Miroslav Jakl
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 15.01.2009, 22:23 » |
|
U rodičů "odešel" bojler Tatramat 120l (15let funkce). Nyní je na trhu spousta značek různě drahých ale rodiče z nostalgie chtějí opět Tatramat EOV122. Už kvůli rozteči nosných šroubů a stejného průměru a rozteče vstupu/výstupu vody. Jak si dnes v konkurenci ostatních ten Tatramat stojí?
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 15.01.2009, 23:07 » |
|
Dle mých zkušeností si vede dobře. Hlavně nekupovat v různých hausech itaalské a podobné "napodobeniny " boilerů. I z důvodu dostupnosti náhradních dílů. Se značkou Tatramat neuděláte chybu. Mě doma sloužil 12let a nyní už 6 let a bez problémů. Jsem navíc v oblasti s velmi tvrdou vodou. 
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
ALCR

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 15.01.2009, 23:42 » |
|
Dlouhodobě montujeme DZ Dražice http://www.dzd.cz/cs/ a nehodláme měnit  .
|
Elektromechani k el. zařízení §6+8 Revizní technik el. zařízení a bleskosvodů E2/A -------------------------------------------------- Navštivte klub České výrobky, dě*kuji za upřednostňován í českých firem pří výběru a nákupu, podporujete tím české zaměstnance a českou ekonomiku a ve výsledku i sami sebe.
|
|
|
|
|
|
Miroslav Jakl
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 16.01.2009, 16:31 » |
|
Nadpis přesně opačný než Milouš Jakeš na Červeném Hrádku: " Hovořil jsem s paní, co pěstovala boilery " ( možná i bojlery, foneticky to nešlo poznat )
Hurá, aspoň jeden, co na to zareagoval ! Dal jsem to tam schválně... Mimochodem, nedávno jsem byl v Č.Hrádku u Plzně přímo v onom inkriminovaném sále...  Teď tam sídlí jezeďáci...
|
|
|
|
Miroslav Jakl
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 16.01.2009, 16:37 » |
|
15 roků funkce, je krásná doba, předpokládám, že i bez výrobcem doporučované pravidelné údržby po 2 letech. Jen pro srovnání: Mě dražický odešel po 8 letech na prorezavění příruby, plastovou svorkovnici jsem musel měnit asi po 4 letech, takříkajíc zuhelnatěla. Topnice byla dobrá i po těch 8 letech.
Je to přesně tak! Na jaře 1993 byl pověšen(  ) a zapojen a od té doby jel nonstop bez jakékoli údržby,vodních filtrů na vstupu vody a čehokoli jiného...! Lokalita: Pražský vodovodní řad, P-6
|
|
|
|
XL
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 16.01.2009, 17:45 » |
|
První Tatramat doma skoro 20 let (pak urezavěla příruba topného tělesa), druhý bez jakékoli údržby 14 let, pak prorezavěl plášť - byl tam kaz na povrchové úpravě, třetí po dvou letech začal kapat kolem těsnění příruby, nechtělo se mi ho sundávat, tak jsem ho rozebral. Problém byl ve špatně instalovaném těsnění, bylo přiskřípnuté a v tom místě to začalo kapat. Těsnění jsem vyměnil a vyměnil jsem i ochrannou tyč (zbývalo jí asi 6cm) další 4 roky zatím OK. Kolegovi začal Tatramat téct, ale instaloval si ho sám a neměnil tyč, takže porušil podmínky záruky. V prodejně je to ale vůbec nezajímalo, prý době výroby byl nějaký problém a bojler bez řečí okamžitě vyměnili.
|
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 16.01.2009, 18:34 » |
|
Jo tak to bude anodová tyč zabraňující korozi./ ochranná anoda/
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|
XL
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 16.01.2009, 23:39 » |
|
Jo tak to bude anodová tyč zabraňující korozi./ ochranná anoda/
to je ono, časem se rozpadá a cca po dvou letech by se měla měnit.....
|
|
|
|
XL
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 17.01.2009, 00:10 » |
|
Mohl by mi prosím někdo sdělit, co si mám představit za onou "ochrannou tyčí" ?  EOV nemám v zorném poli a něco takového čtu poprvé.  Ochranná "antikorozní tyč" viz.: Technické informace výrobků značky Stiebel Eltron - ohřev vody ve formátu PDF na http://www.tatramat.cz/?page=dokumenty-stiebel-eltron
|
|
|
|
|
zach
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 17.01.2009, 14:50 » |
|
....... jen po šesti letech uhnila plastová trubka co slouží k odtoku horké vody.........?
|
|
|
|
|