|
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 09.02.2016, 21:56 » |
|
Někdy ano někdy ne......
Je vícero možností jak s tím naložit. Pokud pustíte blesk přes ocelovku, snese to ta ocelovka? Má dostatečné dimenze, má dostatečně kvalitní spoje, jak dostatečně kvalitně připojíte tu tyč?
Když povedete drát samostatně, jak jej propojíte s ocelovkou aby nedocházelo k přeskokům? Nebo budou tyto přeskosky problém? Co je pod přístřeškem? Není tam třeba zóna s nebezpečím výbuchu? (Typicky výdejní stojany LPG, CNG)
Co je na montováno na přístřešku, v případě úderu do něj je to na potenciálu blesku, nebude to ohroženo? Nebudou ohroženi lidé pod přístřeškem - napětí na svodu (ocelovce), krokové napětí....
Moc jste nám toho neřekl, že?
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 10.02.2016, 10:43 » |
|
Vidím to tak na kvalifikovanéh o projektanta, když si s tím zde nikdo na dálku neporadí, což mě překvapuje  Nic překvapivého se nekoná. Tazatel dal prostě málo podkladů a věštecká koule mi včera spadla ze stolu a rozbila se o dlažbu.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 10.02.2016, 19:35 » |
|
Tak pokud tam je SNV, tak musíte zabránit jakémukoliv jiskření i když zóny nezasahují ke kovovým sloupům, jak píšete. Stačí mi na to selský rozum. jak zajistíte, aby jiskra nezbloudila do zóny SNV?
No a jak je provedeno to přistřešení? Jak jsou spojeny kovové šablony přístřešku? Zaručíte, že splňuje požadavky na minimální tloušťku pro náhodný jímač a že při úderu to nebude mezi jednotlivými díly jiskřit?
Jirko u CNG bych se toho až tak nebál, to je lehčí než vzduch a rychle se rozptýlí, pokud ten prostor není nějak uzavřený. Ostatní pohonné hmoty jsou problém, jejich výpary jsou těžší než vzduch a umí se pěkně dlouho válet v jakékoliv prohlubni....
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|
|
|