Robin Wolf
|
 |
« kdy: 20.05.2016, 08:33 » |
|
Vlastním zahradu, cca 40m od domu, mezi domem a zahradou vede obecní cesta. Chtěl bych na zahradu přivést elektriku, nejlépe nadzemním vedením, jaké mám možnosti? Musím žádat o povolení obce, ČEZu, ...?
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 20.05.2016, 10:10 » |
|
Nejprve požádat písemně distributora.P okud bude fakturační měření. On by měl do 30 dní odeslat zprávu co a jak..... Pak postupovat dle jeho požadavků. 
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 20.05.2016, 10:34 » |
|
nejlépe nadzemním vedením, jaké mám možnosti?
Nadzemní vedení je ta nejhorší varianta. Musíte zachovat průjezdnost komunikace a musíte se o něj starat daleko víc, než o kabel v zemi. Předpokládám, že nebudete žádat o nové odběrné místo, ale vezmete si elektřinu z rozvodu v domě. Oslovte majitele pozemku mezi zahradou a domem, tedy obec. Nevím, jak vypadá cesta (je to pozemní komunikace nebo jenom polňačka?), takže je zde v řešení překop (ta polňačka) nebo protlak (asfalt). Bude se od toho odvíjet i hloubka uložení a mechanická ochrana kabelu. Něco to stát bude, ale to několik sloupů taky. Možná, kdybyste sem uvedl odkaz na mapy, jestli to není důvěrné, mohli bychom odhadnout řešení lépe.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Roger

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 22.05.2016, 19:23 » |
|
Vlastním zahradu, cca 40m od domu, mezi domem a zahradou vede obecní cesta. Chtěl bych na zahradu přivést elektriku, nejlépe nadzemním vedením, jaké mám možnosti? Musím žádat o povolení obce, ČEZu, ...?
Musis enem umrit... Kolik tam chces tahat vykonu? Pokud ses domluvil se sousedem, pretahnul bych to kabelem vedle rozhlasu a nazdar, kdyz uz tam nadzemni vedeni je. Jen bych to na tom sloupu oznacil a zapinal do toho elektriku pouze pri vyuzivani... Ostatne, co by se asi tak mohlo stat, ze... V nejhorsim mi to nekdo uskripne :-) Pisu jak bych to resil ja, pokud bych se nechtel poustet do uredniho kolecka. Samozrejme rizika si musi zvazit kazdy sam, nikoho nenavadim k tomuto cinu..
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|