Jan Ho
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« kdy: 03.02.2013, 19:57 » |
|
Proč kamarádovi vyhazuje bojler proudový chránič, když se zapne poté, co se tarif přepne na nižší? Tarif přejde na nižší -> bojler se spustí -> jistič vylítne
Jsem laik, a rád bych se vás zeptal, kde začít hledat příčinu.
|
|
|
|
Radim Strycharski
|
|
« Odpověď #1 kdy: 03.02.2013, 21:15 » |
|
jistič vylítne
Chránič vylítne, ne? Protože má napájecí fázi stykače přes chránič a nulu jdoucí do přijímače HDO už ne. Jsem laik, a rád bych se vás zeptal, kde začít hledat příčinu.
Praktická část hledání už není určená pro laiky.
|
|
|
|
|
|
David Hruda
|
|
« Odpověď #3 kdy: 03.02.2013, 21:49 » |
|
Proč kamarádovi vyhazuje bojler proudový chránič, když se zapne poté, co se tarif přepne na nižší? Tarif přejde na nižší -> bojler se spustí -> jistič vylítne
Jsem laik, a rád bych se vás zeptal, kde začít hledat příčinu.
Tak co vlastně vypadne? Vypadne to proto, že je to rozbitý, tak si k tomu pozvěte někoho, kdo bude umět najít příčinu a nejlépe ji i rovnou odstranit.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
Jan Ho
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #5 kdy: 04.02.2013, 06:04 » |
|
, omlouvám se, vypadne chránič, nikoliv jistič. vám.
|
|
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #7 kdy: 05.02.2013, 04:35 » |
|
Instalace je nová a problém trvá od jejího prvního spuštění nebo instalace již nějakou dobu běží a problém se objevil až teď? V prvním případě je nejspíš chybně zapojený stykač HDO v rozvaděči (viz kol. Strycharski) a ve druhém nejspíš odchází topné těleso (viz kol. Rotrekl).
Nejjednodušší kontrola je odpojit boiler od sítě vidlicí (pokud je přes ni zapojen, jinak je nutno odpojit oba pracovní vodiče L a N, hnědý a modrý ze svorkovnice - to by měl udělat ovšem elektrikář) a počkat na sepnutí tarifu.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #11 kdy: 07.02.2013, 16:29 » |
|
Špatně zapojená cívka stykače pro boiler - je nejspíše za chráničem. Musí být před ním.
Je to chyba, která se někdy objevuje, ale nemusí to být právě tento problém, hlavně pokud to již někdy fungovalo. Je to centrální chránič pro celý objekt nebo celý byt? Ona může být závada úplně jinde než na bojleru a ten bojler jen nějakým zhoršením, které by samo o sobě nevadilo, dostane rozdílový proud přes tu hranici, za kterou již chránič reaguje. To, co se tady bude dlouze a složitě popisovat, by se dalo "naměřit a najít" během chvilky. Jestli je "kamarád" z Domažlicka, může se mi ozvat...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Lukáš Malík
Neverifikovaný uživatel @5
Montáže a opravy elektro do 1000V, §8
|
|
« Odpověď #12 kdy: 07.02.2013, 20:14 » |
|
Pane kolego, dejte mě na sebe kontakt, zaměstnám vás jako geniálního vyhledávače poruch. Pokud tedy nevíte odjinud než z tohoto vlákna něco co my nevíme..... Například, jestli bojler v aktuálním zapojení už jel nebo je to nová instalace která byla teprve uvedena do provozu a bojler nikdy nefungoval....
Eh, vám, ale myslím to neklapne. Ale vážím si toho Narážím na to proto, protože to velmi dobře znám - "někdo" si dělá rekonstrukci a pak se diví, že to "nechodí a furt to padá". Zvláště tato chyba je zrovna v mém okruhu působnosti hodně častá, proto mne napadla jako první (stejně tak, jako pana Radima S.). Že by mu to tak dlouho chodilo a pak najednou přestalo, je hloupost. I to už na mě někteří zkoušeli.
|
Domovní a bytové elektroinstala ce. Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT, specializace na STA stanice, TV a SAT rozvody bytových a rodinných domů TV a SAT technika - prodej, servis
|
|
|
|
|
|