Pavel V.
|
 |
« kdy: 02.09.2007, 14:44 » |
|
.... Chtěl jsem v domě zrušit rozdělení PEN na PE a N, protože byla v obci prováděna rek. venk.vedení na kabelové a rozdělení PEN je už provedeno v elektroměrové skříni.
Po odstranění propojovacího vodiče jsem zjistil, že mezi PE a N svorkovnicí je asi 170 V a to i při vypnutí všech jističů, včetně hlavního. Dvířka elektroměrové skříně byly taky pod napětím, protože to pěkně zabrnělo při dotyku.
Elektroinstala ce v domě je 3-vodičová, přívod z elm. skříně do domu je 5ti vodičový.
Co je špatně ?
|
|
|
|
|
Pavel V.
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 02.09.2007, 16:21 » |
|
Ano,mám dvojtarif. Takže druhé rozpojení PEN na PE a N v domě tam musím nechat? V opačném případě bude pod napětím vše, co je spojené s PE. Je tomu tak? A má to tak být ?
|
|
|
|
|
|
Pavel V.
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 02.09.2007, 17:14 » |
|
Takže za normálního stavu bych to rozpojení PEN v domě měl/mohl zrušit a nechat jen to rozpojení v elm. skříni. Jinak firma,která prováděla tu rekonstrukci ani nezaplombovala elm.skříň. Takže se mám obrátit na distributora-ČEZ ?
|
|
|
|
|
Pavel V.
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 02.09.2007, 17:35 » |
|
 za odpovědi. Jsem zvědavý,co na to řekne rev.technik.
|
|
|
|
Pavel V.
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 02.09.2007, 20:31 » |
|
Takto je PEN rozdělen v elm.skříni 
|
|
|
|
Jan Alin

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 02.09.2007, 20:46 » |
|
Jsem zvědavý,co na to řekne rev.technik.
No podle obrázku v následujícím příspěvku jsem na to taky zvědavý  .
|
|
|
|
|
Pavel V.
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 02.09.2007, 21:15 » |
|
přívodní PEN je na N můstku 1. zleva a ty 2 modrý jdou do HDO.
|
|
|
|
|
Pavel V.
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 02.09.2007, 21:46 » |
|
Je to od firmy,která dělala rekonstrukci venk.vedení nn na zemní.Mám i revizní zprávu.
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 02.09.2007, 21:47 » |
|
To je ale opravdu humus. Chtěl bych znát toho RT co na to napíše kladnou revizi.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 02.09.2007, 21:50 » |
|
To je právě to, že dnes stále existuje strašná spousta revizních techniků, kteří jsou schopni napsat revizi na cokoli a ještě většinou od stolu. HROZNÉ! Vždy když něco takového vidím, přestává mě moje řemeslo bavit.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Pavel V.
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 02.09.2007, 21:59 » |
|
Jinak kryt skříně není ani zaplombován. S reklamací asi neuspěju ? Někdo to bude muset předělat a já zaplatit. Jméno rev.technika mám,pokud máte zájem.
|
|
|
|
|
Pavel V.
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 02.09.2007, 22:36 » |
|
Zkusím to.Ještě bych chtěl nějaký názor na to napětí mezi PE a N, jak jsem se ptal na začátku.Jinak všem  .
|
|
|
|