MirekEnd
|
|
« kdy: 19.02.2008, 20:27 » |
|
Sháním elektrickou prodlužovačku (psa) který by bylo možné přimontovat na zeď. Tzn. co nejplošší a s úpravou pro připevnění na zeď. Našel jsem různé EVOLine systémy, ale je to pekelně drahé. Potřeboval bych něco podobného, ale v dostupnějších cenových relacích. Je to do dětského pokoje, takže žádná partyzánština a rádoby 'bezpečné' návody.
|
|
|
|
|
MirekEnd
|
|
« Odpověď #2 kdy: 19.02.2008, 20:41 » |
|
Má představa je taková, že by to měla být vicenasobná prodlužovačka přišroubovaná na zed, zapojená do stavajici zásuvky. Ufff... tomu říkám definice,.. jsem v tomhle oboru láma dejte mi naprogramovat obchodní systém pro nadnárodní korporaci, nemám problém, ale připojit lustr který má jen dva dráty a ze zdi na mě čumí tři, to je pro mě záběr
|
|
|
|
|
Pavel Matoušek
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #3 kdy: 19.02.2008, 20:53 » |
|
Asi nejjednodušší cesta, kterou nic nezkazíte a ani neušpiníte je prostě koupit normálního psa a jednoduše jej přilepit - Pattex Super Fix... Opravdu lepí a drží, tedy záleží na podkladu a není to žádná partyzánština. Jestli je to ale opravdu tak, jak píšete...
|
|
|
|
MirekEnd
|
|
« Odpověď #4 kdy: 19.02.2008, 21:04 » |
|
Omítnutá, namalovaná zeď..... lepení.... no .. je to asi řešení...
|
|
|
|
|
Štefan Beláň
Karlovy Vary
Chránič je chránič!
|
|
« Odpověď #6 kdy: 19.02.2008, 21:36 » |
|
TO: MirekEnd Zmiňujete se o dětech a chcete mít pevné zásuvky. Doporučuji použit klasické panelové krabice a zásuvky se záslepkami (bezpečností pojistka pro děti). Uvedenou montáž svěřte odborníkovi. P.S. Vícenásobné zásuvky tzv. "pes" s bezpečnostními záslepkami jsem zatím neviděl. Kdo ví, možná se vyrábějí?
|
Chránič chrání - jistič jistí.
|
|
|
|
Petr72
|
|
« Odpověď #8 kdy: 19.02.2008, 23:09 » |
|
díky pěknému podání Vaší odbornosti se nemohu ubráni vám odpovědět na rozdíl od zde velkých odborníků jednoduše. V dnešní době se na psy prodávají pouzdra , které připevníte na zeď a psa resp. ty samotné zásuvky do něj zacvaknete. mám dojem že jsem je viděl až do 4násobku.
|
|
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
OSVČ
Znojmo (JM)
|
|
« Odpověď #11 kdy: 20.02.2008, 09:14 » |
|
Jak bylo řečeno, k některým typům prodlužek jsou originální plastové držáky. Nicméně osobně bych si raději něco vyrobil, hlavně z toho důvodu, že orig. prodlužky mají asi všechny šňůru 3x 1. Osobně bych použil šňůru min. 3x 1,5. Také je možné upravit délku šňůry přesně podle potřeby. Dá se koupit samostatná zásuvka (i s držákem) a samostatná flexo šňůra (se zalisovanou vidlicí).
|
elektromontážn í firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919 email : jarda@hasala.cz
|
|
|
MirekEnd
|
|
« Odpověď #12 kdy: 20.02.2008, 22:47 » |
|
Díky za cené rady. Našel jsem na internetu nějaké zásuvkové lišty, některé měly dokonce očka pro připevnění na zeď, ale bohužel, byly tam německé zásuvky. Co se týče předchozího příspěvku, poradíte kam se nejlépe v Praze obrátit? Kde je na tuty budou mít? Ať už ty držáky, nebo s úpravou pro přimontování na zeď.
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #13 kdy: 20.02.2008, 22:51 » |
|
Díky za cené rady. Našel jsem na internetu nějaké zásuvkové lišty, některé měly dokonce očka pro připevnění na zeď, ale bohužel, byly tam německé zásuvky. Co se týče předchozího příspěvku, poradíte kam se nejlépe v Praze obrátit? Kde je na tuty budou mít? Ať už ty držáky, nebo s úpravou pro přimontování na zeď. Já jsem to (= držák na běžného psa) koupil opakovaně v OBI nebo Baumaxu (splývá mi to, protože je mám na jednom místě.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
Pepan2
|
|
« Odpověď #15 kdy: 20.04.2008, 17:37 » |
|
Schneider Electric dodává v tzv UNICA Systemu - Centrální jednotky pro nástěnnou instalaci včetně dalšího potřebného příslušenství (zásuvky, spínače, datové zásuvky ...).
|
|
|
|
|
František Ryšánek
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #17 kdy: 12.01.2021, 16:03 » |
|
Levní "psi" z marketů, nebo taky jedna místní privátní značka (dovozce z číny) na čtyři písmenka začínající na E, v cenové kategorii cca 100 Kč vč. DPH, jsou pěkné hrůzy. Svého času měly CE přímo ve stříkolisové formě, to později zmizelo... ale prodávají se dál, už dlouhá léta. Přípojné svorky uvnitř mají podobu mosazného kvádříku asi 5x5x6 mm s nýtovací "patkou" - tím integrovaným nýtkem drží do tenkých fosforbronzový ch pásků, které realizují kontakt v zásuvkách. Tyhle nýtované kvádříky=svorky se na nýtku z výroby často viklají a otáčejí v tom fosforbronzové m plíšku. Tady řekněme pomůže dobře mířená rána kladivem, ale to není vše. Vodič pohyblivého přívodu prostrčíte dírou v kvádříku a utáhnete šroubkem M3, který má závit v kvádříku jenom asi dva milimetry (kdoví jestli) a pokud vsunete licnu bez nalisované dutinky, tak ji šroubek v kvádříku nejspíš střihne - možná hned, možná až za provozu. Toto provedení mají všechny tři svorky: L, N, PE - zejména u té země je to pikantní.
Co jsem si historicky montoval psy této kategorie sám, na provedení svorky jsem si dohlédl - ale měl jsem taky některé psy koupené už se šňůrou a zalisované, a zažil jsem, že mi pes po čase začal chrastit a jiskřit - nenamáhal jsem se ho rozebrat (namísto šroubků měl nýty) a šel do červené popelnice.
Zmiňované originální plastové "polokapsové" držáky na tyto psy podle mých zkušeností moc nedrží. Aspoň co jsem viděl, tak se má plastové "účko" zakusovat do drážky na boku psa (mezi oběma plastovými půlkami jeho skořápky) a tato drážka je miniaturní = spíš to nefunguje. Lze tomu pomoci lepící páskou, ale to není na dlouho. Pokud seženete správně velkou "vkládací lištu", můžete zkusit psa zaklapnout do ní, pokud trefíte správný rozměr, aby rantly lišty chytly psa podél lícní roviny. I to jsem zkusil, moc to nedrží.
|
|
|
|