Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Ověření elektroinstalace, spotřebičů, nářadí
| | |-+  Copak byste řekli fasádníkům na taková připojení v krabicích vy?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 2 3 [4] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Copak byste řekli fasádníkům na taková připojení v krabicích vy?  (Přečteno 3994 krát)
Radek Červený
Začínám pilovat svůj kádrový posudek, od června to bude opět aktuální.
*

Oblíbenost autora: 137

Živnostník, OSVČ

WWW Email
« Odpověď #45 kdy: 04.10.2011, 15:20 »

A pokusil jsem se jí aspoň vysvětlit základy, že třeba ta přívodní 4x4 bude spíš topení pro krtky

Velmi názorné a poučné  Palec vzhůru Škleb

Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz
Radek Červený
Začínám pilovat svůj kádrový posudek, od června to bude opět aktuální.
*

Oblíbenost autora: 137

Živnostník, OSVČ

WWW Email
« Odpověď #46 kdy: 04.10.2011, 15:23 »

Kupodivu si tam toho "elektrikáře" nechala

Možná v rámci zlepšování služeb nabízí i služby nad rámec elektro a asi i na vyšší úrovni než instalaci  Zlej
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz
Petr M

Email
« Odpověď #47 kdy: 04.10.2011, 16:35 »

Možná v rámci zlepšování služeb nabízí i služby nad rámec elektro a asi i na vyšší úrovni než instalaci  Zlej

Jako třeba rytí zahrady při záruční výměně kabelu  Škleb
Miroslav Revús
*

Oblíbenost autora: 24

Email
« Odpověď #48 kdy: 04.10.2011, 20:04 »

Po tom, ako ste opísal schopnosti elektrikára, pochybujem, že bude jeho telefónne číslo dostupné po zaplatení faktúr. A už vôbec nie na záručné volania.  Pláč
Jan Franěk
Český živnostník-elektrikář
*

Oblíbenost autora: 196

Email
« Odpověď #49 kdy: 05.10.2011, 01:19 »

No to je právě ono. Začala stavět, měla projekt na zděný dům se SP, ale nedosáhla na hypotéku. Tak prodala stávající bydlení, aby měla prachy a změnila to na dřevostavbu. Projekt na elektriku nemá, zbytek předělávají za pochodu...  :..............

Ale je to tak i se zbytkem. Vodaři ji taky těžce natáhli, už posledně nadávala, že zmršili i okna...

Mimochodem by mě zajímal ten okruhový rozvaděč, co pro ni chystají. Vím jenom cenu 10300 a při počtu okruhů a přichycení na smrkový trám do zateplení tam beztak budou jenom čínský makety jističů  zle

Nabídnul bych jí, že jí dokážu uspořit mnoho problemů I peněz. Pokud Bude souhlasit, připavil bych jí projekt a montážní firmu tak potrápil, že by dostala platbu aż tehdy,když bych podepsal že je to v pořâdku. Když nebude chtít, tak Si Podle mne Ty elektroprzniče zaslouží a mě osobně jí Ani nebude líto. Nevím kolikrát máme varovat laiky před tím, že cena za instalaci nemůže být jediným rozhodujícím krytériem. Je zajímavé,że při výběru televize,nebo auta je zajímá značka auta I Jeho parametry a cena je aż jako druhá, když ne třetí v pořadí. Zřejmě není v tomto světě a našem oboru obzvlášť vše v pořádku

Elektrikář a revizní technik.
www.fraja.cz
revize@fraja.cz
t: 728171585

Člen profesního sdružení ČES - Český elektro svaz a člen rady UE-ČR        http://eces.webnode.cz/
Kamil Novák
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 287

WWW Email
« Odpověď #50 kdy: 05.10.2011, 02:19 »

Celý problém začal již tady :
Začala stavět, měla projekt na zděný dům se SP, ale nedosáhla na hypotéku. Tak prodala stávající bydlení, aby měla prachy a změnila to na dřevostavbu. Projekt na elektriku nemá, zbytek předělávají za pochodu...  Smutek 
Nějak si nedokážu představit, jak někdo soudný vůbec může stavět dřevostavbu a mít projekt na zděný objekt.  to cumim
Tomu se ani nechce věřit.  ajoooo
To je přeci skoro všechno jinak. Stavebními konstrukcemi počínaje a instalacemi konče.
Detaily ohledně elektroinstalací které zde popisujete jsou jen důsledkem takového nesmyslu.  Nerozhodný 

Mimochodem by mě zajímal ten okruhový rozvaděč, co pro ni chystají. Vím jenom cenu 10300 a při počtu okruhů a přichycení na smrkový trám do zateplení tam beztak budou jenom čínský makety jističů  zle
Spíš než cena  by mělo někoho zajímat, jestli při takovémto způsobu provedení stojí domek v dostatečně krátké dojezdové oblasti Hasičů.

PS stále platí letitá zkušenost: Bez peněz do hospody nelez.

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj
Petr M

Email
« Odpověď #51 kdy: 05.10.2011, 08:59 »

Taky jsem jí radil projekt - výběr firmy - vlastní revizák. Ale to je komplikovanější... Ale co, máme svobodu...

