, tak to mam podobny problem, znamy si koupil masazni sprchovy kout SCANDINAVIA 2802, vsechno potrebne jsem v minulosti do prostoru koutu dotahl vcetne pospojovaciho vodice 4mm s tim ze bude vse jak jsem zvykly a pripojim to dle norem. Bohuzel, i ja jsem byl prekvapen po vybaleni sprchoveho koutu kam se co ma pripojit. Pribaleny transformator nevypada jako bezpecny pro montaz kdekoli v prostoru za koutem nebo pod nim pod vanickou ani nad stropnim vikem kde je umisten ventilatorek s reproduktorem a svetlem. Vse je vlastne napajeno 12V bezpecnym napetim, jen me zustava rozum stat nad tim co vyrobce opomonul uvest v montaznim manualu co se tyce mechanickeho upevneni vlastniho transformatork
u. Tak i ja mam dotaz kam s tim trafem, a co s tim vodicem 4mm, kam jej pripojit? V prostoru pod vanickou jez je akrylatova se nachazi kovovy ram se stelovacima nozickama pro dorovnani koutu na podlaze. V dobre uvaze jsem predpokladal ze na tomto ramu najdu jisty pripojovaci bod pro pospojeni teto nezive casti i kdyz je schovana a v normalnim provozu neni mozne se ji dotknout. Po tomto celem zjisteni vubec pochybuji jak mohl vyrobce tento produkt u nas v CR prodavat a nadale prodava, vsude na strankach se doctete o ruznych certifikatech ale asi se casem vse konstrukce zmenilo a certifikace je v tomto case neplatna. Jde tu prece o nase zdravi, jak je mozne toto v dnesni dobe trpet, na tohle ani nemuzu zadat revizi, to prece nevyhovuje. Nezbejva nez jeste kontaktovat vyrobce a dany vyrobek z duvodu nedokonale elektroinstala
ce reklamovat a pozadovat vraceni penez, nestalo to malo cca 20000 kc a to jsem si myslel ze to nebudu muset slozite resit a ze vse pujde hladce. Pratele co myslite? Da se s tim jeste neco rozumneho udelat, vsak to bych snad ani nemel nic delat, protoze zasahovat do konstrukce nesmim z duvodu zaruky ale co normy, ty se staveji na zadni !! Mejte se, Karel
Potřebuji zapojit sprchový kout.
V návodu na instalaci píšou:
bez ohledu na příkon boxu musí vést k tomuto samostatný přívod o minimálním průřezu 0,5 mm měděného vodiče vyvedený v prostoru za boxem v podobě vodotěsné krabice pro pevné spojení ve výšce 1870-1970mm.
Když jsem to vybalil z krabice tak tam bylo trafo se šňůrou a na konci byla vydlice do zásuvky, z trafa pak vycházejí konektory na připojení blbostí co jsou na sprchovém koutě, z trafa je vyveden ještě zeleno/žlutý kabel.
To mám jako za boxem zhotovit zásuvku a do ní to zapojit ? To by ale bylo v zóně 1 a tam být zásuvka nesmí.
Kam mám schovat trafo ?