Focino
|
|
« kdy: 23.09.2013, 13:18 » |
|
Mám 1-fázovou zásuvku připojenou na samostatném okruhu. V zásuvce mám proti modrému vodiči napětí 140V stř a proti zelenožlutému 170V stř. Měřeno přímo na vodičích. Na jističi v rozvaděči je normální napětí 230V. Vodivost kabelu měřeno multimetrem pomocí měření odporu a všechny vodiče jsou ok. Nevíte čím to může být, že mám tak malé napětí v zásuvce?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
OSVČ
Znojmo (JM)
|
|
« Odpověď #6 kdy: 23.09.2013, 20:38 » |
|
Je otázkou, co vlastně bylo změřeno. Je docela dost možné, že tazatel změřil "duchy", nějaké indukované napětí.
|
elektromontážn í firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919 email : jarda@hasala.cz
|
|
|
|
|
Jan Kelbich
|
|
« Odpověď #9 kdy: 24.09.2013, 09:32 » |
|
Vadná bola poistka, nie bleskoistka.
Předpokládám, že v tom případě bylo v síti jednofázové napětí (což by mi vadilo více, než to, že bylo menší).
|
IC layout design engineer, zajímací se též o silovou elektrotechnik u
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #10 kdy: 24.09.2013, 11:20 » |
|
Samozřejmě, že to tak musí být a podle provedení trafa (způsob zapojení vinutí) mohou být napětí nižší ve všech třech fázích, nebo také může nastat situace, že v jedné fázi je napětí správné, v ostatních dvou se (podle jejich zatížení) může pohybovat v dost širokém rozsahu, ale jejich součet bude roven napětí fáze prvně zmíněné.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|