Velice
za podrobnou odpověd, pomůže mi v rozhodování jestli shánět další motor nebo to zkusit s tímto.
Práce bude probíhat v krátkých intervalech v domácí dílně. Motor jsem vybíral tak aby byl předimenzovaný, běžně se používají i méně než 1kW, a 500nM je spíše s velkou rezervou. Intervaly budou cca 30s práce 30s klid. Nyní je výstup na převodovce 11RPM, po převodu pomocí řetězu a ozubeného kola bude na hřídeli na stroji cca 25RPM, a tato rychlost se bude používat v 80% času. Rád bych pomocí frekvenčního měniče měl možnost upravit otáčky alespon v rozmezí 10-35RPM(40-140%Hz) na hřídeli stroje. Prosím zhodnotte, jestli při takovémto provozu hrozí přehřátí motoru nebo jiný problém.
Ano z brzdy jsou dva vodiče(hnědé) do té rozvodnice a z krytu té brzdy dva(černý a žlutý) také do rozvodnice. To mi přijde divné protože vypadají že jsou připojeny na plastový kryt?
Nevím jaké má ta brzda pro mě využití, je možné ji odpojit(odpojit 2xhnědý,1xžlutý1xčerný) a pouze připojit měnič na 230V do trojúhelníka na fáze a zem?
Prosím koukněte na přiloženou fotku, proč jsou tam dva svazky s fázema, a je jedno který se použije? Nebo je to tak že jeden je pro provoz s brzdou a jeden bez brzdy.
Samozřejmě by bylo lepší to dát odborníkovi, ale o elektrice bych se nedozvěděl nic. Pokud si nebudu 100% jistý že to dokážu bezpečně zapojit a mám všechny informace, tak to k němu stejně půjde.