|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 10.03.2013, 19:45 » |
|
2,5mm1 Al bych jistě nedoporučoval pro zaomítlou spojku. Zásadně bych doporučoval KU68 a svorky WAGO s ošetřením Al kontaktní pastou.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
OSVČ

Znojmo (JM)
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 11.03.2013, 06:27 » |
|
Pokud nejde o samostatný přívod, je výhodnější jít po přívodním kabelu a spoj udělat v odbočné krabici nebo pod zásuvkou 230V. Podle jištění se zdá, že vám jde o posunutí vývodu pro světlo nebo něco podobného - potom bude určitě někde poblíž odbočná krabice. U samostatných okruhů je nejlepším řešením samozřejmě samostatný přívod z podružné rozvodnice.
|
elektromontážn í firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919 email : jarda@hasala.cz
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 11.03.2013, 08:16 » |
|
Pokud by mělo platit, že "kvalitní spoj" by měl být dlouhodobě dobře vodivý, tak by měl být přístupný, aby jej bylo možné občas kontrolovat, WAGO svorka má jistou pružnost, "snad" to dlouhodobě bude OK, u šroubových spojů je třeba občas lehce dotáhnout... A kdyby to snad mělo být přívod ke světlu, ve stropě, na dřevě..., tak raději žádné spojování! Horší spoj, který by se mohl časem začít hřát, je tak trochu poukázkou na malér!
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Petr Pavlíček 1

Opravy a údržba strojů, RT E2A
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 11.03.2013, 12:39 » |
|
Tady je něco tři roky starého na toto téma! A našel jsem to vyhledáváním  Ano toto video bylo to první na co jsem koukal než jsem psal příspěvek. Proto jsem se snažil formulovat dotaz jakože to chci spoji pod omítkou bez krabice. Jinak díky za názory. Vyplynulo mi z toho, že dělat spoj CU+AL pod omítkou není dobré. Spoj tedy provedu v KU68 s wago dle videonávodu, buďto vyhledám odbočnou, nebo spoj provedu ve stávající krabici. Myslel jsem, že existuje nějaká spojka, ale on to bude asi oříšek měď a hliník a ještě k tomu různé průřezy....
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 11.03.2013, 16:51 » |
|
Tak se mi opět zdá, že vaše rozpitvávání je celkem zbytečné. Při 6A jištění bych se ničeho nebál. Prostě metoda WAGOvka + pasta a nebo klasika věneček a to vše v KU68. Proč se zabývat nějakými částečkami? Jste staří praktici, tak snad víte, že není třeba z komára dělat velblouda. Běžné výše popisované řešení majitele přežije, stejně jako jeho děti.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 11.03.2013, 17:23 » |
|
Tak se mi opět zdá, že vaše rozpitvávání je celkem zbytečné. Při 6A jištění bych se ničeho nebál. Prostě metoda WAGOvka + pasta a nebo klasika věneček a to vše v KU68. Proč se zabývat nějakými částečkami? Jste staří praktici, tak snad víte, že není třeba z komára dělat velblouda. Běžné výše popisované řešení majitele přežije, stejně jako jeho děti.
Už mlčim. Na druhou stranu jistě neuškodí, když si i "starý praktik elektrikář" něco málo zopákne z chemie 
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 11.03.2013, 17:33 » |
|
Vím o instalaci, kde jsou Wago CU - AL zahozený v krabici pod omítkou z doby, kdy jsem se seznamoval v domě studia s kleštěma. (cca 17,18 let zpět) a "vagíny" začínaly, čili žádná pasta, žádná páčková, ....... Je to na vedení do dřevníku, kde občas běží cirkula, občas nějaký ptákoviny. Dělal to jeden z mých v té době zkušenějších nadřízených. Dodnes to bez problému žije.....
!! Nemá to být návod !!
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 11.03.2013, 18:27 » |
|
Už mlčim. Na druhou stranu jistě neuškodí, když si i "starý praktik elektrikář" něco málo zopákne z chemie  Tak to máš pravdu i když já a chemie........ ..to nešlo nikdy dohromady  , proto mě štve, když se někdo baví o něčem, čemu nerozumím 
|
|
|
|
|