdu potřebuje 3 fáze např pro protiproud nebo tepelné čerpadlo. Pokud ne, asi by se dal jeden L vodič přeznačit na N ale lepší by bylo vzít krumpáč a nový kabel. A pozvat skutečného elektrikáře, který umí vydrátovat rozvaděč tak, aby se člověku nezvedl žaludek. a neotevírala se mu kudla v kapse. Možná že ta další rozvodna skrina bude podobná perla.
|
|
|
|
|
Petr Chalupa_
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 12.09.2023, 22:20 » |
|
Vlevo nahoře máte prodřené dva fázové vodiče až na žílu. Vpravo nahoře je na nulovací svorkovnici přeznačen nějaký šedý vodič, taky zajímavé, kam asi vede, když ne k bazénu. Kabeláž je špatně a celé provedení naprosto tristní. Jak psal pan Schwarz, máte to u bazénu, to je prostě místo, kde to musí být provedeno správně a kde nechcete dělat kompromisy. Nevím, jak daleko ten bazén máte a přes kolik napojení tam ten přívod vlastně prochází, ale pokud bude na konci u bazénu velký 1F odběr třeba ohřev s TČ, je možné, že při jeho provozu budete cítit i brnění, když polezete z vody a šlápnete do kaluže u bazénu, nebo sáhnete na zábradlí, protože na konci toho "slabého" PENu už prostě nebude 0V a tento potenciál máte připojen na kostře čerpadla, tedy i na vodní ploše. O tom, co by se stalo, kdyby v tomto bastlu někde povolil, nebo uhnil tento PEN raději ani nepřemýšlet. Toho člověka, co to dělal bych tam osobně už nepustil, nevěřím, že by to dokázal dát dopořádku.
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 13.09.2023, 00:22 » |
|
TO nebyly dva elektrikáři, ale dvě čuňata. Nelze to jinak říct.
Jak už popsali kolegové, ten kabel 4x, z rozvaděče kde už máte 3l+N+PE, je s největší pravděpodobnos tí špatně. Pozvete revizáka , on provede revizi s výsledkem nevyhovuje (nejsou výrobní štítky - není rozvaděč) a poté práci u těch pánů reklamujte
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 13.09.2023, 04:19 » |
|
Mě fascinuje i to přimontování celé "krabice". Dvanáctimodulo vá skříňka drží na dva šroubky. Slabý přívod, chybějící vodič - to jsou úspory za všechny prachy. Tolik bude totiž stát uvedení do bezpečného stavu. Promotané a pomotané PE a N bez označení vodičů popisy, celkově nepřehledná práce. Vše je třeba předělat.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 20.09.2023, 18:50 » |
|
Osobně by mne spíš zajímal výsledek "reklamace" u těch šmudlů. Právě se svým zákazníkem procházím něčím podobným. Nevěřil dodavateli a protože mne zná, pozval si mne na revizi napájení TČ. Výsledek - nevyhovuje. cca 14 závad a minimálně 5 z toho poměrně zásadní. Po cca 3 týdnech přijel jejich elektrikář, prskal, ale pár závad uznal (všechny ty zásadní) a skoro vše uvedl do pořádku. Tedy v pondělí jsem jel dodělat revizi, aby se to mohlo rozjet. Bohužel, opět nevyhovuje. Zákazník nyní řeší reklamaci č.2 a náhradu za dvě nevyhovující revize.
Bohužel ne vždy se daří s firmou takto komunikovat (ještě nedostali doplatek) a tak mě zajímá jak dopadl tazatel s jeho reklamací.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Jan Palička

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 20.09.2023, 23:20 » |
|
Nevěřil dodavateli a protože mne zná, pozval si mne na revizi napájení TČ. Výsledek - nevyhovuje. cca 14 závad a minimálně 5 z toho poměrně zásadní.
Neumím si ani náhodou představit, jak lze vytvořit 14 závad na nesložitém třífázovém připojení TČ.....co to proboha bylo?
|
|
|
|