Adamos
|
|
« kdy: 25.10.2008, 21:34 » |
|
Jak vyměnit černou porcelánovou vidlici za čtyřkolík u cirkulárky?
Je tam černá oválná vidlice a trčej zní 4 dráty červený a černý označení Z X W PE..
Jaký bylo zapojení těchto vidlic je to stejný jako u dnešních vidlic??
Z leva L1, L2, L3...
Motor je pravý/levý chod.
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #2 kdy: 26.10.2008, 08:58 » |
|
Zavolejte elektrikáře!!Při nesprávném zapojení to může někdo odnést i smrtí !!
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Adamos
|
|
« Odpověď #3 kdy: 26.10.2008, 10:54 » |
|
Zavolejte elektrikáře!!Při nesprávném zapojení to může někdo odnést i smrtí !!
:oVy mě teda udivujete měl byste se nedříve zeptat proč to chci a nač a né hned zavolejte elektrikáře!!!Jsem školák elektro a tohle mě čeká v pondělí!! :oA při nesprávném zapojení je samosebou,že to vypípám přeci zdali je to uzěmení tam kde má být??
|
|
|
|
Adamos
|
|
« Odpověď #4 kdy: 26.10.2008, 11:36 » |
|
Musíte najít vodič PEN (z/ž), ve steré i v nové vidlici ten nejširší a ten zapojit správně! U fázových vodičů to nepoznáte. Normálně je zapojíte a když se to bude točit na druhou stranu, tak prohodíte dvě sousední fáze.
za info,takže prohození dvou krajních fází se mění směr otáčení.hmm
|
|
|
|
|
Adamos
|
|
« Odpověď #6 kdy: 26.10.2008, 15:36 » |
|
to ze jste skolak elektro (sice nevim jak tomu mam rozumet) neznamena ze vite co delate a zjevne podle dotazu to nevite vubec. PE zapojite na PE v nove zasuvce a faze podle poradi a kdyz se motor bude tocit obracene tak musite prehodit faze.Ale to jsou zakladni veci ktere se uci na kazde skole elektro tak ted nevim co si mam o tom myslet.Raci nic nemente kdyz o tom vite prd.
Díky za info,ale až budu vědět jako vy,tak budu rád..
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #8 kdy: 26.10.2008, 17:39 » |
|
A proč se nejdříve máme ptát k čemu to potřebujete? Od toho jste tu Vy, aby jste pokud něco chcete poradit dal nejdříve všechny potřebné informace. Kdyby jste v dotazu uvedl hned na pravou míru , nemuseli se zde tyto odpovědi ani objevit.
Jinak se také divím, že byť učeň elektro neznáte základní zapojení zásuvky a vidlice 400V . Máte toho plné učebnice. Stačí je pouze otevřít a podívat se. Pokud máte zítra praxi jistě jste to již probírali v hodinách elektriky. Ale chápu, že takhle je to pro vás jednodušší. Ještě se můžete pošklebovat co že vám to dávaj za rady. Fakt úroveň. Zamyslete se nad tím.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Adamos
|
|
« Odpověď #10 kdy: 26.10.2008, 18:23 » |
|
ještě by mě zajímalo jak se ze štítku motoru pozná ,že je levo/pravo točivý??nebo ,že je jen pravotočívý?? :)Dík za info..
|
|
|
|
|
|
|
|
Václav 3
|
|
« Odpověď #15 kdy: 27.10.2008, 04:19 » |
|
Nebo k rychlé výměně kotouče S případnou rychlou amputací hlavy obsluhy.
|
|
|
|