|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 04.04.2019, 15:01 » |
|
Tremis tají dokumenty k proudovým hodnotám vyráběných svorek (na jejich stránkách je nemožné zjistit výstupy ze zkušebny) a tak se pro jistotu zdvojují  U DEHN nic netají, člověk má hned jasno a ví, že si může vybrat svorku s odpovídající odolností a s klidem amerického filmového odstřelovače může každý den usnout a nechat si zdát třeba krásné lechtivé sny 
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 04.04.2019, 19:47 » |
|
Prostřední vpravo bych upravil na plnej čtyřlístek, to bude provize za spotřebu svorek...  Ono to má asi zdroj zde: Při křižování vodičů (na střeše apod.) stačí oba vodiče v pravém úhlu spojit křížovou svorkou. Odbočování od vodičů jímacího vedení ke svodům se provádí buď samotnou křížovou svorkou, nebo spojovacími svorkami s obloučky. Jeden oblouček se vytvoří zahnutím konc$ připojovacího vodiče svodu a protější oblouček se vytvoří z přiloženého kusu vodiče. Obloučků se použije i tam, kde je zapotřebí mechanicky zesílit křižování vodičů spojených již křížovou svorkou.
Tremis tají dokumenty k proudovým hodnotám vyráběných svorek (na jejich stránkách je nemožné zjistit výstupy ze zkušebny) a tak se pro jistotu zdvojují  Netají se tím, sice to byla trošku fuška najít a docela mě to pobavilo, ale asi lepší, když rovnou řeknou, že tomu nerozumí, než aby plácali krávoviny... 
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 05.04.2019, 07:39 » |
|
U obrázku 2b je špatně.... Nás za mlada učili že všechny 4 body budou obloučkem spojeny u křížení...prot ože nevíme odkud ten proud poteče?.....  Aby to nešlo 100% přes svorku křížení! Je to už 40 let ....asi už tehdy tušili, že je něco málo dimenzováno!! 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 05.04.2019, 08:06 » |
|
Jejda, koukám, že jsem zapomněl na přílohu  :-D :-D :-D Tak hlavně ty utahovací momenty :-D :-D Než aby dodávali kvalitní šrouby (utahovací momenty v řádu násobku uvedené hodnoty), použijí klump a ke klumpu upraví utahovací moment, aby se měli čím hájit při věčných reklamacích. To by mě vždy čert vzal, když mi při utahování svorek v úzkém výkopu každý druhý závit rupnul. Ještě, že už to nedělám.....už bych se hlavně ani nevešel do toho úzkého výkopu 
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 05.04.2019, 08:08 » |
|
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 05.04.2019, 09:18 » |
|
Honzo, nemáš detail toho stožáru z druhé strany? Jestli je to "...ještě blbější než jsme čekali..."
Anténní stožár je připojen k "jímacímu ježku". Na celém domě je pouze jeden svod, že to prej stačí a jinde by to bylo moc složité. Svod se skládá z 5-6 ks "drátu" spojených do celku a ohyby jsou skoro do pravého úhlu. Jestli se k tomu dostanu, ještě pár fotek mohu udělat a vložit je sem. Přiznávám že když jsem to dílo uviděl, tak jsem nevěřícně koukal a pak se rozesmál. Rozhovor s investorem a "hromosvodařem" mě přesvědčil o tom že jsou s dílem maximálně spokojeni (jsou kamarádi) a nemá cenu nic dál vysvětlovat. Odešel jsem a revizi jim udělal někdo jiný hned druhý den. Svět se točí dál, přesto že pán vyhodil zbytečně peníze na ochranu která jeho dům a především vestavené podkroví nemůže dostatečně ochránit. Tady je takový soukromý pokus s ověřením utahovacího momentu:

|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 05.04.2019, 10:04 » |
|
.... Svět se točí dál, přesto že pán vyhodil zbytečně peníze na ochranu která jeho dům a především vestavené podkroví nemůže dostatečně ochránit. ...
Nemám to správné charisma jako jeden strejc, co udělal spoustu hromosvodů a klidně investorovi tvrdil, že "...když už do toho uhodí blesk, tak to žádný hromosvod nezachrání..." Tak proč mu ti lidé platili za něco, co tam podle jeho slov bylo "pro parádu" (nebo někdy spíše pro ostudu)?
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 05.04.2019, 10:28 » |
|
Jsou hromosvodáři a HROMOSVODÁŘI. Zrovna před chvilkou jsem jel kolem novostavby, kde chlapi prováděli přípravu drátu k jeho instalaci. Jeden stál na šikmině střechy, druhý dole na cestě. Oba drželi drát za jeho konec a tahali k sobě. Vedle borce co stál na cestě ležela vrtačka se sklíčidlem, tak pak ještě budou stáčet. Jen si nedovedu představit, kdyby ten dole víc zatáhl. Rázem by měl kolegu ze střechy u sebe. Odpoledne se tam zajedu na jejich výtvor podívat.
|
|
|
|
Jan Franěk

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 05.04.2019, 10:54 » |
|
Všechny tyto spoje lze provést za pomoci jedné svorky MV.
Stačí už jen srovnat cenu svorek a především časovou a fyzickou náročnost obou variant spojů. Mě to vychází jednoznačně ve prospěch Dehn  To nemluvím o garanci vlastností (i trvanlivost danou kvalitou), provedení a vzhledu soustavy a podobně. Už vůbec o tom že bych řešil ukroucené šrouby, nebo olupující se pozinkování a výměnu podobných poškozených SS svorek. Odpoledne se tam zajedu na jejich výtvor podívat.
Tak udělej pár fotek ať se můžeme taky pokochat 
|
|
|
|
Jan Franěk

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 05.04.2019, 11:04 » |
|
Jsou hromosvodáři a HROMOSVODÁŘI.
To platí vždy a všude, že není odborník, jako odborník 
|
|
|
|
Ižák Ctibor

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 05.04.2019, 16:59 » |
|
Citujem. Zrovna před chvilkou jsem jel kolem novostavby, kde chlapi prováděli přípravu drátu k jeho instalaci. Jeden stál na šikmině střechy, druhý dole na cestě. Oba drželi drát za jeho konec a tahali k sobě. Vedle borce co stál na cestě ležela vrtačka se sklíčidlem, tak pak ještě budou stáčet. Jen si nedovedu představit, kdyby ten dole víc zatáhl. Rázem by měl kolegu ze střechy u sebe. Odpoledne se tam zajedu na jejich výtvor podívat.
Myslel som si o vás, že ste špičkoví odborník a praktikant. Ak ste to videli prvý krát, tak ste toho videli priamo zo strany montáže strašne málo. Pokiaľ takíto ľudia robia aj projekty, potom sa tí obyčajní montéri môžu zblázniť, aby všetko dodržali a zvládli projekt. " Prepáčte za moju reakciu, ale už viac-krát sa mi podobné prípady stali.
|
Najkrajší pocit je hrejivý pocit pri srdci z dobre vykonanej práce.
|
|
|
|