Ovčákzhor
|
 |
« kdy: 24.08.2015, 21:35 » |
|
Mám novej dům s ekvipotenciáln í svorkovnicí a chráničem. Z domu je CYKY 5J 2,5mm2 připojená stodola (cca 50m), jištěná v domovním rozvaděči 3x20A. Ve stodole je malý rozvaděč s jištěním 3x16A pro cirkulu, 1x16A pro rádio a jiné do zásuvek zasouvatelné jednofázové stroječky a 1X6A pro světla.
Stodola nemá hromosvod a elektrikář mi tvrdí, že ani není třeba, poněvadž okolo jest dvě sta let stará lípa a ještě starší dub.
Ve stodole je "profi bedna" elektrického ohradníku pro bekavce, jejíž výrobce uvádí, že jest nutno zemniti min. 10m od uzemnění všech budov - splněno.
Problém spočívá v tom, že jediný uzemněný předmět ve stodole su ja, když koštuju slivovici.
Nemám rád nedodělávky a blbce - co to udělá s chráničem v chalupě, když stodolu vybavím regulérním uzemněním, hromosvodem a na zmíněného blbcelektrikář e pošlu svého věčně nadrženého berana?
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 25.08.2015, 20:30 » |
|
Jaké bylo zadání? Malá cena a bez "drahého" projektu? Jestli ano, jste spoluviníkem tohoto stavu. Pokud by byla vypracována projektová dokumentace a tedy jasné zadání, nemohlo by k tomuto dojít. Pokud ano, měl by jste nárok na reklamaci a nápravu stavu a říci, že kolega si toho vašeho berana zasloužil. I když za to ohánění se stromy namísto hromosvodu
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Mirek Vašák
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 25.08.2015, 20:45 » |
|
Tak se mi zdá, že tu někomu chybí smysl pro humor a vyhrál první cenu ve "skoku na špek". Celá ta otázka nic jiného nenapovídá včetně přezdívky.
|
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 25.08.2015, 23:24 » |
|
Nene, 62305 to není, ale na to jak chránit stromy před bleskem jakási metodika existuje. Mluvilo se o ní i zde na elektrice. Ale je fakt, že se v ní spíše řeší, jak chránit před bleskem ten strom a nikoliv stromem něco jiného.. Ale to nevadí, bude to podobné.. 
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 26.08.2015, 07:54 » |
|
Pánové, já se vám divím, že se vůbec zabýváte uvedeným tématem. Kretén, který se neumí představit, skrývá se za debilním nickem a ještě pohaní elektrikáře, si pozornost prostě nezaslouží. Naučte se nerýpat v každém ledabyle položeném hovnu.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 26.08.2015, 08:06 » |
|
Setkal jsem se s názorem, který nedokážu vyvrátit. Ale to by bylo na delší výklad a možná někde úplně jinde... V podstatě jde o to, že strom nebo něco jiného, co není "dokonale uzemněno", bude mít na svém vrcholu "větší potenciál než dobře uzemněné předměty", opačné polarity než nabitý mrak... A proto blesk "rád" najde vodivou cestu pro zapálení výboje právě přes nedokonale uzemněný "předmět", ale tím na něm tak "vyskočí potenciál", že přeskočí vedlejší výboje všude okolo...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
|
|