Já jí projekt udělat nemohu. Mám propadlý §10 a navíc jsem nikdy nedělal obytný stavby. momentálně mám jenom §6 do 1kV, s tím mohu tak maximálně zbuzerovat dodavatele, což se taky stalo a začali si trocu dávat bacha. Ale nemohu to řešit za ni, mám svých starostí dost...

Mimochdem, je to ve stavu, kdy tam není okruhový rozvaděč, na místě příček visí ze stropu kabely, nejsou vyvedeny dráty k HOP, není plot s ER ... Ale už má jakýsi potvrzení pro E-ON o tom, že má kladnou revizi, aby se mohla připojit  to cumim zed blboune
Jan Franěk
Český živnostník-elektrikář
*

Oblíbenost autora: 196

Email
« Odpověď #52 kdy: 05.10.2011, 19:54 »

Já jí projekt udělat nemohu. Mám propadlý §10 a navíc jsem nikdy nedělal obytný stavby. momentálně mám jenom §6 do 1kV, s tím mohu tak maximálně zbuzerovat dodavatele, což se taky stalo a začali si trocu dávat bacha. Ale nemohu to řešit za ni, mám svých starostí dost...

Vše si lze objednat dodavatelsky. Od projektu po revizi. Nikdo neříká, že musíte umět a dělat všechno.

Elektrikář a revizní technik.
www.fraja.cz
revize@fraja.cz
t: 728171585

Člen profesního sdružení ČES - Český elektro svaz a člen rady UE-ČR        http://eces.webnode.cz/
Petr M

Email
« Odpověď #53 kdy: 05.10.2011, 23:14 »

Vše si lze objednat dodavatelsky. Od projektu po revizi. Nikdo neříká, že musíte umět a dělat všechno.

Jenomže to by musela být větší vůle ze strany investorky. Musela by se rozhodnout pro seriózního projektanta a vyčlenit na něho peníze... Momentálně sám kupuju dům před dokončením a na sponzorování přátel dárečkem v podobě projektu zdarma od najaté firmy asi dlouho nebude...  Škleb Jediný, na co jsme se dohodli je, že na ně dám trochu pozor a jak bude problém, tak jí o tom řeknu.

Poslední vtípek onoho fušeráka je zásuvka na opačné straně dveří, než měla být. V místě, kde budou schody. Krabice na zásuvku překrytá trámem je opravdu výhra a protože projekt nemá, je to tvrzení proti tvrzení a musí si připlatit předělávku... Myslím, že jenom na těchto detailech rozfrcá dva tři projekty.
Kamil Novák
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 287

WWW Email
« Odpověď #54 kdy: 05.10.2011, 23:56 »

... Myslím, že jenom na těchto detailech rozfrcá dva tři projekty.
To je naprosto přesný a pravdivý závěr.  Palec vzhůru
Jenomže kolikrát za život si člověk pořizuje dům nebo rekonstruuje byt, aby se ponaučil pro příště?

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj
Martin H.
Neverifikovaný uživatel @7

Oblíbenost autora: 23

« Odpověď #55 kdy: 06.10.2011, 08:19 »

A dokázala by si investorka svojou autoritou ustrážiť projekt pred zmenami podľa rád skúsených remeslníkov? Skúsených v tom, ako si uľahčiť robotu a vycicať z investora, čo sa dá. Spoznáta ich podľa vety:  "Všade to tak robíme a zatiaľ sa nikto nesťažoval.".
Petr M

Email
« Odpověď #56 kdy: 06.10.2011, 08:46 »

A dokázala by si investorka svojou autoritou ustrážiť projekt pred zmenami podľa rád skúsených remeslníkov? Skúsených v tom, ako si uľahčiť robotu a vycicať z investora, čo sa dá. Spoznáta ich podľa vety:  "Všade to tak robíme a zatiaľ sa nikto nesťažoval.".

To nevím. Přitom jde jenom o jednu větu: "Já to platím, tak to udělej, nebo sbal vercajk a vypadni".

Osobně jako spotřebitel bych se snažil protlačit do smlouvy "Práce bude provedena podle projektu a případné změny musí písemně odsouhlasit obě strany. Nedodržení projektu ze strany dodavatele může vést k ukončení spolupráce. V případě odchylky od projektové dokumentace hradí dodavatel všechny náklady na uvedení díla do stavu odpovídajícímu projektu." To už by si ti kulišáci možná ty finty rozmysleli a pro seriózní firmu by v tom neměl být problém...
Oldřich Morávek
OSVČ montáž, opravy, revize elektro a hromosvodů
*

Oblíbenost autora: 4

WWW Email
« Odpověď #57 kdy: 06.10.2011, 16:08 »

Jako RT nabízím svým zákazníkům  odbornou pomoc alespoň na úrovni konzultace, nebo dohledání normy, ale kupodivu o to zákazník nestojí.
Je to jen víc problémů a další investice navíc. Morávek je prostě moc opatrnej šťoura.
Na konci se diví a nadávají na řemesla.

A co se týče plynu, moje drahá choť mě v neděli přesvěčovala, ať spravím polynový sporák, že nemůže dosmažit řízky.
Nechtěla si nechat vymluvit, že na to objednám plynaře a nic dělat nebudu.
(a to se jí dlouhodobě snažím vzdělávat v oblasti VTZ  tanecek)
Málem jsem měl tichou domácnost.   Škleb
Stran: 1 2 3 [4] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.452 sekund, 23 dotazů.