|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 02.02.2017, 10:12 » |
|
Já mám pod pojmem "pancéřová trubka" před očima takovou tu z krouceného plechu, něco jako se používá jako oplet na hadici k ruční sprše.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C5
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 02.02.2017, 10:59 » |
|
Závit je tzv. pancéřový a značí se Pz13,5 , Pz16, Pz21, Pz36, Pz42.....Ta číslice značila světlost té asfaltované vožky.Takové závity mívaly i vývodky, nyní se přešlo na metrické závity.
Dneska bychom ho označili spíše Pg 13,5 ... Je to přecejenom německý vynález (Panzergewinde).
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C5
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C5
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 02.02.2017, 11:07 » |
|
To bylo to trvání na českém ekvivalentu pojmenování. Takže jsme nesměli říkat šuplera, vint, lochna, léra ...
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C5
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 02.02.2017, 12:28 » |
|
Šupleru jsme používali již ve škole. Říkali ji jak mistři, tak my učni.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 02.02.2017, 12:43 » |
|
Jakmile jsem použil název šuplera, šup a přiletěl pohlavek Jinak souhlasím s tím, že pancéřová trubka byla kovová se švem a závity na koncích. Také jsem jich instaloval "něurékom" a možná nějakou mám i v dílně dodnes. Plastová pevnostní trubka je něco zcela jiného. Asi to nevadí v běžné mluvě mezi kolegy, ale v technické zprávě, nebo projektu by se měly používat přesné termíny a názvy.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
|
|