Mám obavu, že se váš panelák stavěl v 60 nebo v 70 letech minulého století, tedy v době, kdy neexistovali takové spotřebiče jako dnes(mikrovlnky, myčky atd.).Tomu také byla přizpůsobená elektroinstala
ce. Největší předpokládaný domovní spotřebič byl sporák,ten vám vyřešili jako plynový a udělali plynovou přípojku a dále nebyl důvod na tehdejší dobu předimenzováva
t předpokládaný elektrický příkon.(Zažil jsem panelák byt 3+1 s dvouma jističema, jeden světla druhý zásuvky.Pán si koupil také elektrický sporák namísto plynového a pak zjistil, že když se vaří nemůže mít zároveň zapnutého nic víc s výraznější spotřebou, jinak musí jít na chodbu nahazovat chudinku 16A 1fázový jistič).Proto by jste si měl nejprve zjistit jakou hodnotu má váš hlavní domovní jistič a zda je jednofázový nebo třífázový.Poku
d 3 nebo 1 fázový 25A což předpokládám z hodnot vámi popsaných "čudlíků"
tak to by šlo, pokud 3 f. 16A tak máte špatně zvolenou selektivitu jištění a po správném rozfázování by jste asi sporák nakrmil.Jestli, ale máte 1f 16A tak je nejen špatná selektivita jištění, ale navíc vám hrozí stejná situace,jako u pána co jsem popsal v závorce.
Dále je potřeba zjistit, zda máte stávající vedení, na které chcete sporák připojit v takové kondici, aby bylo schopno přenášet 3,5kw.To je však práce pro odborníka.Poku
d odborník usoudí, že vedení je chatrné připočtěte ještě ke sporáku cenu za nové vedení s jističem.