Zatím není nic nataženo, ničemu se nebráním

Tak to hbitě prověříme

.
Není nutno se držet těsně při zemi. Lze to samozřejmě snadno postavit i na IE Tecomat Foxtrot či Inels. Třeba ve Foxtrotu je to řídící jednotka (9900,- bez DPH), k ní slušný zdroj (3500,-), nějaká ta instalační práce a jednoduchý ovládací program. Samozřejmostí je webová vizualizace chodby, monitoring a logování aktivity světel, možnost připojení zbytku domu (vytápění, osvětlení, EZS a dalších ptákovin)

.
Chcete to ovládat hlasem? Mít k tomu dotykový displej? No, za přiměřený příplatek (v řádu tisíců) klidně ...

.
Je to o prioritách. Také jsem si zpočátku myslel, že inteligentní elektroinstala
ce je kanón na vrabce - měl jsem v podkroví čerstvě natažený klasický rozvod. Dnes už bych se ale nevracel

. Topení si hlídá každou místnost zvlášť a reaguje i na větrání okny. Světla se chovají jinak ve dne a jinak v noci, v době naší nepřítomnosti IE nepřehlédne zloděje, poruchu mrazáku či vodu ve sklepě. IE diskrétně varuje, pokud se někdo (obvykle rodiče mé polovičky či švagrová) blíží po schodech k našemu vigvamu, nebo naopak diskrétně zamlčí, že se chci nenápadně připlížit domů já (čipová karta a čtečka ukrytá ve vypínači u hlavního vchodu

). Nenechá mne usnout, pokud zůstal někde v podkroví otevřen velux či není blokován sporák. Stav cimbuří i podhradí je pod kontrolou odkudkoliv po internetu či SMS.
Jistě, něco to stojí. Sto tisíc za hardware plus cena za program (dle nároků uživatelů) a elektroinstalační práce ale není tolik v porovnání s cenou nového rozvodu vody, topení, rekonstrukce koupelny, zateplení, ... .