Kabel CYKY 5x1,5 je možné použít více způsoby, jako jednofázový přívod, třífázový přívod, v TNS i TT.
Přitom je možné dosáhnout i nižších ztrát.
Kdybych byl v nouzi, tak bych použil kabel CYKY 5x1,5 , který bych odjistil jističem 2A, když vyjde impedance charakteristik a C.
To byla reakce na toto:
Tedy pánové, trošku jsem se v tom ztratil :-(
Zdůrazňuji znova, že opravdu nepotřebuji to připojení naddimenzovat (i udávaných 6A je sakra hodně, reálně to budou tak 2A - takže uvažovat v budoucnu o 10A je čiročiré vyhazování peněz). Na konci káblu nebude ani sauna, ani varná konvice... Stejně tak ... za zmínku o možnosti ukradení kabelu, ale je to celé na soukromém pozemku, za plotem...
A opravdu bych preferoval co nejlacinější řešení - je to spoustu metrů, zhola jednoúčelové a těžko dokážu poplatit variantu typu "pro sichr dimenzuj na rodinný dům".
Také jsem napsal:
Nechci obhajovat řešení co jsem navrhnul, protože jsou lepší a vhodnější řešení, ale jen jako příklad:
Za kolik let by se vrátila investice do vámi zvoleného kabelu v porovnání s kabelem CYKY 5x1,5 ; délka 280m, trvale napájející uvedená zařízení, tj. celkem 500VA při současných cenách?