Dôležitá je každá odpoveď výrobcu.

Souhlasím. Pokud výrobce umožňuje demontáž kabelu s vidlicí a připojení na kabel ze zdi bez ztráty záruky, pak to samozřejmě není problém. Jen upozorňuji, že krytí IP je jednou z podmínek, nikoliv jedinou k tomu, aby mohl montovat spotřebič do zóny I.
Pokiaľ je u vás spokojný zákazník na prvom mieste, potom nerozumiem prečo ako odborník nevidíte zmysel v jednoduchej úprave spôsobu napájania.
Zóna 1 nie je žiadny strašiak, tak prečo by nemohla byť hlavne v malých kúpeľniach „hra“ s požiadavkou zákazníka, obmedzeným priestorom a normovou bezpečnosťou pre ostrieľaného elektrikára skôr výzvou ako „békovinou“.

Jednoduše. Pro mne jako elektrikáře, je zóna I strašákem, protože představuje mnoho rizik právě pro mé zákazníky. Že se nechá umístit bojler do zóny I vím a někteří ověření výrobci se s tím netají jako v tomto případě.
Přesto se snažím své zákazníky maximálně chránit a bojlery jim v této zóně zkusím vymluvit pár argumenty. Kdysi jsem jej měl doma instaslován stejně a přinášelo mi to jen samé problémy. O otlučené hlavě nemluvě. Ovšem pokud na tom zákazník trvá, dovedu si s tím samozřejmě poradit, ale jen jako s náhradní možností. Aktivně jim tuto variantu prostě cpát nebudu. Z revizí znám mnoho případů, kdy starší bojlery umístěné nad vanou, přestavovali velké bezpečnostní riziko a několik jsem jich musel za svou praxi i odpojit.
Na blbnutie s nejakou skriňou navyše nad vaňou nevidím žiadny dôvod.
Já ano. Viz odpověď ad 3

Ale to berte jej jako legraci a můj osobní názor, především po poslední opravě el výzbroje bojleru tohoto výrobce.