|
|
|
|
Vladimír Štemberg

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 09.01.2016, 11:47 » |
|
I při jednofázovém odběru můžete využít levnější tarif pro ohřev TUV, dvoutarifní jednofázový elektroměr s vestavěným přijímačem HDO se do stávajícího prostoru vejde. Po zvýšení proudu hlavního jističe z 1x15A na 1x25A bude možné připojit elektrický bojler, ale možnost připojení indukce by bylo nutné ověřit výpočtem s ohledem na příkon všech spotřebičů v bytě, které mohou být současně v provozu. Při zapojení přednostního relé by to mohlo, ale také nemuselo vyjít. V každém případě bude nutné jednorázově zaplatit za zvýšení proudu hlavního jističe 2000,- Kč, vyměnit hlavní jistič za nový 25 A s barevnou páčkou, doplnit ovládací kabel mezi elektroměrovým a bytovým rozvaděčem a předložit novou revizní zprávu. Zda bude nutné vyměnit i stávající silový kabel mezi oběma rozvaděči nevím, záleží na jeho průřezu. Pokud se ale jedná o starý hliníkový kabel, doporučoval bych jeho výměnu v každém případě a dal bych tam rovnou CYKY 5x10mm2 pro případ, že by se v budoucnu přecházelo na trojfáz.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Vít Rotrekl

|
 |
« Odpověď #4 kdy: 09.01.2016, 12:06 » |
|
a dal bych tam rovnou CYKY 5x10mm2 pro případ, že by se v budoucnu přecházelo na trojfáz.
Jezisi kriste, na co 5x10?  To by me zajimalo ktery distriburor osazuje elektromery s inegrovanym HDO? Pro tazatele: nebylo by resenim osadit vedle stavajiciho rozvadece novy elektromerak jen pro vas? Asi by to bylo nejjednodussi a nejlevnejsi reseni. Otazkou je jestli tam je na to prostror. Co se tyce reseni navrhovane Vaclavem 3, tak to by bylo nejlepsi. Ale je tady otazka, jestli by se na financni spiluucasti podileli i ostatni najemnici.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Mírně pokročilý RT 
|
|
|
|
|
|
ludek hrus
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 09.01.2016, 12:52 » |
|
 všem za reakce. Dodám, že jsem poptal výrobce rozvodnic a jak montáž 3x 3f elektroměrů, tak montáž 3x1f+ HDO pro mě opravdu znamená větší rozvodnici. Následné oslovení elektroinstala čních firem vedlo k nabídce cca 30 - 40 tis Kč, nutnonst omezit na 14 dní sousedy (připojení pomocí stavebního rozvaděče atd.). Na pobočce ČEZu v Ml. Boleslavi, mi sdělili, že eletroměr s integrovaným HDO nenabízejí. Zůstat u plynu nejde protože v domě nejsou odpovídající komíny pro instalaci nových karem a už mám i jinak vyřešené dispozice místností. Zaplacení navýšení na 1x25 je to nejmenší, resp. já už zaplatil 3x20, takže mi to ČEZ bude vracet nejspíše. Spíč mám dotaz, zda máte nějakou zkušenost s tím, že by ČEZ poskytl 1f elektroměr s integrovaným HDO,aby se to vešlo do stávajícího řešení. Indukční desku na 1f s vlastním regulátorem prý dělá MORA, to by snad jít mělo.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 09.01.2016, 13:03 » |
|
U ČEZ nelze vyfňukat elektroměr s integrovaným HDO. ČEZ tyto elektroměry nemá k dispozici a jejich používání neplánují ani v příštích deseti letech. To vše jsou info z hodně důvěrných zdrojů.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 09.01.2016, 13:11 » |
|
nutnonst omezit na 14 dní sousedy (připojení pomocí stavebního rozvaděče atd.).
jeden den 9:00-15:00 naprosto běžně (včetně oběda a v poklidu) ...nabídce cca 30 - 40 tis Kč
Zkuste se zeptat ještě někde jinde...
|
|
|
Zaznamenáno
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 09.01.2016, 13:35 » |
|
To jsem taky diskutoval, prý by s tím měli problém hasiči - kvůli únikovému prostoru, a hlavně ta chodba je tak malá, že při prvním stěhování by ho někdo urazil ( za předokladu, že ho budu mít ve výšce podle připojovacích podmínek)  rozvaděč nelze zapustit do zdiva?
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|