Jeden zákazník a známý v jedné osobě mi dal na analýzu příp. opravu otvírání brány s 1f motorem s kondenzátorem. Prý se to otvírá strašně pomalu což dříve nedělalo. Cílem bylo zjistit, zda-li je vadný kondenzátor, jednotka, nebo motor.
Po přečtení rad a tipů zde, jsem vyzkoušel žárovku do série. Nevím kolika W byla, ale je celkem malá. Problém je, že pokud k poklesu jasu došlo tak velmi nepatrně, možná vůbec. Na kondenzátoru jsem potom naměřil U asi 60V. Naměřil bych U když je kondenzátor proražený jak zde uvádíte? Jak velký pokles jasu je?
Dále jsem proměřil vinutí obyč multimetrem a naměřil něco okolo 1 Ohmu (proti všem 3 cívkám).
To je ale nicneříkající jak jsem se dočetl zde
https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,28438.0.htmlTaké by mohlo být špatné pomocné vinutí podle tohoto topicu.
- Pomocné vinutí je ta cívka na kterou je připojen kondenzátor?
- Pokud ano, je něčím specifická nebo mohi kondenzátzor připojit na kteroukoliv z nich?
- Pokud ne, jak ji poznám? (vodiče do motoru vedou z jednotky, takže nepoznám na který je veden kondenzátor
Z tohoto důvodu si nedovolím připojit to natvrdo bez jednotky abych zjistil jestli motor poběží.