David 123 123
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 04.02.2016, 14:34 » |
|
Chtěl bych si připojit nově zakoupené halogenové světlo Kanlux 230 V JEN CE-82 na kabel s vidlicí pro použití na klasickou zásuvku. Trošku mě zaskočila barva drátů uvnitř světla. Čekal bych hnědý a modrý drát vodič. Místo toho tam je bílý a černý. Můžete mi prosím poradit jaký typ trojdrátového třívodičového kabelu bych měl koupit?
Omlouvám se za tuto otázku, která bude nejspíše místním odborníkům spíše k smíchu, ale chci mít jistotu, než u nás vyhodím pojistky. :-)
|
|
|
|
Patrik Dedík
Elektrikár a živnostník

|
 |
« Odpověď #1 kdy: 04.02.2016, 18:40 » |
|
Jedna sa o spotrebic prvej triedy, teda pouzit trojzilovy kabel. Biela zila je namiesto modreho, ale je to stale N. Pouzil by som H05VV-F 3G1(CYSY) nezabudnut na dutinky.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Elektrotechnik na riadenie činnosti, alebo na riadenie prevádzky E1/A Projektovanie E2/A El. inštalácie domov a bytov vrátane bleskozvodov pdedik@centrum.sk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek Čech
Neverifikovaný uživatel @4

Provizorní řešení jsou většinou ty dlouho trvající
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 04.02.2016, 22:21 » |
|
Halogen s pohyblivym privodom v ulohe montazneho svetla nie je ziadna vyhra, staci ho par raz prevrhnut a je po vlakne ...
I z praktického hlediska výbojku není problém vozit sebou stojí pár kaček jak už tady někdo psal. Ale kdo bude vozit náhradní LED blok nebo zdroj ? A o světle ani nemluvím... Mě tahle Led mánie přijde přitažená za vlasy. U nás práci se postupně mění veškeré osvětlení razících kombajnů a vlastně celých technologií včetně osvětlené sekcí mění za LED z původních DZ výbojek. Při výklizu stěny je funkčních tak 10% světel takže se mění celé bloky světel.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Mirek
|
|
|
Jaroslav Hasala
OSVČ

Znojmo (JM)
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 05.02.2016, 07:37 » |
|
No tak tedy zrovna pro funkci přenosného svítidla jsou dle mého názoru LED reflektory poměrně výhodné. Jsou odolné vůči otřesům, nezahřívají se, mají menší spotřebu. Z vlastní zkušenosti vím, že na stavbách mají LED reflektory podstatně větší životnost než klasické halogeny. Výkon LED reflektorů by tedy měl být spíše min. 30W, 10W je málo.
Pro jednu stavební firmu jsem několik těchto přenosných svítidel "vyrobil", už jsou více než rok v bezproblémovém provozu. No a jak jak to na stavbách vypadá, jakým způsobem se tomuto pracovníci chovají, to asi není zapotřebí nějak rozebírat.
Sám tyto svítidla také používám, k naprosté spokojenosti.
Oproti halogenům, s věčně spálenými žárovkami, s rozbitými skly atd. je to jednoznačně posun vpřed.
|
|
|
Zaznamenáno
|
elektromontážn í firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919 email : jarda@hasala.cz
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 05.02.2016, 07:49 » |
|
Chtěl bych si připojit nově zakoupené halogenové světlo Kanlux 230 V JEN CE-82 na kabel s vidlicí pro použití na klasickou zásuvku. Trošku mě zaskočila barva drátů uvnitř světla. Čekal bych hnědý a modrý drát vodič. Místo toho tam je bílý a černý. Můžete mi prosím poradit jaký typ trojdrátového třívodičového kabelu bych měl koupit?
Omlouvám se za tuto otázku, která bude nejspíše místním odborníkům spíše k smíchu, ale chci mít jistotu, než u nás vyhodím pojistky. :-)
Copak nevidíte u svorkovnice popisky?! Ty tam nejsou pro parádu. Zapojte to podle nich a máte klid. Pokud nezvládáte ani to, nechte si to zapojit odborníkem. Je to otázka chviličky.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
OSVČ

Znojmo (JM)
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 06.02.2016, 09:45 » |
|
Hlavně musíte dávat pozor na pozici vodičů L a N. To je u halogenu velmi důležité. Moc se o tom nemluví, ale pokud by jste vodiče zaměnil, místo světla by to dělalo tmu ...
|
|
|
Zaznamenáno
|
elektromontážn í firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919 email : jarda@hasala.cz
|
|
|