Jakub Drbohlav

|
 |
« kdy: 21.12.2012, 20:34 » |
|
Dnes jsem byl okolnostmi, bohužel, přinucen navštívit jedno z našich skvělých (a přelidněných) nákupních center... Tohle visí na plotě prodejců stromků a napájí soustavu 500W halogenů... Nová řada krytí - IP IGELITKA 
|
Obyčejnej elektrikář, §6, §7, §8, §10 se zaměřením na záložní zdroje a požárně bezpečnostní zařízení. OZO v požární ochraně dle zák. 133/1985Sb.
|
|
|
|
|
|
Jakub Drbohlav

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 22.12.2012, 23:48 » |
|
Tohle je omotaný kolem kovovýho plotu na parkovišti u superhypergiga mega marketu kolem ohrady se stromkama. Chodí tam poměrně dost lidí... A poslední dobou prší/sněží... Opravdu nikomu nepřeju, aby si "šáhnul", ale dokud se to nestane, asi budeme vidět furt takovýhle akce od stavěčů ohrad (je tam cedule "pronajímá TOITOI"). 
|
Obyčejnej elektrikář, §6, §7, §8, §10 se zaměřením na záložní zdroje a požárně bezpečnostní zařízení. OZO v požární ochraně dle zák. 133/1985Sb.
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 23.12.2012, 06:34 » |
|
Opravdu nikomu nepřeju, aby si "šáhnul", ale dokud se to nestane, asi budeme vidět furt takovýhle akce od stavěčů ohrad (je tam cedule "pronajímá TOITOI").  No jistě že pronajímá TOITOI, protože až si někdo sáhne na ten plot, tak se musí zákonitě posrat 
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 23.12.2012, 09:41 » |
|
Prostě nepadá, nějak to funguje, dvě věci, které mě udivily, že taky nepadají:
1) Spojka na gumě, 5x16, soudruzi na stavbě si přesekli kabel pro buňkoviště, bylo to večer, už se nedalo nic koupit, tak "čokoládky" a samovulkanizač ní páska... přes noc zapršelo a na spojce se ráno nedala udržet ruka, plná vřelé vody, chránič nevypadl, byl tam jen 100mA
2) Stavba, propoje (guma 5x6, spojka-vidlice) buňek za 30mA chráničem, spojka plná vody, vařící tak akorát na čaj, kolega si opařil ruku, ale chránič vypadával tak jednou za dvě tři hodiny a po opravě to pokračovalo...
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|
Martin H.
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 23.12.2012, 10:34 » |
|
Prostě nepadá, nějak to funguje, dvě věci, které mě udivily, že taky nepadají:
1) Spojka na gumě, 5x16, soudruzi na stavbě si přesekli kabel pro buňkoviště, bylo to večer, už se nedalo nic koupit, tak "čokoládky" a samovulkanizač ní páska... přes noc zapršelo a na spojce se ráno nedala udržet ruka, plná vřelé vody, chránič nevypadl, byl tam jen 100mA
2) Stavba, propoje (guma 5x6, spojka-vidlice) buňek za 30mA chráničem, spojka plná vody, vařící tak akorát na čaj, kolega si opařil ruku, ale chránič vypadával tak jednou za dvě tři hodiny a po opravě to pokračovalo...
Stačí, aby všetky tri fázy zatiekli vodou rovnomerne a mohla sa variť aj polievka. Aj unikajúce prúdy sa sčítajú vektorovo.
|
|
|
|
|
Mirek Vašák
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 23.12.2012, 11:43 » |
|
Dejme tomu, že jsou použity vidlice a zásuvka třeba Legrand v IP 44 a ta igelitka je doplňková pro lepší pocit autora. I tak sklidí kritiku?
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 23.12.2012, 12:03 » |
|
Dejme tomu, že jsou použity vidlice a zásuvka třeba Legrand v IP 44 a ta igelitka je doplňková pro lepší pocit autora. I tak sklidí kritiku?
Potom by bylo vše v pořádku, ale v uvedeném případě jsem přesvědčen o tom, že je v 60L pytli do koše zabalena klasická domácí soustava vidlic a zásuvek s nechvalně známou roztrojkou. Už použitý kabel CYSY (HO5VV-F......kdo vymyslel takhle blbou zkratku by zasloužil diplom) je do mokrého venkovního prostředí nevhodný. Manipulační min. teplota +5°C, nízké a malé namáhání atd. To ovšem stánkaře nezajímá a ani to vlastně neví.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Miroš Jan
OSVČ - živnostník

telefon +420 604791991
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 23.12.2012, 13:40 » |
|
Páni kolegové, nevím, čemu se pořád divíte. Toto je realita několika posledních let.  K tomu není co dodat, snad jen aby to nikoho nezabilo.
|
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 23.12.2012, 16:54 » |
|
Již před lety tu padlo tohle, myslím, že velice nadčasově  Já bych tomu elektrikáři nařídil skočit do Vltavy a přeplavat ji v nejširším místě ! Jak je široká Vltava v nejširším místě ?
|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 23.12.2012, 17:12 » |
|
Na Lipně u Černé v Pošumaví 10km.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 24.12.2012, 09:53 » |
|
Již před lety tu padlo tohle, myslím, že velice nadčasově  Já bych tomu elektrikáři nařídil skočit do Vltavy a přeplavat ji v nejširším místě ! Jak je široká Vltava v nejširším místě ? Pod Žofínem......4 60m. Onehdá jsem tam plaval s pásmem 
|
|
|
|