Jan Doležal 1
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 17.10.2008, 09:25 » |
|
Potřebuji připojit el. bojler zn. Perla do el. sítě. Vše je k tomu připraveno, jen nemám ponětí, kam co připojit. Nemá někdo nějaký podrobný nákres či fotku připojení? Fotku situace mohu přihodit večer.
|
|
|
|
Václav 3
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 17.10.2008, 09:42 » |
|
Máte hodně málo znalostí z elektrotechnik y, to je vidět z Vašeho příspěvku. Sežeňte elektrikáře, nesprávné připojení boileru může být hodně nebezpečné, snad nechcete někomu ublížit.
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 17.10.2008, 10:11 » |
|
Tak, tak, nehazardujte se  . Za těch pár ušetřených peněz to nestojí.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Hynek Bureš
OSVČ

projektant elektro nn, vn, slaboproudy
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 17.10.2008, 10:45 » |
|
Myslím že připojení boileru je úkol spíš pro zedníka a instalatéra - staticky nadimenzovat závěsy, správně zapojit vtok a výtok vody, správně připojit přetlakový ventil atd. bude asi náročnější úkol než připojit 3 dráty, jejichž účel je jasný podle barev, do svorek, které jsou popsané, případně zastrčit vidlici do zásuvky. Vše by mělo být popsáno v návodu - apropó... není v návodu nějaká věta, že zařízení smí připojovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací?
|
Jednoduchá zadání mívají často komplikovaná řešení. Jednoduchá se zdají být jen proto, že komplikace si žádný zadavatel nechce připustit. Řečeno česky: vyřeš to jednoduše norma nenorma, hlavně ať je to skoro zadarmo.
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 17.10.2008, 23:14 » |
|
Neustále dokola se divím, proč se lidé nemají rádi a pouštějí se do věcí, kterým nerozumí. Vždyť jde dopr.... o jejich zdraví. Navíc se mohou v tonto případě rozloučit se zárukou. Jak je vidět je jin to jedno. Před několika lety byla v televizy reportáž o tom jak si kutil vyrobil prodlužovák k zahradní sekačce. Ušetřená 500stovka stála život jeho 5letou vnučku. Fakt dobře ušetřené peníze.  Taky si sám neudělám plyn, zuby, operaci srdce ani brzdy u auta. Proč asi? Navíc to podporuje živnostníky, které potřebuje ekonomika i lidé. Dáš vydělat - sám vyděláš.Jednod uchá pravidla trhu a ekonomiky. Kdo vám příště pomůže s problémen? Velká firma to nebude a pokud jo tak za cenu dvou živnostníků.Už jsem se sám zpálil. Stálo mě to 1000/h a 27Kč /Km za felicii. Dobrá a drahá zkušenost. Dnes volám jen živnostníkům a drobným firmám co ještě stojí o drobné práce u lidí. Takže můj názor je jasný. Pozvat odborníka. 
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Milan Karvánek
ČESKÝ ELEKTRIKÁŘ

RT E2A
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 19.10.2008, 00:08 » |
|
Navíc to podporuje živnostníky, které potřebuje ekonomika i lidé. Dáš vydělat - sám vyděláš.Jednod uchá pravidla trhu a ekonomiky. Kdo vám příště pomůže s problémen? Velká firma to nebude a pokud jo tak za cenu dvou živnostníků.Už jsem se sám zpálil. Stálo mě to 1000/h a 27Kč /Km za felicii. Dobrá a drahá zkušenost. Dnes volám jen živnostníkům a drobným firmám co ještě stojí o drobné práce u lidí. Takže můj názor je jasný. Pozvat odborníka.  Tak tohle si Honzo asi většina občanů nemyslí - dle výsledku voleb do krajů. Dobrý živnostník - mrtvý živnostník, však oni jim to všechno zrichtují Paroubkovi kolotočáři.
|
|
|
|
Jaromír Urbanec
Neverifikovaný uživatel @2

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 19.10.2008, 09:24 » |
|
Neustále dokola se divím, proč se lidé nemají rádi a pouštějí se do věcí, kterým nerozumí. Vždyť jde dopr.... o jejich zdraví. Navíc se mohou v tonto případě rozloučit se zárukou. Jak je vidět je jin to jedno. Před několika lety byla v televizy reportáž o tom jak si kutil vyrobil prodlužovák k zahradní sekačce. Ušetřená 500stovka stála život jeho 5letou vnučku. Fakt dobře ušetřené peníze.  Taky si sám neudělám plyn, zuby, operaci srdce ani brzdy u auta. Proč asi? Navíc to podporuje živnostníky, které potřebuje ekonomika i lidé. Dáš vydělat - sám vyděláš.Jednod uchá pravidla trhu a ekonomiky. Kdo vám příště pomůže s problémen? Velká firma to nebude a pokud jo tak za cenu dvou živnostníků.Už jsem se sám zpálil. Stálo mě to 1000/h a 27Kč /Km za felicii. Dobrá a drahá zkušenost. Dnes volám jen živnostníkům a drobným firmám co ještě stojí o drobné práce u lidí. Takže můj názor je jasný. Pozvat odborníka.  To je všechno pravda, ale dělba práce za komunismu ztratila smysl, meloucháři byli potírání neboť materiál stejně museli ukrást (nedal se koupit) a komunál snad ani nešel objednat na takové prkotiny. A v těch lidech je to zažité, snad bude lépe pro řemesla, ale to zas už nebudou řemeslníci - leda Vietnamci a Mongolci, no aspoň někdo.
|
|
|
|
Jan Franěk

