Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
|
« kdy: 10.06.2011, 17:36 » |
|
Dnes jsme si s kamerou odskočili na nedalekou stavbu kde jsme mohli konečně vyzkoušet instalovat novou trubku. Je oválná. Na jednom konci zaslepená. Nebo ucpaná ... jak to chce kdo to nazvat. K čemu je taková trubka?
|
Elektrika NENÍ časopis!
|
|
|
Jirka Votruba
|
|
« Odpověď #1 kdy: 10.06.2011, 17:43 » |
|
Dnes jsme si s kamerou odskočili na nedalekou stavbu kde jsme mohli konečně vyzkoušet instalovat novou trubku. Je oválná. Na jednom konci zaslepená. Nebo ucpaná ... jak to chce kdo to nazvat. K čemu je taková trubka? Přesně tuto trubku používáme ke klimatizacím. Jen je trošku jiného typu. Kam vede to mi jasné opravdu není.
|
|
|
|
Ferda pod skalou
|
|
« Odpověď #2 kdy: 10.06.2011, 17:57 » |
|
Dlouho jsem přemýšlel, k čemu je a došel jsem k jednomu závěru. Je to běžná instalační trubka, kterou lajdácký zedník nechal položenou pod paletou s dlažbou. Ze strachu z hněvu investora o plýtvání materiálem ji raději zazdil, aby to nebylo vidět. A ta záslepka na konci je, aby do ní zedníci mohli házet z lešení nedopalky místo na zem, aby je investor neprcal, že je na stavbě bordel.
|
|
|
|
|
Karel Janeček2
|
|
« Odpověď #3 kdy: 10.06.2011, 18:03 » |
|
Dnes jsme si s kamerou odskočili na nedalekou stavbu kde jsme mohli konečně vyzkoušet instalovat novou trubku. Je oválná. Na jednom konci zaslepená. Nebo ucpaná ... jak to chce kdo to nazvat. K čemu je taková trubka? Pokud je druhý konec ucpaný, pak je to na měření.
|
|
|
|
Jirka Votruba
|
|
« Odpověď #4 kdy: 10.06.2011, 18:05 » |
|
Pokud je druhý konec ucpaný, pak je to na měření.
Na měření? A čeho asi? To si pletete s měřením teploty podlahy. Na to je to zbytečně velký tunel!
|
|
|
|
|
|
Normální člověk
|
|
« Odpověď #7 kdy: 10.06.2011, 18:17 » |
|
Tak tedy pánové někdy opravdu nevím, zda musíme sbaštit každý vtip co koho napadne! Před měsícem jsme v kolíně řešili poruchu jedné linky. Ta stačila vygenerovat asi patnáct kilometrů deformované trubky. Koposákům se to nechtělo likvidovat, tak to vyhlásili jako novinku pokrytou ISO normou. Teď neví co s takovou trubkou a hodili to sem. A vy jim to určitě vymyslíte někdo, že? To jsem se tedy dožil doby! Zmetek z linky jako skvělá světová novinka!
|
|
|
|
|
Jirka Votruba
|
|
« Odpověď #9 kdy: 10.06.2011, 18:38 » |
|
Dnes jsme si s kamerou odskočili na nedalekou stavbu kde jsme mohli konečně vyzkoušet instalovat novou trubku. Je oválná. Na jednom konci zaslepená. Nebo ucpaná ... jak to chce kdo to nazvat. K čemu je taková trubka? a je to vůbec certifikované pro náš trh? Neboto vyrobil nějaký Lojza na poli?
|
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
|
« Odpověď #11 kdy: 10.06.2011, 20:23 » |
|
a je to vůbec certifikované pro náš trh? Neboto vyrobil nějaký Lojza na poli?
Trubka má certifikát a je dle EN normy. Evropský produkt. Patentované řešení světového lídra této oblasti.
|
Elektrika NENÍ časopis!
|
|
|
|
|
|
|
|
|