Boris Balej
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« kdy: 22.01.2012, 18:43 » |
|
Moderátor: Vždyť je to tu stále dokola. Asi to začnu mazat!
Získal jsem levně starší - skoro nepoužívanou - stolní brusku. Bohužel se v jejím zapojení někdo hrabal a všechny dráty odpojil. Na štítku jsou tyto údaje: TYP K 150 W Nr. 07732 E. - Mot. 220V 50Hz cos.fí 0,9 1,1 Amp CB 4 mikro.F P1 220W 3000 U/min
Z motoru jdou 4 vodiče. Červený, zelený, žlutý a světležlutý(původně zřejmě bílý) Na kondenzátoru jsou dva černé vodiče. Bruska má dvoukontaktový páčkový vypínač. Přívodní kabel má černý, modrý a žlutozelený vodič.
Prosím, poraďte jak a co mám kam zapojit.
|
|
|
|
Boris Balej
|
|
« Odpověď #1 kdy: 22.01.2012, 21:33 » |
|
Moderátor: Vždyť je to tu stále dokola. Asi to začnu mazat!
Chápu, že odborníkovi to může přijít že se se objevují dotazy stále dokola ty samé. Mě to ve strojařině, když se dotazují elektrikáři, přijde také. Holt každý to svoje řemeslo ovládáme lépe, než ten kdo nám jen kouká přes rameno. Mohl bych tedy poprosit o link na vlákno kde se dozvím jak to propojit? Hledal jsem, hledal, ale marně.
|
|
|
|
|
|
|
Boris Balej
|
|
« Odpověď #4 kdy: 22.01.2012, 22:56 » |
|
Tak jsem se hecnul a tu brusku zašel do dílny ofotit. Přikládám fotky. Bohužel to kvůli omezení musím rozdělit na více postů. První je štítek na brusce
|
|
|
|
Boris Balej
|
|
« Odpověď #5 kdy: 22.01.2012, 22:57 » |
|
Bruska samotná
|
|
|
|
Boris Balej
|
|
« Odpověď #6 kdy: 22.01.2012, 22:58 » |
|
Dráty co na mě koukají.
|
|
|
|
Boris Balej
|
|
« Odpověď #7 kdy: 22.01.2012, 23:00 » |
|
A ještě na motoru je vyražené jakési číslo.
Když tak mám ještě fotku kondenzátoru (je původní, Německý) a vypínače (u něj si původností nejsem jist).
|
|
|
|
|
|
Boris Balej
|
|
« Odpověď #10 kdy: 23.01.2012, 01:47 » |
|
Pane Běhunčík, za nákresy a další, ale bohužel to můj problém neřeší. Ke svorkovnici motoru se nedostanu bez většího rozebírání brusky. Pokud se podíváte na fotografie, zjistíte, že je to celkem robustní a kompaktní stroj. Taktéž nebudu měnit originální kondenzátor za nějaký jiný bez zevrubnějších znalostí, které samozřejmě nemám. Taktéž co se týká měření. Mám sice ve svém okolí pár elektrikářů, ale ani jeden už delší dobu nedělal do elektrických motorů a tak si na znovuzapojení této brusky netroufli. Proto obtěžuji zde. I tak alespoň za snahu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boris Balej
|
|
« Odpověď #16 kdy: 23.01.2012, 11:54 » |
|
Ajta. Takže pro mě by v tuto chvíli bylo nejlepší, kdyby se našel někdo, kdo mi řekne: "Spoj červený se žlutým ... " nebo nějak tak.
|
|
|
|
|