Ve sklepě RD mám nainstalován dražický bojler OKCE 200S, kde ve spodní jímce provozuji suché těleso 2,2 kW napojené na zařízení SITON210 z FVE. V horní jímce 6/4" mám topnou jednotku 2,5 kW provozovanou na samostatném okruhu. Tato konfigurace je v provozu již 1 rok, do června bez problému. Spodní termostat je nastaven na max. teplotu, horní na "ECO".
V červnu mi začal vybavovat chránič, přes který je připojena horní topná jednotka. Po kontrole jednotky jsem zjistil, že do prostoru kolem termostatu začala prolínat voda. Přivolaný servisní technik jednotku vyměnil, že se jedná o vadu materiálu a jednotky toto občas dělají. Vymontovaná jednotka byla popraskaná a naprosto zdeformovaná. Vyměněnou jednotku na místě ozkoušel (zapnutí / vypnutí) a dále jsme ji nechali v zásuvce, nastavenou na teplotě ECO. Od té doby nikdy nespustila - mám na zásuvce alespoň orientační měřič spotřeby.
Tento týden jsem však zjistil, že chránič znovu vybavil. V prostoru termostatu jednotky je znovu prosakující vlhkost. Multimetrem (funkcí kontroly spojitosti) jsem zjistil, že je pravděpodobně znovu zkrat na ochranný obal tělesa. Situaci již řeším s Dražicemi, dle dosavadní komunikace se nemůže jednat o poškození vlivem vysoké teploty v bojleru, spodní těleso může být provozováno na maximální teplotu.
Rád bych vyloučil, že za touto chybou je napojení na FVE, či jiná chyba v elektroinstala
ci. Můžete mne navést, co dále zkontrolovat nebo co požadovat po elektrikáři?

.