|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #3 kdy: 15.03.2017, 12:18 » |
|
To je nadsázka. Myslím, že to v tom článku je napsané taky. Je to rady nadsázka ..... Ale při práci ,zejména v předělávání měření se setkáte i dnes s prapodivnými zapojeními... Např. Dva hlavní vypínače a jeden je zapojen před elektroměr a odvod jde někam pryč!! A další a další ... Kolikrát na to hledím, vše plombováno 15x plombou a pod plombováním černý odběr jak fík!
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Rozvodak
|
|
« Odpověď #4 kdy: 16.03.2017, 20:23 » |
|
Je to rady nadsázka ..... Ale při práci ,zejména v předělávání měření se setkáte i dnes s prapodivnými zapojeními... Např. Dva hlavní vypínače a jeden je zapojen před elektroměr a odvod jde někam pryč!! A další a další ... Kolikrát na to hledím, vše plombováno 15x plombou a pod plombováním černý odběr jak fík! No jo, to jsou hlavne ty pozustatky z minuleho rezimu. To se zamacklo kde co za bankovku nebo flasku. Nejvtipnejsi je kdyz ve skrini mezi elektromerama najdete poddruzak, kterej tam je min 20 let a je pripojen z nemerenyho. Jak udělat černý odběr seriózním provedením? Podívejte se na další vychytávku zářezové technologie pro kabely nízkého napětí. Zdařilý odbočovací T kus má ještě navíc možnost nádstavce. Tento doplněk dělá z obyčejné spojky spojku praktickou. Konec konců jde o stavebnicový systém. Skutečnost, že má skvělé krytí IP, rychlou montáž a jisté spojení, dobře konkuruje podobným alternativám i cenou. Oč tedy jde, sledujte v tomto krátkém článku! Zdroj: zde... Jak byste reagovali na tuto související otázku vy? Jak udělat černý odběr seriózním provedením? Aby to nekdo nebral jako prakticky navod
|
Montér ve službách rozvodných závodů.
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C5
|
|
« Odpověď #7 kdy: 16.03.2017, 20:54 » |
|
Poslední černoch, co jsem odhalil vypadal tak, že jsem musel obdivovat odvahu tvůrce. Krutispoj, bastl, děs. PS: nejednalo se o krádež distributorovi, ale SVJčku.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C5
|
|
|
Rozvodak
|
|
« Odpověď #8 kdy: 16.03.2017, 21:01 » |
|
Poslední černoch, co jsem odhalil vypadal tak, že jsem musel obdivovat odvahu tvůrce. Krutispoj, bastl, děs. PS: nejednalo se o krádež distributorovi, ale SVJčku.
To jsou amateri.. Zatim nejkurioznejsi cernoch co jsem videl, byla T spojka na distribucnim vedeni mezi HDSkama, metr pod chodnikem! Ovsem co musel provinilec zaplatit bylo jeste kurioznejsi. Neprisel na to zadnej merak ale obycejny udani od bejvalky synatora
|
Montér ve službách rozvodných závodů.
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C5
|
|
« Odpověď #9 kdy: 16.03.2017, 21:25 » |
|
Je fakt, jak za deskou najdu bokosvorky, tak si dávám pozor. Ale ještě jsem tak černocha nenašel, vždycky šlo o nějaký divoký ale legální řešení. Jo, jednou jsem to našel v tý zaplombovaný krabičce místo elektroměru. Na férovku. Krabička ještě neměla průhledný víčko
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C5
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #10 kdy: 17.03.2017, 06:24 » |
|
Je fakt, jak za deskou najdu bokosvorky, tak si dávám pozor. Ale ještě jsem tak černocha nenašel, vždycky šlo o nějaký divoký ale legální řešení. Jo, jednou jsem to našel v tý zaplombovaný krabičce místo elektroměru. Na férovku. Krabička ještě neměla průhledný víčko Nevím jak dnes, ale dříve firmy co dělali pro rozvodné závody subdodávky (výměna HDS) a podobně černocha si nechali pro sebe.....Jeden známý co to dělal několik let , mě ve slabé chvilce řekl, že takových "černoušků" viděl zelména v RD dost a dost ať už chtěné nebo ne. Vždy se tvářili že nic.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #11 kdy: 17.03.2017, 07:57 » |
|
Vrátím se k původnímu tématu. Podobné řešení bych osobně použil třeba k zahradním světlům, kde máme často problém nějak zapojit světla průběžným způsobem, se kterým mnoho výrobců těchto světel nepochopitelně nepočítá. Ale jinak bych to v instalaci viděl jen velmi nerad. Hledání případné závady, pokud o tomto rozdělení nevíte, se může podepsat na vašem zdraví i investorově peněžence. Jen si nejsem jist tím, že je to určené přímo do země, třeba bez zalití. Obávám se vzlínání vlhkosti jak vývodkami, tak kabelem a následný problém po nějakém čase provozu. PS: O šikovnosti i "šikovnosti" zahrádkářských kutilů jsem se také přesvědčil mnohokrát. S jedním se dokonce pohádal, protože nechtěl dovolit opravu kabelu, dokud nedoroste mrkev, která rozstla právě nad poškozeným kabelem pro asi 5 chatek. Myslím ale že mu to vysvětlili kolegové z těch chatek, protože druhý den byla od něj dokonce i kabel vykopán a připraven k opravě . Příčinou problému byla amatérská spojka, zalitá asfaltem.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
Jan Franěk
|
|
« Odpověď #14 kdy: 18.03.2017, 06:48 » |
|
Pokud to nebude rybník tak je moudřejším řešením rozdělit kabely hromadně v "suchu"
Souhlasím. Když si vybavíme nesčetné krabice IP56 plné vody, vznikne obava že by to mohlo i v tomto případě dopadnout stejně. Pro použití ve vodě, bych to asi řešil spíš gelovou spojkou.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
|
« Odpověď #16 kdy: 18.03.2017, 08:12 » |
|
Mám ešte jednu malú poznámku. Na videu sa hovorí, že ak dáme zelenožltý vodič na správne miesto, ostatné sa nám uložia správne. Toto je pravda, len v prípade, ak sme prerušili daný kábel a spájame tieto dva konce. Ak ale budeme pripájať do tejto spojky tretí kábel, záleží od toho, korý konec kábla budeme mať v ruke. Môže sa stať, že bude smer točenia farieb žíl práve opačný a potom nám žily sedieť nebudú.
No ... ... to bych asi považoval za samozřejmé, že pokud něco cizího připojuji tak to má ještě druhý konec a jeho zapojení bych stejně prověřoval. Ne, že bych neměl nedůvěru v kablovky, ale asi by mne nenapadlo jen tak věřit, že někdo druhý ... Miloš v tom videoklipu ukazoval jak jedním (stále tím stejným) kabelem uděla rozbočku se zachováním sledu fází. Nutno ještě podotknout, že jde o jeden prvek stavebnice do průmyslu, nikoliv o samostatnou spojku nebo rozbočku jako je třeba gelová alternativa.
|
Elektrika NENÍ časopis!
|
|
|
Jan Franěk
|
|
« Odpověď #17 kdy: 18.03.2017, 08:34 » |
|
Nutno ještě podotknout, že jde o jeden prvek stavebnice do průmyslu, nikoliv o samostatnou spojku nebo rozbočku jako je třeba gelová alternativa.
Omlouvám se, toto jsem přehlédl. Potom jsou mé předchozí komentáře takříkajíc bezpředmětné.
|
|
|
|