|
|
|
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 10.09.2021, 09:51 » |
|
... V bodě 2.4.1 je odkázáno na neurčité “normy”. Může někdo ty normy odcitovat? ...
Někdo si v normě najde oporu pro to, aby to udělal dostatečně bezpečně, někdo v nich spíše hledá jak si to zjednodušit... Já bych s ohledem na vnější vlivy bral koupelnu jako prostor, který je v jistých chvílích možné považovat za zvlášť nebezpečný. Pak by tam měla být použita 2 ochranná opatření. Automatické odpojení od zdroje je jedno, jaké bude to druhé? Jasně, můžeme tam dát proudový chránič. Ale pak nesmíme chtít využít vyjímku, kterou nám dává "701", že pevně připojení ohřívač TUV nemusí být připojen přes chránič. Pokud je bojler umístěn v dosahu pračky, jsem pro "pospojování", nemusím tam mít "zelenožluté lano", pokud bude rozvaděč blízko, je to přece přes PE, ale už by se mi moc nelíbilo, kdyby někdo ušetřil "dvacetikorunu" a přívod pro bojler natáhl 3x 1,5 A pokud je rozvaděč dál, co je za problém natáhnout alespoň CY 2,5 mezi zásuvku a bojler? Jaké je to krásné na začátku myslet a správně to připravit... A o co je to horší když jsou nalepené "drahé obklady" hledat způsob jak to ojebat...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Jaromír Táborský
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 11.09.2021, 22:24 » |
|
1) https://www.dzd.cz/component/phocadownload/category/18-18-okce?download=29:navod-k-obsluze-a-instalaci-okceJe v návodu něco o povinném pospojování? V bodě 2.4.1 je odkázáno na neurčité “normy”. Může někdo ty normy odcitovat? 2) vysekají se obkladačky a co dál? Kde se najde onen seriózní uzemňovací bod, můžete to naznačit, jak postupujete?! Ve stoupačce nic, potrubí v plastu. K bojleru OKCE, je povinné “pospojování”, když návod o tom nehovoří a ani není pospojovat kam? I kdybyste vyboural vše, tak mě nějak nenapadá, jak naleznete seriózní bod. Tady se o tom nikdo bavit nebude. Pokud nevíte, že v tom potrubí z plastu teče voda a ta z plastu není, tak se posuňte na Instáč a postěžujte si jací jsou zde blbci. Někdo odflákne práci tím, že nenatáhne kousek měděného vodiče a pak se řeší obhajoba proč to nevadí.
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 12.09.2021, 08:26 » |
|
ani není pospojovat kam? Toto je ten základní problém! Vy nesmíte udělat "amatérsky" NĚJAKÝ bod spojení na boileru! To musí být vyrobeno výrobcem a spolu s boilerem i testováno ve zkušebním ústavu jako celek.... 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|