za odpovědi.
Možná jsem měl napsat něco i o sobě a ne jenom o bytu. Nechci tady nějak machrovat vzděláním, ale vyhnout se nedorozuměním. Mám elektro vzdělání a aktuální §7 Tedy řekněme, že něco vím. Ale jednak se pohybuji v průmyslu a jako programátor řídicích systémů. Projektovat si sám tedy nic (legálně) nemohu a píšu sem do laické sekce, protože bytovou instalaci jsem nikdy nedělal. Všeobecně nejsem člověk co by se vrhal po hlavně do něčeho čemu nerozumí vůbec a nechám si rád poradit.
Přívodní kabel posouvá původní téma trochu jinam, ale to (alespoň mně a v tuhle chvíli) nevadí.
Projekt a následná revize podle něj jsou v plánu.
Přívodní kabel jsem zatím neřešil (evidentně chyba) a připomínku k němu velmi vítám. Začal jsem to klikat do Sichru a je vidět, že to tam skutečně měli na hraně. On je totiž na chodbě montován v liště na zdi (opět moje chyba nezmínit) kdy maximální proud Sichr udává 27A. No ale pokud už by byl ve zdi tak padáme rázem na 23A, což tak nějak nehraje s jističem 25A.
Protože prvním krokem bude zřídit provizorní stavební rozvaděč, aby zedníci a instalatéři mohli pracovat. Začal jsem tudíž řešit připojení bytu zpátky k odběru. Výměna kabelu je tedy trochu čára přes rozpočet. A dává největší smysl udělat ji teď. Což je zase postup, který je pozpátku. Tedy dát tam něco co potom vyjde v tom projektu. Chápu, že ten postup není ideální, ale zase se mi úplně nechce čekat na vyhotovení projektu "jenom" kvůli přívodnímu kabelu. A přirozeně zpožďovat tím další stavební práce. A připojovat na starý kabel stavební rozvaděč a potom řešit výměnu a další návštěvu technika od ČEZu se mi nechce.
Když to tedy zkusím sám "před-vyprojektovat" Vedení je dlouhé i s rezervami 15 metrů. Pokud zachovám jistič 25A (mají ho všechny okolní partaje - nečekám, že bych tam měl navíc něco tak "žravého" oproti nim) a pokud zachovám lištu, tak 4x6 je s pohodlnou rezervou (teoreticky i na 32A jistič) pokud bychom kabel zazdívali (lišta nevhodná a bude z nějakého důvodu výhodnější, než měnit lištu, vytrhnout třeba původní AYKY ze zdi a místo něj dát nový kabel) pak je 4x6 také v pořádku.
Tak a teď do mne! co jsem udělal blbě? :-)