|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 19.01.2021, 07:47 » |
|
A co takhle napsat přímo do Ivančic. obchod@esta.czDocela by mě zajímalo, jak se k tomu postaví. Můžete to prosím udělat a pak se s námi podělit o jejich sdělení?
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 19.01.2021, 08:41 » |
|
Jak to tak čtu, tak vidím že EON používá při předělání venkovního vedení do zemi pouze DCK?? Asi ví proč?  To není pravda. Ostatní výrobci mají certifikaci pro E.ON také, záleží na vás, jakého výrobce si zvolíte.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 19.01.2021, 09:00 » |
|
Tazatel přeci píše, že je to po dvou letech, to je po záruce a jev je to běžný u většiny termosetových skříní. Řešili to větší zákazníci a neuspěli. Ale zkusit to může…
A já snad někde píši, aby to reklamoval? Kde? Chce to napsat do Ivančic s vysvětlením problému s dotazem, jak je to možné a co se s tím dá dělat? A oni se k tomu jistě nějak postaví.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 19.01.2021, 09:01 » |
|
To není pravda. Ostatní výrobci mají certifikaci pro E.ON také, záleží na vás, jakého výrobce si zvolíte.
Já nepíši o certifikaci, ale o montáži nového vedení do země!! To je snad rozdíl, ne? Jejich montážní organizace u nás používá jen DCK!! Nic jiného! Asi to není jen pro srandu!! Pak mají méně práce na servisu!!
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 19.01.2021, 09:02 » |
|
To není pravda. Ostatní výrobci mají certifikaci pro E.ON také, záleží na vás, jakého výrobce si zvolíte.
Co vím, tak ČEZ používá výhradně DCK. A zřejmě ví proč 
|
|
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 19.01.2021, 12:14 » |
|
Při úpravách a lakování těchto plastů je třeba být opatrný, jak píše kol. Hrubý, používat silné rukavice, nebezpečí se skrývá ve skelném vláknu, což jsou ty ven lezoucí chlupy, ty se zapichují do rukou a vytvoří velmi špatně hojící se hnisavé boláky. Stejně tak je nebezpečné to brousit, v tom případě by bylo třeba použít ochrannou masku proti prachu a částicím, kus hadru nebo rouška není dostačující, musí být alespoň P2, lépe P3! Bohužel se stále v elektrotechnic e setkáváme s materiály zdraví škodlivými, nejen s již zakázaným asbestem.
Já jsem kdysi udělal na tyto materiály dobrou zkušenost se zelenou epoxidovou základní barvou (dříve obchodní název Epolex) na lehké kovy, která je svým principem hodně podobná použité pryskyřici v základnímu materiálu. Poté přelakovat syntetickou vrchní barvou. Pro tuto úpravu je ovšem dobré povrch přebrousit, aby výsledek vypadal a vydržel jak má.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 19.01.2021, 12:25 » |
|
Nevím jak se liší materiály, které výrobci používají, např. u podobných skříní z Elplast Rokycany se po trochu delší době stává něco podobného, a výrobce se tím netají a dokonce doporučuje čím natřít (natírat) Mají i 2 speciální nátěry - jeden na kterém moc nedrží jiné barvy, takže když se tam podepíše nějaký spejer, není problém to umýt, a druhý "proti polepení plakáty", má takové výstupky, aby to nešlo pořádně nalepit celou plochou a moc to nedrželo. P.S. trochu jsme se kdysi na Amperu zasmáli tomu, že od termoplastů přešli u většiny produkce na termosety, ale název společnosti zůstal Elplast
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 19.01.2021, 12:59 » |
|
Mě tedy dost zaráží, že se musí plast určený do venkovních prostorů natírat, aby něco vydržel. To je docela Kocourkov, nemyslíte? To také mohu nad pilířkem postavit třeba zděný přístřešek, abych udělal stín a nepršelo mi na něj 
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 19.01.2021, 13:16 » |
|
Mě tedy dost zaráží, že ............
To samé napadlo po přečtení odpovědí i mne. Proč to mají řešit elektrikáři, nebo majitelé objektů, když by to mělo být zájmem výrobce? Nejsme před rokem 1990, kdy nebylo moc z čeho na výběr a kutění bylo více-méně nutností napříč řemesly. Protože se na to díváte jako technik, očima managera je to zlatá kráva. Všichni to chtěj, protože to potřebujou a moc možností nemají.
Už je to tak, že se na o asi vždy budu dívat očima technika, protože pak podobné sra...y musím v terénu řešit a na to je můj čas velmi vzácnej.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 19.01.2021, 13:18 » |
|
Jj, to máte pravdu. Jen s tím mikroklimatem. ..neustále se setkávám s chybnou montáží pilířků. Když pak montážníkům ukážu požadavky správné montáže, koukají jak rozšláplá žába. Ale všichni se rozčilují, že jim v pilířku prší 
|
|
|
|