PetrXL
|
 |
« kdy: 04.03.2025, 18:26 » |
|
Přímotop, koupený v tuzemsku, příkon 2kW. Při náhodné kontrole termokamerou byla vidět teplota v jednom místě kolem 105°C. Šňůra okamžitě vyměněna, rozpitvána, nafocena. Existuje alespoň hypotetická možnost se něčemu takovému nějak bránit?
|
|
|
|
|
Miroslav Revús
RTEZ E1 A, B

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 05.03.2025, 07:13 » |
|
Existuje alespoň hypotetická možnost se něčemu takovému nějak bránit?
Áno, nekupovať lacné čínske šmejdy.
|
You don´t have to be old to be wise. (Judas Priest) But I am :-)
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 05.03.2025, 07:24 » |
|
Údaj 16/250 se vztahuje k vidlici, bohužel nikoliv k celé flexošňůře. Proto se najdou provedení, která mají šňůru 3x,75. Dříve se dodávaly flexo s menším průřezem s vidlicemi 6/250 (klasické československé provedení), tedy s kolíky o průměru 4mm. To ovšem není od dob zavedení kombinovaných eurovidlic možné, ty musí mít průměr kolíků 4,8mm. Přímotop, koupený v tuzemsku, příkon 2kW. Při náhodné kontrole termokamerou byla vidět teplota v jednom místě kolem 105°C. Šňůra okamžitě vyměněna, rozpitvána, nafocena. Existuje alespoň hypotetická možnost se něčemu takovému nějak bránit?
V tomto případě se jedná o chybu výrobce (pokud to není zásah nějakého kutilského opraváře). Obrana je možná pouze při nákupu zařízení. Důkladná kontrola výrobku před koupí. Kabely dnes mívají potisk nebo popis lisováním, takže se lze snadno přesvědčit, jaký je výrobce lotr a nekoupit. Z toho, co jsem zažil osobně, bývají více než s kabelem s kvalitou zalisování konců vodičů ve vidlici
Mám stejnou zkušenost a nejen s flexo s menším přůřezem. Také u provedení s žilami 3x1,5 jsem zažil rozteklou vidlici a přeneseným teplem poškozenou zásuvku. Po rozpitvání vidlice jsem zjistil, že nadměrnou silou při lisování vodičů do kolíků vidlice došlo k odštípnutí více jak poloviny "chlupů" vodiče.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 05.03.2025, 11:28 » |
|
Nevím, jak se chcete bránit levným klumpům z Číny, když to k nám valí i známé značky a jsou toho plné Bau. Záruka je pouze malý bonus navíc.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 05.03.2025, 11:46 » |
|
Nevím, jak se chcete bránit levným klumpům z Číny, když to k nám valí i známé značky a jsou toho plné Bau.
Jen a pouze to nekupovat. Jiná obrana není a ČOI nepomůže. Ta se do sporů s nadnárodními společnostmi nepouští.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 05.03.2025, 12:22 » |
|
To s nastaveným drátem se mi taky stalo. Bylo to z výroby došel drát, tak jen smotali nastavenou žílu a jelo se dál. Drát ale nebyl vodivě spojen a byla tam taková boule. Že na to nepřišla kontrola, stane se... Také lisování zalitých koncovek je legrace, kolikrát lisování přeštípne polovinu vodičů a koncovka hřeje. Musel jsem rozbít zásuvku, abych to oddělil od sebe - zataveno komplet v jeden celek.
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 06.03.2025, 10:06 » |
|
... je to Professor z eva.cz, asi to nejlevnější, co se prodává.
S tímto e-shopem udělala manželka velmi špatnou zkušenost. Nekvalitní výrobek, protahování reklamace a neuznaná reklamace. První a zároveň poslední objednávka. Nedoporučuji!
|
Václav 3
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 06.03.2025, 10:21 » |
|
Klasická čína. Nechám vyhledat pomocí google lens a vidím mraky stejných výrobků, jenom s různým označením. Výrobce ovšem neznámý. Nejsem tak bohatý, abych si kupoval takové věci.
EDIT: Koukám, že se tím vlastně vůbec netají: zasobovani.com
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
|
|
P Martinec
Neverifikovaný uživatel @5

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 07.03.2025, 20:07 » |
|