|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 16.06.2016, 08:27 » |
|
To nejste sám! Tak odhaduji u 70% rekonstruovaný ch BJ to je tak, jak popisujete. Zavolat RT elektro a udělat měření,popř. mimořádnou revizi.  U této rekonstrukce se podílí na všem jen firma VODO-TOPO bez spoluúčasti el. firmy. Pak vznikne to co je.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
|
Miroš Jan
OSVČ - živnostník

telefon +420 604791991
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 16.06.2016, 10:05 » |
|
V našem domě proběhla výměna stoupaček. Jak je to už u nás zvykem, tak se při této rekonstrukci se již neobnovilo ochranné pospojení pro které bylo využito původní kovové potrubí. Bytové jednotky včetně elměr. rozvaděčů a jejich přívodů jsou v TN-C. Vyjádření byt družstva je takové, že vše je OK dle platných norem.
Byl projekt? Kdo prováděl uvedené elektromontážn í práce?
|
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 16.06.2016, 10:41 » |
|
Vyžádejte si u OSBD revizní zprávu provedenou po tomto zásahu s tím, že pokud vás budou ignorovat (což je docela pravděpodobné), pohrozte hlášením na TIČR a vysokou pokutou. To funguje vždy a na každého. Věřte mi :-) Pokud si nedupnete, budete fungovat jen jako obyčejný ovčan této zkomírající republiky, který si nechá od úředníka jen kálet na hlavu. Nehledě na to, že jde především o bezpečnost.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 16.06.2016, 11:37 » |
|
Vyžádejte si u OSBD revizní zprávu provedenou po tomto zásahu s tím, že pokud vás budou ignorovat (což je docela pravděpodobné), pohrozte hlášením na TIČR SÚIP a vysokou pokutou. To funguje vždy a na každého. Věřte mi :-) Pokud si nedupnete, budete fungovat jen jako obyčejný ovčan této zkomírající republiky, který si nechá od úředníka jen kálet na hlavu. Nehledě na to, že jde především o bezpečnost.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
|
|
|
Miroš Jan
OSVČ - živnostník

telefon +420 604791991
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 16.06.2016, 12:53 » |
|
Myšleno to bylo jako z jejich vodáckého pohledu
Již několik let, je situace taková, že se do stavebních elektroinstala cí, hrabe kdejakej jouda, aniž by to uměl, nedejbože měl na to papíry.  Co s tím, nic. Již to několik let neřeším. 
|
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 16.06.2016, 13:40 » |
|
Že jsou stupačky mnohdy poslední záchrana bezpečnosti provozu TN C systému ví snad každý.
To je sice pravda,ale nemůžeme všeobecně na pospojení v těchto stupačkách 100% spolehnout! Instalace jako taková by měla být revidovaná a opravovaná tak, aby případné zrušení v nějakém bytě (stupačce) nemohlo být zdrojem úrazu.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Petr Mužík

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 16.06.2016, 13:40 » |
|
Z vlastní zkušenosti, nyní jsme řešili na 7-mi podlažním domě...byt v 1. NP volala paní že jí kope voda...provedl jsem kontrolu, samozřejmě výměna stoupacího vedení a pospojování fuč, ta jsem pospojování udělal jak má být (plyn, kovová vana...atd). Za dva dny volala paní, že v 2. NP souseda kope vana a voda...opět stejný problém, samozřejmě nic nepospojováno. ..a navíc koupelna stále v TN-C, dále volné PEN vodiče v zásuvkách linky a koupelny, kde byla pračka...divím se, že ten člověk ještě žije...prý se mu zdálo divné, že když se koupe ho to brní ....... Proto důrazně doproučuji.... tlačit tlačit tlačit aby se pospojování obnovilo.....j ak má být!!
|
Revizní technik E2A,E2B - Jihomoravský kraj - Břeclavsko tel.: +420605/473004 email: petr.muzik@atlas.cz
|
|
|
Radim Cienciala

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 16.06.2016, 14:04 » |
|
Již několik let, je situace taková, že se do stavebních elektroinstala cí, hrabe kdejakej jouda, aniž by to uměl, nedejbože měl na to papíry.  Co s tím, nic. Již to několik let neřeším.  Kde jaký jouda  To jste mi připomněl situaci. Onehda jsem prováděl pravidelnou revizi na jedné dílně, při měření zásuvek jsem zjistil že v jedné jediné místnosti nejsou v pořádku. Když jsem je pak rozebral nestačil jsem se divit. Byla tam ještě stará TN-C kabel(CYP) či tak nějak. Zásuvka byla zapojená stylem-fáze správně ale pen byl pouze připojen na pravou zdířku. Tudíž kolík vynechán. Když jsem si pak nechal zavolat firmu co měnila ty zásuvky a vyjádření elektrikáře proč to tak udělali. Malem jsem se posr.l. Byla to profesionální firma v našem kraji známá a pan elektrikář(mimo jiné parťák firmy). Mi odůvodnil problém tak že tam chtěli dát chránič a že to mněli v plánu předělat. V té místnost pracovali s ručním nářadím Tř.I, Od té doby jsem po této firmě měl možnost vidět pár staveb a člověk by nevěřil co mohou elektrikáři udělat. Ale revizi mněli vždy vypsanou to je hlavní ne.
|
|
|
|
|
Jaroslav Molák

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 16.06.2016, 19:21 » |
|
V prvé řadě, porušila firma při výměně potrubí bezpečnost svých pracovníků. O takové práci se má dozvědět TI ČR, konkrétně příslušné pracoviště v krajském městě. Rovněž o odbornosti revizního technika platí totéž. To, že se jedná o vadu na elektrickém zařízení je zřejmé všem, kteří pracují v oboru. Pokud se přikročí k rekonstrukci stoupaček formou výměny potrubí a součást el. zařízení je odstraněna, je bezpodmínečně nutné u všech bytových jednotek provést ochranu před úrazem el. proudem podle platné normy. Revizní technik musí přistoupit k revizi zařízení se zaměřením na koupelny, kde tato ochrana byla demontována. Pokud neexistuje výchozí revize elektro, musí revizní technik provést revizi v rozsahu výchozí revize podle předpisů platných v době výstavby (pravděpodobně 70-tá léta) a protože jde o bezpečnost i s přihlédnutím k současným platným předpisům se musí el. zařízení upravit, tedy přistoupit k rekonstrukci el. zařízení min. v koupelnách, s proudovými chrániči. Bohužel praxe se vyhýbá tomuto řešení, protože se jedná o vícenáklady a vlastník, v našem případě bytové družstvo si neuvědomuje, jakému nebezpečí se vystavují nájemníci. Doporučuji písemný dopis SBD s žádostí o razantní snížení Vašeho nájemného z titulu ohrožení úrazem el. proudem v koupelně. Všechno se rázem pohne, pokud dojde k úmrtí v souvislosti s ochranou před úrazem elektrickým proudem. Nechci malovat čerta na zeď, ale jeden takový případ s úmrtím znám.
|
|
|
|
|