Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
|
« kdy: 17.05.2017, 08:02 » |
|
EH# Po stopách ranžírovacího ježku ke KRONE pásku Víte, co je to KRONE pásek? Kde se vzal? A co bylo jeho předchůdcem? Podívejte se na krátký příběh jeho předchůdce ranžírovacího ježku. Abychom lépe pochopili funkci KRONE pásku, podívejme se zpět jak se v nedávné minulosti ukončovaly telekomunikačn í kabely. Pokud někdo namítne, že jde o nepodstatnou část telekomunikačn ího rozvodu, pak vězte, že servisující linkový mechanik to vidí obráceně. Co tedy nahradilo tyto ranžírovací, respektive letovací špičky? Zdroj: zde... Jak byste reagovali na tuto související otázku vy? Vodiče SYKFY kabelů ranžírujete, narážíte nebo letujete?
|
|
|
Zaznamenáno
|
Elektrika NENÍ časopis!
|
|
|
|
|
|
Ludvík Kubík
Neverifikovaný uživatel @6
|
|
« Odpověď #3 kdy: 17.05.2017, 20:35 » |
|
Ještě něco co v videoklipu nezaznělo. Osobně jsem špičky nechtěl letovat také proto, že pokud jsem věděl, že budu na špičky ranžírovat za týden jiný pár, tak pak co s tím cínem! Není nad čistou špičku! A na nějaké odstraňování cínu nebyl ani čas ani seriózní technologie. Tak se neletovalo a hotovo. Je pravda, že pokud to nebylo uděláno pečlivě, zavdal mechanik příčinu svých problémů!
Přesně tak, špičky se nepájely na straně, kde se ranžírovalo. Špička se třikrát omotala vodičem a následně byl vodič ulomen. Naprosto dokonalý spoj, který mi silně připomíná ovíjené spoje. Pocínováním by se spoj na hranách jenom zhoršil. Pokusím se dodat k tomuto tématu nějaké foto, snad to do pátku stihnu.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Vladimir Hájek
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #6 kdy: 18.05.2017, 20:03 » |
|
Toto vlákno potešilo moje spojárske srdce . Pozdravujem všetkých spojárov, hlavne tých z Rebešiek/z Bunkru, zvlášť Honzu Tereštika. K otázke súhlas s p. Kubíkom. Na strane ranžíráku len ovinúť. Ale to už je história.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
|
« Odpověď #7 kdy: 18.05.2017, 20:58 » |
|
Toto vlákno potešilo moje spojárske srdce . Pozdravujem všetkých spojárov, hlavne tých z Rebešiek/z Bunkru, zvlášť Honzu Tereštika. K otázke súhlas s p. Kubíkom. Na strane ranžíráku len ovinúť. Ale to už je história. Z Rebešek mám spojení na Vaška Hůrku, Bušíka, Hacuru, zatím se nedaří sehnat pana Heleporta, což byl další super spojař. Možná bude kontakt i na Zdeňka Zemaníka! Bohužel z bunkru jsou již trosky.
|
Elektrika NENÍ časopis!
|
|
|
Vladimir Hájek
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #8 kdy: 18.05.2017, 21:19 » |
|
Z Rebešek mám spojení na Vaška Hůrku, Bušíka, Hacuru, zatím se nedaří sehnat pana Heleporta, což byl další super spojař. Možná bude kontakt i na Zdeňka Zemaníka!
Bohužel z bunkru jsou již trosky.
Poznám. Pozdravujem všetkých, ale aj my sme sa museli v Rebeškách stretnúť...
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
|