K. Matuš
|
 |
« kdy: 01.04.2007, 22:46 » |
|
Udělali jsme novou elektriku a zlobí nám žárovky.
Svítí dost slabě a občas přestávají svítit úplně. Televize i rádio jde normálně ale třeba varná konvice vaří hrozně dlouho. Elektrický sporák raději nepoužíváme, protože to smrdí. Ohmetrem jsem jednou naměřil 168,263 voltů a mělo by bejt 360, ne? U sousedů vše funguje normálně. Kámoš říká že máme blbě udělanou instalaci, ale já myslím že je udělaná dobře.
Páčka nám vypadla jen několikrát, ale teď už drží. Poraďte prosím.
|
|
|
|
Mařík Pavel
Ferda Mravenec, práce všeho druhu ;0)

|
 |
« Odpověď #1 kdy: 01.04.2007, 23:22 » |
|
Podle Vaseho popisu nepredpokladam, ze jste vzdelan v oboru elektro. To neni prosim mysleno jako urazka, nybrz jen jako konstatovani. Pisete, ze mate novou elektroinstala ci. Ma tato elektroinstala ce revizi? Pokud ne, delal ji alespon zkuseny pracovnik v oboru elektro? Pokud ano, reklamujte, pokud ne, povolejte revizniho technika elektro, popripade zkuseneho pracovnika v oboru elektro. Lepe nez vyhoret ci prijit k urazu, zkontrolovat, opravit. Preji hezky den a neblikave zarovky 
|
|
|
|
|
|
Martin Lauko
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 02.04.2007, 15:11 » |
|
Pokusím se přispět alespoň jedním příspěvkem. Nedávno jsem řešil v bytě podobný problém. V bytě je udělaná nová elektroinstala ce a tak jsem předpokládál, že co je nové je také funkční. Když mi světla začala "poblikávat" docela jsem se hrozil a opravdu jsem něvěděl co s tím.Fázovou zkoušečkou jsem zjistil, že by mělo být vše v pořádku a to zejména jsem se zaměřil na jistič. Ale problém se znovu objevoval. Zkusil jsem jen tak už z nouze zapojit světla na druhý světelný okruh a ejhle ono to začalo fungovat. Tedy problém byl v jističi ikdyž byl nový a fázová zkoušečka nic neprozradila. Muselo to být vadnou konstukcí, kontakty nedoléhaly nebo něco podobného. Tedy rada zní pokusít se zapnout okruh na jiný nebo rovnou jistič vyměnit. Poznámka: větrná elektrárna je hloupost
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #4 kdy: 02.04.2007, 18:15 » |
|
No možná jse o apríl. Potom dobrý.
jinak: Jednoznačně problém pro elektrikáře!! Takže jikoliv sám, ale někdo kdo tomu rozumí. Dle toho co popisuje se domnívám, že je někde uvolněný nebo úplně přerušený N vodič.......Al e nejde to tvrdit, protože když měříte napětí ohmmetrem, tak nevím jestli jste 168V změřil správně.
POZOR elektřina kope, a elektro profese jsou ne náhodou živností vazanou na odbornou kvalifikaci... .. !!
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|
|
K. Matuš
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 04.04.2007, 00:31 » |
|
Prý to bude tím, že mám elektriku natahanou kabelama SYKFY 6x0,5mm2. Ty vypadlý páčky shodila nějaká izolační pevnost nebo co.
Ano, byl to pokus o apríl, protože elektrikáři snad mají smysl pro humor. Přesto díky všem za ochotu pomoci nějakému K. Matušovi. Příště nějspíš takovou instalaci zrealizuji a pozvu nějakého RT, možná se dozvím několik nových sprostých slov...
|
|
|
|
David Bajer
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 18.12.2008, 02:05 » |
|
Ježiš nenapadlo vás nikoho, že si z vás dělá prdel??! Tenhle dotaz byl vytvořen jako vtip a vy na něj vesele odpovídáte. A když někdo z vás napíše něco jako vtip, např. "že je to kvůli otáčkám v elektrárně", tak vy to vezmete vážně a ještě vyvracíte, že to tak být nemůže. Ale jako povedená povídka  a ostatní komentáře.
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 18.12.2008, 08:54 » |
|
TO Bajer : A Vy jste hned z prvotního dotazu poznal, že jde o pokus o žert ? Sdělíte jak ?  Myslíte, že se popisovaná situace nemůže stát ? Kdybyste měl jen pár let praxe v domovních instalacích tak zjistíte, že to není žádné sci-fi. Nebo jste tento příspěvek 1,5 roku analyzoval a dnes jste toho, kdo se zde tehdy uvedl jako K.Matuš, odhalil ? ??
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
Jaromír Urbanec
Neverifikovaný uživatel @2

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 26.12.2008, 21:45 » |
|
TO Bajer : A Vy jste hned z prvotního dotazu poznal, že jde o pokus o žert ? Sdělíte jak ?  Myslíte, že se popisovaná situace nemůže stát ? Kdybyste měl jen pár let praxe v domovních instalacích tak zjistíte, že to není žádné sci-fi. Nebo jste tento příspěvek 1,5 roku analyzoval a dnes jste toho, kdo se zde tehdy uvedl jako K.Matuš, odhalil ? ?? přesně tak, ve starší zástavbě i mimo romské komunity naprosto běžná záležitost 
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 27.12.2008, 14:26 » |
|
Za tu dobu co pravidelně pročítám tyto diskuse, bych se vážně ani moc nedivil, kdyby to provokace nebyla a tazatel by to myslel naprosto vážně. Myslím, že už dnes by se z některých dotazů a odpovědí dala docela dobře napsat kvalitní knížka k pobavení elektroveřejno sti.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
KORTALL
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 10.01.2009, 15:51 » |
|
Doopravdy nevím jestli to myslí tazatel doopravdy ?
|
|
|
|
kohump
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 12.01.2009, 12:04 » |
|
Věřím,že se to mohlo stát,někdo se dá i do toho,čemu nerozumí.
|
|
|
|
Palo K
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 19.01.2009, 13:27 » |
|
Súhlasím, že podobné popisovanie problému je časté a je vidieť, že ľudia ktorý toto fórum čítajú sú ochotný pomôcť, prispieť radou, názorom. Ako prvý apríl - dobý pokus. Pre pobavenie, pridám skúsenosť - volola mi pani, že jej v jednej izbe bliká svetlo a vyhadzuje poistky, pri prvej prehliadke sa javilo vsetko OK, az pri ďalšej som zistil, že má v šťukátorovom strope od myší prehryzenú izoláciu  .
|
|
|
|