|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #1 kdy: 15.10.2010, 17:59 » |
|
Bude to jednofázový synchronní motorek. Ten se může točit na libovolnou stranu. Pokud je důležitý směr otáčení, vybavuje se pomocnou fází, jednosměrnou brzdou, závitem nakrátko vytvářejícím posunuté pole apod.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
Zdenek2752
|
|
« Odpověď #2 kdy: 16.10.2010, 17:15 » |
|
Nemám mikrovlnku po ruce, ale tipnul bych si, že směr otáčení se po každém dalším zapnutí mění úmyslně. Je to chtěné.
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #3 kdy: 16.10.2010, 17:24 » |
|
Mám mikrovlnku po ruce, a ta moje se chová náhodně.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #9 kdy: 19.10.2010, 11:54 » |
|
Pokaždé stejně. Ve směru hodinových ručiček. Asi mám jiný model...
Ale nedávno jsem zkoumal jinou věc - mikrovlnku, kde se podle výrobce hrneček zastaví vždy "ouškem k vám". Po několika pokusech jsem došel k tomu, že mikrovlnce je jedno kde má hrnek ouško, že se talíř zastavuje vždy v jedné poloze, tedy jak tam hrnek postavím, tak skončí, pokud jej dám ouškem "od sebe", taky se tak zastaví. Je to na reklamaci, nebo na stížost, že výrobce lže, že to "ouškem ke mě "pokaždé nezastaví?
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Victor
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #10 kdy: 19.10.2010, 15:23 » |
|
Jak to ta mikrovlnka dělá? Podle zadaných vteřin přepočítá rychlost otáčení aby to vyšlo nebo se po vypnutí ještě točí talíř do výchozí polohy?
|
|
|
|