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 19.10.2008, 23:48 » |
|
Jo jo  když jsem viděl škleb na tváři p. Paroubka po vítězství ve volbách udělalo se mi trochu nevolno. Právě tato strana náházela dost klacků pod nohy právě živnostníkům. Ale bez drobných a středních podnikatelů nemůže být zdravá žádná ekonomika. Ve městech kde jsou závislí pouze na velké firmě , jsou po jejím krachu na tom dost špatně. Tam kde je střední a drobné podnikání to jistě ustojí lépe. Ale to už je od tématu, za což se omlouvám. Stále platí doporučení pozvat si raději odborníka.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
M.Hájek
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 20.10.2008, 08:07 » |
|
Neustále dokola se divím, proč se lidé nemají rádi a pouštějí se do věcí, kterým nerozumí. Vždyť jde dopr.... o jejich zdraví. Navíc se mohou v tonto případě rozloučit se zárukou. Jak je vidět je jin to jedno. Před několika lety byla v televizy reportáž o tom jak si kutil vyrobil prodlužovák k zahradní sekačce. Ušetřená 500stovka stála život jeho 5letou vnučku. Fakt dobře ušetřené peníze.  On taky není elektrikář jako elektrikář a jak se říká pod svícnem je největší tma. Znám takové, kteří místo vidlice strkají do zásuvky dráty a zajišťují dřevěnými kolíky. Jestli je to skutečně elektrikář? Je a dokonce zaměstnanec jednoho z největších monopolů. A mimochodem, před lety jsme měli na školení vyhl.50 človíčka z IBP, který přijel, pozdravil a prohlásil - "přijel jsem vám zkazit chuť k jídlu". Z promítaných smrťáků byla možná polovina jen lajdáckost elektrikářů, kteří si myslí, že umí vše a jim se nic stát nemůže. Tím nechci říci, že jsou všichni takový, ale leckdy je možná domácí kutil pečlivější a obezřetnější než lecjaký profesionál.
|
|
|
|
Jan Franěk

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 20.10.2008, 08:36 » |
|
No  A co vám říká třeba to, že toto je práce na vyhrazených tech. zařízení a to smí provádět pouze osoba s patřičnou kvalifikací. (praxe je bohužel někdy jiná) A o záruku, bych taky nechtěl přijít být na jeho místě. A nezlobte se na mě, ale když někdo nemá žádné znalosti , a to podle dotazu ten p. Doležal nemá, nemá se do toho raději pouštět. (jen jako dítě jsem rozebíral věci, abych pochopil jak fungujou a pár jsem jich tím i zničil a tady jde o bezpečnost) Ano jsou různí elektrikáři a proto zde většina kolegů doporučuje sehnat někoho na doporučení a nekoukat jen na cenu. To bývá většinou zrádné.Když někdo kupuje auto, tak se mu nízká cena nezdá a raději připlatí, aby měl lepší auto. U řemeslníka to dělají naopak a potom se diví. Co k tomu dodat.
|
|
|
|
M.Hájek
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 20.10.2008, 08:51 » |
|
No  A co vám říká třeba to, že toto je práce na vyhrazených tech. zařízení a to smí provádět pouze osoba s patřičnou kvalifikací. (praxe je bohužel někdy jiná) A o záruku, bych taky nechtěl přijít být na jeho místě. A nezlobte se na mě, ale když někdo nemá žádné znalosti , a to podle dotazu ten ... Doležal nemá, nemá se do toho raději pouštět. (jen jako dítě jsem rozebíral věci, abych pochopil jak fungujou a pár jsem jich tím i zničil a tady jde o bezpečnost) Ano jsou různí elektrikáři a proto zde většina kolegů doporučuje sehnat někoho na doporučení a nekoukat jen na cenu. To bývá většinou zrádné.Když někdo kupuje auto, tak se mu nízká cena nezdá a raději připlatí, aby měl lepší auto. U řemeslníka to dělají naopak a potom se diví. Co k tomu dodat. Nereagoval jsem na příspěvek p.Doležala, ale na váš, konkrétně pak na to ušetřené pětikilo. Více se k tomu vyjadřovat nebudu, protože bychom tu mohli být do vánoc.
|
|
|
|
Jaromír Urbanec
Neverifikovaný uživatel @2

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 07.11.2008, 09:26 » |
|
Nereagoval jsem na příspěvek p.Doležala, ale na váš, konkrétně pak na to ušetřené pětikilo. Více se k tomu vyjadřovat nebudu, protože bychom tu mohli být do vánoc.
Já chápu co myslíte, kutil považuje např WAGA za nedostatečné spojení, dělá očka do věnečku z Cu drátu, cínuje lanka v prodlužovačkác h, ale barvy, průřezy a počty žil už mu tolik nevadí, prodlužovačky z dvojžílových kabelů - bežná to věc (včera jsem je viděl i v Baumarktu - plastový kolík, paráda) - propojená pravá zdířka s kolíkem na prodlužce zapojená přes rozdvojku - spolehlivá likvidace manželky neb tchyně při žehlení na zahradě. Vkrádá se mi myšlenka jen aby to ty kluci kutilský nedělali schválně - dokonalá vražda 
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 07.11.2008, 09:36 » |
|
Někde jsem slyšel, že se dá přeprogramovat řídící jednotka auta, aby mělo vyšší výkon. Chtěl bych přidat alespoň dvacet koní. Nevíte jak to propojit s noťasem? PS: Umím trochu ve Visual Basicu.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|