Patrik Lehman
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 19.06.2008, 12:31 » |
|
Chic zřídit elektrickou přípojku na budoucí stavbu domu k hranici pozemku. Vzdálenost od sloupu je cca 130m. Zadal jsem projektantovi vypracování PD. To prý může trvat až půl roku. Chtěl bych přípojku realizovat svépomocí. Jak mám postupovat?
|
|
|
|
|
Patrik Lehman
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 19.06.2008, 14:33 » |
|
EON mi dal smlouvu, že přípojku od sloupu si zřídím na vlastní náklady, oni mi odpustí poplatek za příkon. PD se už zpracovává včetně stavebního povolení. Firmě t odávat nechci, mám možnost si udělat výkopové práce velmi levně a rád bych si udělal zbytek. Nevím však, kdo musí na stavbu "dohlížet", či ji jinak "revidovat".
|
|
|
|
|
|
ALCR
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 19.06.2008, 20:53 » |
|
Kabel v zemi musí být správně uložen http://elektrika.cz/data/clanky/vvvatd040521, a před zahrnutím kabelu by měl revizní technik s kontrolovat správné provedení, samozřejmostí by mělo být provedení fotodokumentac e pro pozdější doložení, že byly práce provedeny správně a odborně.
|
|
|
|
|
Patrik Lehman
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 19.06.2008, 21:46 » |
|
TO Milan Karvánek Samozřejmě se nehodlám montovat do zapojování rozvaděče, nebo jiných "elektrikářskýc h" prací, na to si najmu člověka, který to umí a má na to glejt, ale nevím, proč bych musel zadávat výkop strouhy nějaké firmě, která si zato naúčtuje svou "pálku", když si to mohu vyhrábnout za cenu nafty, zrovna tak postavit zděný kiosek dle dokumntace asi není zase taková "elektrikářská" věda, takže tak.
|
|
|
|
Patrik Lehman
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 19.06.2008, 22:02 » |
|
To Milan Karvánek 2 píšete: "Výstavba elektrické přípojky nn, ostatně, stejně tak jako každá jiná elektromontáž, je práce, kterou mohou provádět pouze elektromontážn í firmy s oprávněním k této činnosti od ITI (zák.174/1968 v platném znění)."
Proč by potom byl ve stavební zákoně §160 ods.3?
|
|
|
|
|
Patrik Lehman
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 19.06.2008, 22:17 » |
|
Snad si je nepletu, ale dává mi rozum, že k realizaci el. přípojky kabelem jsou k zapotřebí všechny, řešení by bylo dát to firmě, ať to udělá na klíč, ale z výše uvedených důvodů, bych si práce, které zmůžu sám, taky sám obstaral, nevím, však postup, kdy a kdo a co má dohlížet, revidovat a pod. ,
|
|
|
|
Patrik Lehman
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 19.06.2008, 22:20 » |
|
jinak v tom §160 odst.3 stojí, že energetické přípojky lze stavět svépomocí
|
|
|
|
Martin Bauer
živnostník

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 20.06.2008, 07:03 » |
|
jinak v tom §160 odst.3 stojí, že energetické přípojky lze stavět svépomocí
Také tam píšou, že pokud není stavebník odborně způsobilý, musí zajistit stavební dozor. Možná bude levnější si odborné práce zajistit firmou která má k těmto pracím oprávnění. Je to napsáno ve stejném paragrafu.  A to i přes to že v žádném případě nezpochybňuji vaše schopnosti.
|
RT E1/B, EZS, CCTV, elektromontáže, projektování slaboproudu
Říkali nám: elektrika jsou dva drátky, jeden tam a druhý zpátky, prý to občas kope.....
|
|
|
Patrik Lehman
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 20.06.2008, 09:45 » |
|
Myslíte, že zaplatit si stavební dozor vyjde dráž, než si najmout firmu?
|
|
|
|
|
Radek Kroutil

OSVČ, Štěchovice Praha-západ
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 20.06.2008, 10:35 » |
|
Třeba uložení a zapískování kabelu, položení ochranné folie, zatažení kabelu do rozvaděčů... Už jsem to viděl mnohokrát. Lidi si to vykopou sami, položej kabel a hned to zahrnou a pak chtějí revizi.... Cestou narazí třeba na velký kamen, tak kabel táhnou přes něj 10cm pod zemí... Ani s nikým nediskutovali jaký kabel, kabel pro HDO, od zvonku, vrat apod... Pak se diví, že jim to nefunguje...
|
Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb. tel: 603234575 Email: elkr@elkr.czwww.elkr.cz
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 20.06.2008, 10:43 » |
|
Stavební dozor nevyjde určitě dráž, než odborná firma. Nebál bych se toho a nějakého dozora bych určitě oslovil. Dozor vám určitě nenamaže med kolem úst jako je toho schopna kdejaká "odborná" firma. To mi věřte.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 20.06.2008, 10:45 » |
|
Dozor vám pak ještě doporučí nezávislého rev. technika a pak si již nedovedu představit spokojenějšího zákazníka, než budete Vy. 
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|