|
|
|
|
Martin Kohoutek
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #3 kdy: 27.10.2016, 14:28 » |
|
Díky za tip na ten Unica System. Akorát ten rámeček se mi zdá obří na 4 zásuvky. Pokud to nebude nijak schované (za stolem), bude to jak pěst na oko. Ten rámeček je tam z estetických důvodů, nebo má nějakou funkci? Šlo by použít pouze zásuvky vedle sebe bez rámečku - např. tyto dvě pod sebou (Legrand, řada Mosaic viz příloha).
Pokud nenajdu něco více estetického, nakonec si nechám udělat patrně dvě dvojzásuvky vedle sebe (s mezerou), jak píšete. Jen jsem si říkal, že v dnešní době, kdy dvojzásuvka je na mnoha místech v bytě málo, by mohly existovat vícečetné zásuvky kompaktních rozměrů s trochou estetiky.
|
mosaic.jpg (11.18 KB, 463x277 - prohlédnuto 1370 krát.)
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
Martin Kohoutek
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #7 kdy: 27.10.2016, 16:45 » |
|
Díky za Vaše podněty. Progoogli jsem, co jste mi psali. Většina systému vícenásobných zásuvek se mi zdá příliš veliká, na stěně by to vypadalo nevzhledně. Nakonec jsem našel toto: https://www.tim.pl/mosaic-gniazdo-poczworne-zu-16a-biale-077144 Myslíte, že to lze použít bez jakéhokoli rámečku? Je to kompaktní a na stěně by to nemuselo působit tak rušivě. A ještě toto: https://www.elektrohadrava.cz/index.php?c=8.27.2.2&ec=LEG077164Lze použít tuto zásuvku 2x pod sebou, tak že by to byla "jako by" 4 zásuvka ve čtverci? Jestli jsem to dobře pochopil tak nikoli, protože by se k sobě tak blízko nevešli montážní krabičky.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #10 kdy: 27.10.2016, 18:37 » |
|
Musíte použít montážní rámeček aby ta zásuvka někde držela a ten zase schováte pod rámeček, který se vám prostě nelíbí. Je to ve vašem případě začarovaný kruh. To co jste našel je klasika 45*45mm, což dělá mnoho výrobců, ale nedají se použít samostatně. Krabice ve zdi, prostě mají 68mm a musíte je nějak schovat. Osobně se mi podobná násobná zásuvka, kterou jste sem vložil, přímo hnusí a moje zkušenosti s nimi jsou otřesné, co se kvality a spolehlivosti týká. V tom jsem zajedno s kolegy předemnou. To raději více zásuvek na zdi, než něco pochybné kvality do nich.
Během instalací připravujeme docela dost 4 až 5 násobných zásuvek v dlouhém rámečku a nikdo si na to nestěžoval. Co se týká vzhledu, je na výběr nepřeberné množství různých zásuvek od různých výrobců. Je mnoho tvarů, barev a materiálů. Pro vás bohužel jsou prostě stanovené standardní rozměry vidlic a tím i velikosti zásuvek.
Ale možná by stačila kombinace z přílohy.
|
unica.jpeg (6.73 KB, 326x154 - prohlédnuto 2567 krát.)
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
|
Michal Čeleda
Neverifikovaný uživatel @6
|
|
« Odpověď #14 kdy: 03.11.2016, 05:57 » |
|
Pokud plánujete zásuvky k pracovnímu stolu, nočnímu stolku, ... tak budou pravděpodobně zakryté, schované. Hledáte co nejmenší vícezásuvku, ale pak se do ní nemusí vejít kabel, vedle toho adapter od AP, nabíječka na MT, ... Nehledě na to, že vícezásuvky, ať jsou jakékoli, nevypadají zrovna vzhledně s tím chumlem kabelů, co do nich pak bývá zapojený. Já bych asi volil vícerámeček se zásuvkami nebo dvojzásuvky.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #15 kdy: 03.11.2016, 06:37 » |
|
Toto by nebylo možné řešení? http://www.....cz/ctyrzasuvka-gao-ap-0307-bila.k612020 Ne, není Netuším kolik solidních fy. tohle vyrábí. Co já měl možnost poznat tyto zásuvky tak jsem je zapojit odmítl. Technický hnus bída utrpení Stoprocentní souhlas. Prostě udělejte více zasuvek vedle sebe. Standardní a vyzkoušené řešení je zárukou dalšího bezproblémovéh o užívání.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|