Natalija
|
|
« kdy: 17.01.2024, 17:53 » |
|
Před cca 15 lety mi odborná firma namontovala 3-fázový elektroměr přímo na zeď před vchodem do bytu. Potřebuji přesunut elektroměr zpátky do šachty, jak to původně mělo být (trvale dochází k vypínaní proudu napětí v mém bytě) Našla jsem firmu, která mi přislíbila, že tuto práce udělá. Tet firma poprosila dodat jim písemný souhlas předsedy SVJ, že nemá námitky proti přesunutí elektroměru.
Může mi někdo pomoci a poradit, jak mám správně napsat tuto žádost? Nejsem Češka a pro mne je to nadlidsky úkon.
|
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #1 kdy: 18.01.2024, 00:44 » |
|
Souhlas předsedy SVJ není podstatný. Dle dnešních připojovacích podmínek kteréhokoliv distributora nemůže být elektroměr uvnitř bytu. To byl důvod, proč to tak bylo řešeno již před těmi 15 léty. Elektroměry uvnitř bytů jsou pozůstatkem starých instalací a při jakékoliv změně připojení je třeba umístit elektroměr na veřejně přístupné místo. Zpětná montáž na původní místo není možná. To by ovšem měla znát každá firma provádějící elektroinstala ční práce.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #5 kdy: 18.01.2024, 12:40 » |
|
Tazatelce doporučím, aby se přihlásila, aby s námi mohla komunikovat a přidala fotografii původního umístění elektrroměru. Objekt je starší činžovní dům, který nemusí být panelák a nemusí mít šachtu na chodbě.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #6 kdy: 18.01.2024, 13:09 » |
|
Nejpřesnější informace dostanete od distribuce u vás! Dejte si dotaz, co by jste chtěla zamýšlet se současným el. měřením. Oni vám do měsíce jsou povini odpovědět a popř dát i alternativy aby to pak bez problémů připojili! Oni sdělí odkud, kam a jak se připojit. Až pak předseda SVJ a další věci kolem.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #9 kdy: 18.01.2024, 22:41 » |
|
Mě nejde na rozum proč v tomto případě vše nezajistí realizační firma. Osobně bych to prostě zařídil (nabídnul) jako kompletní službu.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Miroslav Revús
RTEZ E1 A, B
|
|
« Odpověď #11 kdy: 19.01.2024, 08:10 » |
|
Ak ju susedia dostatocne nenavidia, nic nepomoze. Energo zamok otvoria, kladku strihnu / odrazia.
Až tak zúfalo by som to nevidel. Ale ten odkrytý istič sa priamo ponúka "Vypni ma!". Ja osobne by som to celé, tak ako je, zakryl na mieru vyrobenou skriňou s rozvádzačovým zámkom-deleným polkruhom pre PRIS.
|
You don´t have to be old to be wise. (Judas Priest) But I am :-)
|
|
|
|
Emanuel Kocián
Neverifikovaný uživatel @6
|
|
« Odpověď #13 kdy: 20.01.2024, 08:10 » |
|
Tu desku vyměnit za nějaký přisazený rozvaděč s průhlednými dvířky, které budou mechanicky zajistitelné např. zámkem na obecný půlkruhový klíčový profil, co bývá často na elektrorozvadě čích. To po kapsách nikdo nenosí (obvykle). Nyní se ten hlavní jistič vysloveně vybízí k vypnutí, protože je to jen cvak, a než se někdo probere, je dotyčný hajzl na schodišti o 2 patra jinde. Pokud to bude zakrytované a mechanicky zajištěné, tak takové snahy už tolik jednoduché nebudou. Za prvé, bude to zjevná snaha se srát/vlamovat do něčeho cizího (je potřeba něco odemknout/otevřít), za druhé to bude trvat neskonale déle s různými zvukovými projevy (vrzání atp.), takže si to každý hajzl 3x rozmyslí.
|
|
|
|
|