|
|
#Jozef#
Neverifikovaný uživatel @3
|
|
« Odpověď #2 kdy: 06.04.2022, 02:08 » |
|
Ovšem, že je to napojeno kabelem. Jinak by nemohl motor napájet z generátoru. Ale, aby to pracovalo musí být spojeny navzájem řemenem přes řemenici. Fázováním jsem myslel generátor a motor. Když to roztočím samostatně bez toho přídavného motoru, tak z generátoru bez problému napájím a zpustím přídavný motor. Ale neni spojen společně řemenem. Naskytá se otázka, že přepnutím motoru ze sítě na generátor se to zastaví i když je stále v otáčkách pomoci setrvačníku. Generátor neni schopen překonat startovací proud motoru, když stratí 20 procent výkonu při přepnutí a také tam působí kinetická energie, když byl motor pod proudem. Proto je ten přídavný motor, který by byl také spojen řemenem a pomoci něho by to celé roztočil. Nemám ještě k dispozici řemenici na ten přídavný motor, jinak by to vyzkoušel. Jde mně o jediné. Pomoci přídavného motoru to chci dát do pohybu. Protože ten hlavní motor nebude pod proudem, ale bude se točit, tak jestli když ho přepnu na generátor, tak jestli nebudou působit na motor nějaké jalové proudy nebo kinetická energie, když se jenom volně točí bez proudu. Pokud by nešel použít asynchronní motor, musel by uvažovat o syncronním motoru.
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #3 kdy: 06.04.2022, 04:10 » |
|
Chápu to správně, že máte propojený generátor s motem pomocí kabelu i řemenu?
Přidávám se s žádostí o to, aby jste zde vložil nákres a popis toho, co od toho očekáváte. váš popis působí strašně zmateně.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #4 kdy: 06.04.2022, 04:24 » |
|
Další konstrukce prepetua mobile!
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
|
|
|
#Jozef#
Neverifikovaný uživatel @3
|
|
« Odpověď #9 kdy: 06.04.2022, 12:08 » |
|
Přesně jak jste uvedl, ale s tím rozdílem, že do konstrukce bude přidán velký setvačník, který dokáže vyrovnat rozdíl mezi příkonem motoru a výkonem generátoru. Mněl jsem to už v provozu bez napájení motoru generátorem. Jedině, jakou odpověd jsem očekávál je. Když zapojím do jednoho 3f asynchronního motoru proud, který bude spojen třeba spojkou s druhým motorem bez proudu, jestli do toho druhého motoru bude možné zapojit proud při chodu. Oba motory mají stejné parametry a jsou fázovány stejně. Je vidět, že to nikdo ještě nezkoušel. Zítra mne odešle dodavatel řemenici na druhý motor, tak to změřím a vyzkouším. Pro informaci, podobné konstrukce jsou k vidění již na Youtube. Jen s tím rozdílem, že je to jenom na 230 V a ne na 3f 400 V.
|
|
|
|
|
|
Milan Hudec
|
|
« Odpověď #12 kdy: 06.04.2022, 12:47 » |
|
Jedině, jakou odpověd jsem očekávál je. Když zapojím do jednoho 3f asynchronního motoru proud, který bude spojen třeba spojkou s druhým motorem bez proudu, jestli do toho druhého motoru bude možné zapojit proud při chodu.
Odpojí ho jištění, a když ne, tak shoří. Jinak platí, že energie kterou setrvačník dodá je vždy menší nežli energie potřebná k jeho roztočení.
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan Hudec
|
|
« Odpověď #17 kdy: 06.04.2022, 14:02 » |
|
Milan Hudec
To je zajímavé, že to již bylo v provozu a to co vykládáte nedává smysl. Pokud motor má kolem 15 N a generátor kolem 100 N a je to sprevodované, tak takový setrvačníik ho roztočí hravě, protože dává točivý moment kolem 15000 N. Pokud platí Fs = m x v na druhou / r. v je obvodová rýchlost v m/s. Jedině co mě mate připojení toho druhého motoru. Nic víc.
Pokud se vám to podaří sestrojit, tak jste rázem nejbohatší člověk na zemi, počítejte ovšem s atentátem od elektrárenskýc h společností, riziko únosu od tajných služeb bude také nemalé.....
|
|
|
|