Petr D
|
|
« kdy: 01.03.2014, 16:03 » |
|
U vysavače Miele 4212 se zahřívá pravý kolík. Po 5 minutách provozu na výkon 750W na něm nelze udržet ruku, má cca 70°C. Měřením jsem zjistil, že vysavač bere udávaný příkon. Vysavač jinak funguje normálně. Je to normální?
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #2 kdy: 01.03.2014, 17:12 » |
|
.... Jestliže to dělá na více zásuvkách ....
Ani by mě nepřekvapilo, kdyby to bylo ve vidlici špatně zalisované. Už jsem se s tím setkal.
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #3 kdy: 01.03.2014, 17:15 » |
|
Ani by mě nepřekvapilo, kdyby to bylo ve vidlici špatně zalisované. Už jsem se s tím setkal.
Už jsem opravoval asi 5 zásuvek od automatických praček (různé typy) .....špatně zalisován jak L tak N vodič ve vidlici....
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #4 kdy: 02.03.2014, 06:37 » |
|
V poslední době velice častý stav u dovozových flexošňůr a u přístrojů větších příkonů, kde jsou použity. Vidlice se přiškvaří k zásuvce tak, že není jak to rozpojit, než hrubým násilím. Problém se nejčastěji vyskytuje u praček a myček, občas též klasické samostatné trouby, el. kamínka a a radiátory, kávovary a fritovací hrnce. Většinou se jedná o spotřebiče s příkony 2kW a více.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #6 kdy: 02.03.2014, 08:18 » |
|
Těžko říct a těžko připojovat kávovar na pevno. Spíše je třeba se zamyslet, proč zásuvky a vidlice označené 16A/250V mají problém se 750 nebo 2000W, když by měly vydržet více jak 3500W.
Já osobně pamatuji ještě doby, kdy bývaly běžné zásuvky a vidlice 10A/250V a vydržely mnoho let zatěžování 2kW bez vypálení. Když dnes takovou součástku potkám a rozeberu ji, bývá mnohdy po 40 až 50 létech provozu v lepším stavu než ty nové. V čem je rozdíl? Ve způsobu myšlení konstruktéra, dnes to má vydržet dva roky a kousek, dříve to muselo vydržet "věčně"! Když vidím starou zásuvku 10A a porovnám mohutnost a kvalitu kontaktů, kde jsou použity pružinky ke zlepšení a dlouhodobému udržení dostatečného přítlaku a nosná část je z teplotně stabilní elektrokeramik y, tak bych ve srovnání s většinou nových výrobků ta označení 10 a 16A prohodil.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #8 kdy: 02.03.2014, 12:59 » |
|
Třeba namátkou rychlovarné konvice.... Tam je na 0,75 kabel 2400 W spotřebič, ale je tam spočítaná délka na cca 60 cm.....Když dáte 70 cm už to nevyhovuje !
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #9 kdy: 02.03.2014, 13:46 » |
|
Třeba namátkou rychlovarné konvice.... Tam je na 0,75 kabel 2400 W spotřebič, ale je tam spočítaná délka na cca 60 cm.....Když dáte 70 cm už to nevyhovuje !
Na vzduchu to vypadá jinak, než když nechcete aby se ten kabel někde povaloval a tak necháte nějaký ten závit na spodku podstavce...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #11 kdy: 02.03.2014, 18:59 » |
|
Pravda je, že například ta konvice "neběží" nějak extrémně dlouho, ...
I to může být tak trochu důvodem, že výrobce do návodu napíše, že je spotřebič určen pro použití v domácnosti. Přece jen několikačlenná rodina konvici tam nezatíží, jako když někde v kavárně běhá číšník s kávičkou nebo čajem "bez přestávky".
|
|
|
|