Vilem2
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 06.02.2025, 17:10 » |
|
Řeším jak zabezpečit stavbu aby buď já, nebo zedníci neutrpěli úraz elektrickým proudem. Na stavbě ještě není stavební rozvaděč a vše se teď napájí pouze elektrocentrál ou 1F 240V. Bude se jednat o novostavbu a jako zázemí pro nářadí a jednoduchou dílnu jsem si půjčil celokovový lodní kontejner. Elektrocentrál u mám až vzadu za kontejnerem, abych nerušil sousedy (sousedy mám k nezaplacení, snažím se co nejméně je stavbou obtěžovat).
Elektrocentrál a má kovový rám spojeny s vnějším obalem generátoru, vyvedené na PE zásuvky. Fáze i nulový vodič jsou vyvedené též do zásuvky. Elektrocentrál u mám v provizorním mobilním boxu, který tlumí hluk z elektrocentrál y a vnější plášť je z OSB desky (nevodivý). Ráno vyjedu celým boxem za kontejner a zapojím do ní kabel, který chci přivést do vnitřku kontejneru, kde bude zásuvka na nářadí (když něco uvnitř bude protreba vrtat, brousit apod) a též udělám pro zedníky na kontejneru vnější zásuvku, ať si tam připojí míchačku a jiné stavební nářadí (vše pouze 240V).
Rád bych měl zabezpečení s proudovým chráničem, bude se jednat jen o dočasně řešení (max 1 rok). Mám strach že zedníků, aby při jejich práci nedošlo k nebezpečí z důvodů jak se k elektrice chovají nebo z důvodů v jakém stavu mají nářadí. Když se dělala příprava terénu pod kontejnerem, nechal jsem tam zahrnout 15m zemnícího drátu a mužů natlouct do země další zemnící týče.
Poradíte prosím kde instalovat zemnící týče, kde proudový chránič a jak vše pospojovat a posychrovat? Schematicky jsem se snažil vše znázornit na obrázku.
|