Franta Podržto
|
 |
« kdy: 02.04.2008, 13:05 » |
|
Može žlutozeleny vodič kopat?
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 02.04.2008, 17:05 » |
|
TO:Franta Podržto: Může zeleno/žlutý kopat a více nakopne jak fázový /protože to od něho nikdo nečeká/...a může i zabíjet!!! 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 02.04.2008, 17:24 » |
|
Kopat může lecos! Drát, kobyla, fotbalista, hrobník ... Na drát si pozvěte elektrikáře.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 03.04.2008, 07:06 » |
|
Proč by nemohl? PE nebo PEN "kopat" nesmí, kdyby se to stalo, musela by tam být nějaká zásadní závada...
Ale když dáte do pracek nářadí někomu, kdo dokázal propadnout i ve zvláštní škole, tak si třeba pustí fázi do žlutozeleného, protože je tak výrazný. Tohle není aprílový žertík, takového blba jsem zažil, abyste měli představu co to je za odborníka, tak se divil, když mu upadl přívod na anténě proč to nejde, takovou dálku to jde vzduchem a ten "kousek" už to nepřeskočí.
Bohužel asi nikdy nebude taková legislativa, která by zakázala prodat nářadí a materiál lidem, kteří by sobě nebo ostatním mohli způsobit nějakou škodu.
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 03.04.2008, 08:16 » |
|
Bohužel asi nikdy nebude taková legislativa, která by zakázala prodat nářadí a materiál lidem, kteří by sobě nebo ostatním mohli způsobit nějakou škodu.
 ITI bude vydávat oprávnění. Ten se bude řadit do skupin nebezpečnosti A - zvlášť nebezpečné (šroubovák), B - nebezpečné (měřáky), C - normální (krimplkleště). Po složení teoretických a praktických zkoušek vydá povolení k nákupu vercajku ve specializovaný ch prodejnách. Průkaz držitele oprávnění vlastnit vercajk (tzv. vercajkkarta) bude muset mít elektrikář pořád u sebe pro případnou kontrolu. A každé tři roky bude chodit na přezkoušení. 
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Pavel Ryšavý

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 03.04.2008, 09:33 » |
|
Schwarz: A kontrola bezúhonosti nebude? Minimálně pro skupiny A a B bych ji vyžadoval. A u skupiny A bych ještě rozlišoval povolení k držení a povolení k - u zbrojáku je použit výraz nošení, ale tady bych se nebál použít slovo - používání.
|
Smysl pro humor - znak ducha bystrého .45 ACP; 7,62x39; 7,62x54R; 9x19; 12/70
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 03.04.2008, 09:48 » |
|
Zavedl bych institut Technické Elektropolicie (TEP). Ta by prováděla namátkové kontroly a při porušení platných norem odebírala body. Za závažné přestupky (přeznačení zž vodiče, hřebík místo pojistky ...) rovnou i papíry. Samozřejmě by nechyběla možnost si chybějící body nahradit patřičným školením. Celkový počet bodů a ohodnocení jednotlivých přestupků nechám na uvážení ctěné odborné veřejnosti. Omlouvám se za OT, ale nedalo mi tu úžasnou myšlenku trochu rozvést 
|
|
|
|
|
Radek Kroutil

OSVČ, Štěchovice Praha-západ
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 06.04.2008, 23:50 » |
|
Při revizích čim dál více pozoruji, že montéři používají pouze kabely 3C (J). 3A (O) už snad neví, že existují. Tak to dávaj třeba mezi schodišťáky a ani se nenamáhají to přeznačit (i když se z/ž nesmí, vím). 
|
Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb. tel: 603234575 Email: elkr@elkr.czwww.elkr.cz
|
|
|
|
Radek Kroutil

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 07.04.2008, 17:00 » |
|
Do závad to dávám, ať to přeznačej. Musim přimhouřit oči, neboť dřív jsem to chtěl měnit, za týden volali, že je to opravený. Ale po opravenym šlici ani památka. Tak jsem se zeptal majitele, ten mi řekl že nic montéři neopravovali, že jenom vysekali kousek kolem krabičky. Tak mi bylo jasný, že jenom přetáhli bužírku do zdi, nebo u krabičky to nasvorkovali. Tak si myslim, že je to lepší přeznačit, než meloucháčsky přesvorkovat. Jenom si vedu jména firem a osob, kteří to montovali a podruhý už bych byl nekompromisní
|
Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb. tel: 603234575 Email: elkr@elkr.czwww.elkr.cz
|
|
|
|
Václav 3
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 07.04.2008, 18:29 » |
|
to Radek Kroutil: Pokud je to přeznačené tak, že to neřve až do nebes, tak je to lepší, než když někdo vedle vypínače zazdí jeden dílek lustrsvorky zabalený do izolace, když se to pokouší zamaskovat - i takovéhle prasárny člověk najde. To je pak radost hledat, proč to světlo nesvítí, když je zdánlivě všechno v pořádku. to Milan Karvánek: zeleno/žlutý drát ve všech vypínačích mívaly jedny nejmenované RZ ve své úřední budově a všichni se tam strašně divili, když se jim to objevilo v revizní zprávě jako závada. Kovářova kobyla ...
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 07.04.2008, 18:30 » |
|
Do závad to dávám, ať to přeznačej. Musim přimhouřit oči,... Je to věc každého, ale v zásadních věcech (a za tu nesprávné použití z/ž já považuji) by se mhouřit nic nemělo. Když bude RT ustupovat v principiálních pravidlech, tak může těžko poukazovat i na "drobné" nesrovnalosti. ... za týden volali, že je to opravený. Ale po opravenym šlici ani památka. Tak jsem se zeptal majitele, ten mi řekl že nic montéři neopravovali, že jenom vysekali kousek kolem krabičky. A proč vám vůbec někdo hlásí, že jsou závady odstraněny ?  Vždyť to přeci není věc RT. Ať už závadu odstraní kdo chce a jak chce, tak je to jeho odpovědnost a RT s tím nemá nic společného. 
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
Radek Kroutil

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 07.04.2008, 19:04 » |
|
A proč vám vůbec někdo hlásí, že jsou závady odstraněny ?  Vždyť to přeci není věc RT. Ať už závadu odstraní kdo chce a jak chce, tak je to jeho odpovědnost a RT s tím nemá nic společného.  Protože jsem vystavil revizi neschopnou bezpečného provozu, tudíž potřebovali schopnou...
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 07.04.2008, 20:38 » |
|
Protože jsem vystavil revizi neschopnou bezpečného provozu, tudíž potřebovali schopnou...
V tom případě je vše jasné. To musí být jeden dvojnásob ostražitý. 
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|