Komenda
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« kdy: 04.08.2013, 14:24 » |
|
Může být světlo umístněné naproti sprchovému koutu s pohyblivou proudnicí (dle obrázku)? Jde mi o názor odborníka, který běžně dělá instalace v koupelnách.
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #4 kdy: 04.08.2013, 19:08 » |
|
Ve vašem případě se jedná zcela jistě o umístění svítidla v zóně 2, jejíž rozměr je 60cm od otevřeného kraje sprchového koutu vodorovné roviny a 225cm od podlahy. V takové zóně lze umístit svítidlo tř. II z trvanlivého izolantu v krytí min. IPX4. Svítidlo připojeno z okruhu, který je napájený přes proudový chránič s vybavovacím reziduálním proudem max. 30mA.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
|
Vladisla Bělka
Elektronik
|
|
« Odpověď #8 kdy: 04.08.2013, 23:53 » |
|
Petrolejku klidně můžete.
|
Když chceš něco vyhrát, běhej sto metrů. Když chceš něco zažít, běhej maraton. Emil Zátopek
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #9 kdy: 05.08.2013, 07:51 » |
|
A nebo svítidlo napájené z bezpečného zdroje SELV/PELV umístěného mimo prostor koupelny.
Kde se píše, že zdroj SELV/PELV musí být umístěn mimo prostory koupelny?
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Dan Rehacek
|
|
« Odpověď #11 kdy: 03.08.2022, 18:07 » |
|
Poradí někdo prosím, zda mám toto hlásit jako nebezpečnou závadu v hotelu (se ****)? Světlo má IP 20, střed světla je 50 cm od hrany sprchového koutu. Když jsem se sprchoval, koukal sem na objímku (fázi...) jako blázen , výšku bohužel nevím přesně, ale tipuju 240cm od podlahy a 225 od vaničky. .
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #12 kdy: 12.08.2022, 07:59 » |
|
... mám toto hlásit ...
§5 Občanského zákoníku je hodně "ohebně" formulovaný. Vy jste se svým příspěvkem přihlásil k jisté odbornosti. Pokud by se tam něco stalo, může být tento příspěvek použit proti vám, protože jste o nebezpečí věděl, ale nekonal proti jeho eliminaci
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Dan Rehacek
|
|
« Odpověď #13 kdy: 13.08.2022, 08:00 » |
|
za odpověď, i když mi moc nepomohla. Sice některé normy znám, ale naprosto mi chybí praxe. Já se odborníků zde ptám, zda je to nějaké zásadní a nebezpečné porušení předpisů a pokud ano, nahlásím to jako závadu. Takže konat chci, ale na základě odborného (a samozřejmě nezávazného) vyjádření. I prostým laickým citem jsem nebezpečí cítíl, protože stříknout vodu na fázi objímky žárovky bylo v tomto případě jednoduché a reálné, ale zda je to takto tolerováno v praxi opravdu nevím.
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #14 kdy: 13.08.2022, 20:48 » |
|
Rozhodně nejde o vhodné svítidlo do tohoto místa. Svítidlo by muselo být minimálně s vhodným krytím, které prostě dle výrobního štítku nemá.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|