abc
|
|
« kdy: 23.12.2009, 21:11 » |
|
Mám problém se sériově zapojenou zásuvkou v asi 50 let staré, panelákové hliníkové elektroinstala ci. Již při malém zatížení (+- 200W) se na zakrytované zásuvce nedá udržet ruka. Vodiče jsou dotažené, ovšem napadl mě jediný možný problém - připečený levý drát u fáze, je tam něco divného, možná to způsobuje vyšší odpor... více viz obrázek... Bohužel, tím šroubem u fáze se nedá otočit. Je zřejmě zapečený nebo co... Tenhle problém zde byl delší dobu, zjistilo se to víceméně náhodou.. #112#
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #2 kdy: 23.12.2009, 22:17 » |
|
Ano, jak píše kolega Doležal, zde je rekonstrukce opravdu na místě. Takto vypadají zásuvky v dlouho neobývaných bytech v objektech před bouráním.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
abc
|
|
« Odpověď #3 kdy: 23.12.2009, 22:41 » |
|
Díky za odpovědi! :-)
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #5 kdy: 23.12.2009, 23:44 » |
|
Z představy, že za tímhle je ještě nasmyčkovaná další zásuvka, na mne jdou mdloby.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
abc
|
|
« Odpověď #6 kdy: 23.12.2009, 23:58 » |
|
Ne další zásuvka. Celý pokoj... Holt komunistická výstavba :-/
PS: Díky za pochvalu za fotodokumentac i.
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #8 kdy: 24.12.2009, 09:11 » |
|
Pěkná čistá fotka..! Jak píší kolegové.....p lus zkorodované šrouby a styčné plochy také jsou příčina zahřívání...! Dále vyhřáté kontakty na zásuvce...už má po životnosti....
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Bambus
|
|
« Odpověď #10 kdy: 24.12.2009, 10:19 » |
|
Je to sice mimo dotaz, ale kde je v tom případě vývodní PEN ? ?
Taky mi to chvíli vrtalo v hlavě a pak koukám , ten vývodní je ten co je vidět . Přívodní jde nejdřív na držák spojený s kolíkem a pak na společný šroubek .
|
|
|
|
abc
|
|
« Odpověď #11 kdy: 24.12.2009, 10:27 » |
|
p. Nosek: Jsem amatér, mohl bych se zeptat, proč šroubek musí pružit?
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
|
|
« Odpověď #12 kdy: 24.12.2009, 10:33 » |
|
To Bambas: Mělo by to tak být. Ovšem skutečnost bývá jiná, většinou nikdo neměří který je přívodní a který odchozí. A tak to zapojí jak to vyjde. V nových instalací je to už dané třívodičovou soustavou a nulování se neprovádí tímto způsobem.
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
Bambus
|
|
« Odpověď #13 kdy: 24.12.2009, 12:49 » |
|
To Bambas: Mělo by to tak být. Ovšem skutečnost bývá jiná, většinou nikdo neměří který je přívodní a který odchozí. A tak to zapojí jak to vyjde. V nových instalací je to už dané třívodičovou soustavou a nulování se neprovádí tímto způsobem. Konečně mi někdo vysvětlil princip propojování zásuvek - děkuju
|
|
|
|
|
Bambus
|
|
« Odpověď #15 kdy: 24.12.2009, 13:31 » |
|
p. Nosek: Jsem amatér, mohl bych se zeptat, proč šroubek musí pružit?
Aby jste ho nemusel jít po každým pátým žehlení prádla dotáhnout .
|
|
|
|
|
abc
|
|
« Odpověď #17 kdy: 24.12.2009, 14:15 » |
|
To docela věřím, proto ten okruh okamžitě po objevení tohohle přestal být používán (= přestal téct proud -> přestal se hřát). Každopádně oprava proběhla a v budoucnu zde bude zatížení max. 300W (pouze elektronika). Navíc výměna elektra je na spadnutí.
Díky za rady, pánové.
|
|
|
|